HIFK kaatoi Ilveksen Petrellin johdolla

Petrell palasi petoluolaan tehokkaana
Kuva © Jussi Kivimäki
HIFK vei selvän voiton Ilveksestä Helsingin illassa lukemin 6-1. Ottelu ratkesi kotijoukkueen tappavan tehokkaaseen viimeistelyyn. Pääosaan nousi paluuottelussaan Lennart Petrell, joka iski kolme maalia.
Ilves tuli otteluun vahvalla peli-ilmeellä ja sai ensimmäisessä erässä lukuisia painostuksia HIFK:n päätyyn, mutta uhrautuvasti pelannut kotijoukkue piti tamperelaiset parhaan maalintekosektorin ulkopuolella. Jos vierasjoukkue ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa, helsinkiläiset käyttivät paikkansa todella tehokkaasti. HIFK oli vahvempi maalinedustalla myös hyökkäyspäässä iskien ensimmäiset kolme maalia nimenomaan Ilves-maalia vartioineen Ville Kolppasen edestä.

Suurin ero joukkueiden välillä oli erikoistilannepelaaminen. HIFK teki neljän ylivoimansa aikana kaksi maalia ja ottelun avausmaalikin syntyi vain kaksi sekuntia Ville Koistisen jäähyn loppumisen jälkeen. Ilves taas ei kuuden ylivoimansa aikana onnistunut kertaakaan ohittamaan loistavan ottelun pelannutta Mika Norjaa

– Jätkät olivat ihan asiallisella ilmeellä tänään, mutta meidän alivoimapelaaminen epäonnistui totaalisesti tänään, tuskaili Ilves-luotsi Raimo Helminen.

Ensimmäisestä maalista vastasti konkari Ville Peltonen, joka siirsi kiekon Tyler Redenbachin ja Toni Söderholmin esityöstä ohi voimattoman Kolppasen. Seuraavasta maalista vastasi illan hahmo, Lennart Petrell, joka siirsi kiekon maaliin lähes samoilta sijoilta, kuin Peltonen aiemmin.

HIFK ratkaisee ottelun

Toiseen erään HIFK otti ottelun hallinnan täysin itselleen, joukkue nosti karvaustaan ja vaikeutti aktiivisella pelaamisellaan vierailijoiden pelin avaamista. Helsinkiläiset tuntuivat olevan kaikessa askeleen edellä, Ilveksen aiemmissa otteluissa tunnetuksi tekemä aktiivinen karvaus ei ehtinyt paineistamaan punapaitojen pelin avaamista ja jälki oli tuhoisaa. Kaikkiaan kotijoukkue teki toisessa erässä neljä maalia.

Erän ensimmäisestä maalista vastasti jälleen Petrell, joka ohjasi Ville Varakkaan laukauksen maaliin Martti Järventien istuessa kaksiminuuttista kampituksesta. Seuraavana vuorossa oli Mikko Jokela, jonka lyöntilaukaus yllätti Kolppasen.

Petrell täydensi hattutemppunsa ottelun puolen välin jälkeen kovalla lyöntilaukauksella b-pisteen kaarelta. Ilves protestoi maalia voimakkaasti, sillä kiekko kävi tamperelaisten mielestä muikkuverkoissa juuri ennen maalia. Tuomarit olivat tilanteesta kuitenkin eri mieltä ja maali hyväksyttiin. Eero Somervuori viimeisteli erän lopulla erätaukolukemiksi 6-0.

Kolmannessa erässä Ilveksen maalille luisteli Miika Wiikman. Pelin intensiteetti laski entisestään ja joukkueet tuntuivat jo odottavan ottelun loppumista. Ilves onnistui erässä kuitenkin kertaalleen, kun alivoimalla läpiajoon karannut Kai Kantola onnistui ohittamaan kauden ensimmäisen runkosarjaottelunsa pelanneen Norjan.

Pennanen tyytyväisenä

HIFK:n valmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen omiensa esityksiin.

- Tiedettiin, että Ilves on hyvin valmennettu joukkue ja valmis tulemaan tänne. Oltiin alussa paineissa, mutta saatiin muutama maali ja sen jälkeen peli vapautui ja olimme tehokkaita. Pelaajat olivat valmiita lyömään itsensä likoon ja siitä iso kiitos kaikille, totesi Pennanen.

Roope Talajan, Joni Töykkälän ja Toni Leinosen muodostama nelosketju sai Pennaselta kehuja energisyydestään ja erityisesti Talaja sai kehuja uhrautuvasta alivoimapelaamisestaan ja laukausten blokkaamisestaan.

Kolmella maalillaan illan sankariksi noussut Petrell ylitti kaikki odotukset ja sai myös valmentajalta ansaitut kehut.

- Yhden pelaajan ja HIFK:n yhteistyö on jossain sadussa kirjoitettua, onhan tämä aivan huikeata millä tavalla Lennu tuli sisään joukkueeseen. Haluttiin häneltä työtä, taistelua ja hyvää alivoimapelaamista. Sieltä tuli vielä sen päälle kolme maalia, niin onhan se huikeata, hehkutti Pennanen.