Ykkösketjut kahinoivat

LIIGA / Ennakko
Mikko Koskinen nousi perjantaina SM-liigan nollapelitilaston kärkeen.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPan ja JYPin tämän hetkiset ykköskentälliset ovat erittäin hyvässä vireessä ja vieläpä muutenkin laadukkaita SM-liigatasolle. Kummanko joukkueen ykkösmörssärit ratkaisevat pelin, vai seisoskelevatko ottelun avainhahmot sittenkin maalitolppien välissä?

Molempien joukkueiden taival on viimeisen parin viikon aikana kulkenut ylä- ja alamäkiä. JYPillä on takanaan hieman synkempi jakso, sillä jyväskyläläiset ovat valahtaneet taannoiselta sarjan kärkipaikalta viidenneksi. KalPan sijoitus on pysynyt vakaasti samoilla sijoilla, ja tällä hetkellä kuopiolaiset ovat neljännellä sijalla. JYP on pisteen päässä, mutta jyväskyläläisillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Suunta lauantai-illan paikalliskamppailuun on molemmilla sama. Ysitietä Kuopioon voitto alla. KalPa kävi perjantai-iltana hakemassa Tampereelta voiton Ilveksestä ja suuntasi heti pelin jälkeen yötä myöten kohti kotia valmistautumaan lauantaiseen koitokseen. JYP voitti kotonaan Hippoksella Helsingin IFK:n ja suuntaa vasta päivällä bussin keulan kohti Vaajakosken liikenneympyrää ja köröttelee valoisassa kohti Savon pääkaupunkia.

KalPan perjantaista voittoa Ilveksestä voi luonnehtia jopa helpoksi ja joukkueella oli varaa suoristaa hieman selkää toisessa erässä. On sanomattakin selvää, että samanlaiseen lepsuiluun ei ole varaa JYPiä vastaan.

Pelaaminen Hakametsässä oli vaivatonta siihen asti kunnes Ilves ryhtyi karvaamaan syvemmältä. Vierasjoukkue tekee tätä taatusti ottelun alusta alkaen, eikä hyökkäyksiin lähteminen ole taatusti yhtä helppoa kuin viikon aiemmissa otteluissa. Kahden hieman vaisumman vastustajan, Ilveksen ja HPK:n, jälkeen vastassa on ehdottomasti viikon kovin mittari.

– Helppoja joukkueita sarjassa ei tänä päivänä ole. Ilves-ottelukin oli jälleen kerran hemmetin kova peli meille. Jokainen peli ja jokainen vastustaja on omanlaisensa. JYPiin valmistaudutaan kunhan aamuyöstä ollaan Kuopioon kotiuduttu, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen kertoi heti Ilves-ottelun jälkeen.

JYPin kolmen ottelun voittoputki on pitkälti erinomaisen ykköskentän ansiota. NHL-avut Rich Peverley ja Lars Eller ovat tehtailleet tärkeitä maaleja, sekä vanha sotaratsu Eric Perrin on myös ollut hyvässä iskussa.

Huikeavireisen kentällisen murheena on vähintään yhtä huikeassa vireessä oleva KalPa-vahti Mikko Koskinen, joka torjui Tampereella kauden neljännen nollapelinsä. Kaksimetrinen veskari johtaakin tällä hetkellä liigan nollapelitilastoa.

Lauantaina jäällä nähdään toinenkin erinomainen ykköskentällinen, sillä Sakari Salmisen, Derek Stepanin ja Artturi Lehkosen syöttötyöskentely toimii välillä kuin ajatus. JYP-puolustuksella pitää kiirettä liukasliikkeisten laitahyökkääjien ja NHL-sentterin kanssa. Tuomas Tarkin vire ei ole viime aikoina ollut paras mahdollinen, joten kaikki apu isokokoisilta puolustajilta on tarpeen.

Harva joukkue saa pelata tässä vaiheessa kautta optimaalisella kokoonpanollaan. JYPin miehistöstä sivussa ovat Petr Hubacek ja Max Wärn. KalPasta telakalla majailevat edelleen varmuudella Jukka Hentunen ja Pauli Levokari. Ossi Saarinen on Laukkasen mukaan saanut jo peliluvan lauantaiksi.

Saarisen mahdollinen paluu tuleekin tarpeeseen, sillä muutamat pelaajat saivat tällejä Ilves-pelissä. Lopulliset kokoonpanot ratkeavat vasta pelipäivän aamuna. Esimerkiksi Stepan poistui pukusuojan puolelle jo muutama minuutti ennen päätössummeria.

– Vammojen laadut ovat tässä vaiheessa vähän salaisuuksia. Sanotaan näin että kaiken näköisiä vammoja. Stepanin kohdalla puhutaan lähinnä varotoimenpiteestä. Lääkärit päättävät sitten Kuopiossa pelaajien pelikunnon, Laukkanen pyöritteli.

Seuraa Heitä

Olli Sipiläinen #39 |

Laitahyökkääjä

Haalarimies tietää, että oma nimi ei yleensä löydy ihan heti alkupäästä otteluraporttia. Duunari sivuaa jo tässä vaiheessa maaliennätystään ja on paukuttanut alkukaudesta kuusi osumaa. Ykköskenttiä on hehkutettu, mutta ex-pesäpalloilija on tehnyt edellisessä neljässä ottelussa peräti neljä maalia!

Joonas Riekkinen #15 |

Keskushyökkääjä

Varpaisjärven moniottelijan kausi on ollut vaisu. Pelipaikka ei ole tällä kaudella vaihdellut entisten kausien malliin, mutta jokin on puuttunut. Teki tärkeän ja komean maalin Ilveksen verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle