Lauantain herkkua Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Jere Myllyniemi on Pelicansin selkäranka.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lauantai-illan huumaa tarjoillaan Lahdessa, kun mastokaupungissa ottavat yhteen vierailemaan tuleva sarjajohtaja Helsingin Jokerit ja isäntäjoukkue Lahden Pelicans.

Pelikaani liitää tällä hetkellä korkealla. Lahtelaiset aloittivat loppukirin kohti pudotuspeliviivaa voittamalla neljä ottelua putkeen TPS:n ja Ilveksen kustannuksella. Perjantaina Pelicans kellisti taas Bluesin kovin lukemin 1-5.

Lahtelaisten riveistä on noussut erilaisia ratkaisijoita. Alkukaudella omassa päässä jatkuvasti tunaroinut Danny Richmond on kohentanut peliään reippaasti. ''Danny-boy'' on lahtelaisten teräväjalkaisin pakki, ainakin hyökkäyssuuntaan, viilettäen usein innokkaan riskialttiisiin nousuihin omalta tontiltaan. Jenkkipuolustaja onnistui myös iskemään maalin, pisteitä kuuteen otteluun on kertynyt nyt 1+7.

Pussinokkien vireen voi sanoa perustuvan suurimmilta osin Jere Myllyniemen maalivahtipeliin. Kokenut veräjänvartija on saanut iskostettua itselleen suuren taistelutahdon ja pelihuumorin, jolloin mies torjuu lahtelaisille äärettömän tärkeitä pisteitä. Blues-kamppailussa maalivahti päästi yhden maalin, torjuessaan 42 kutia.

Helsingin Jokerit saapuu Lahden visiitilleen sarjakärkenä. Torstaina KalPalta Niiralan montusta pisteet ryövännyt joukkue on suorittanut tasaisesti sarjan kärjessä. KalPaa vastaan käyty ottelu oli normaali tammikuun SM-liigakamppailu, jossa kumpikaan ei syttynyt suurempaan liekkiin. Helsinkiläiset käyttivät tutun varmasti omat paikkansa ja kuittasivat pisteet.

Punakeltaiset pelasivat torstain kamppailun lisäksi kaksi tiukkaa tammikuun tasausvääntöä Tapparaa vastaan. Helsinkiläisten kolme viimeistä kamppailua ovat olleet hyvin vähämaalisia, suurimaalisimman tarjoten neljä osumaa.

Kiekollinen vastaan kiekoton?

Ottelun alkukaavaksi voi ainakin alkuun laittaa sen, että Jokerit tulee haluamaan pitää kiekkoa. Vaikka Pelicansin peli on muuttunut syksyn roiskinnasta jääkiekoksi, on helsinkiläisjoukkue tällä hetkellä turkoosipaitoja kiekollisempi joukkue.

Pelicans varmasti pyrkiikin pelaamaan mahdollisimman paljon kiekon kanssa kun pystyy. Jokereitten lyömiseen mastokaupunkilaisten on pelattava myös kiekollisin asein. Pelkällä puhtaalla vääntövoimalla ei peliä voiteta.

Jokereiden ja Pelicansin aiemmat kohtaamiset kaudelta ovat olleet tiukkoja. Kaikki ovat päättyneet yhden maalin erolla, kaksi on venynyt voittolaukauskilpailuihin. Jokerit on ollut kahdesti parempi, lahtelaiset veivät viimeisimmän kotiottelunsa punakeltaisia vastaan.

Jokereille Lahti on ollut muutenkin vaikea paikka vierailla viime vuosina. Useassa ottelussa on tullut tutuksi narripaitojen vahva alku, joka on vaihtunut lahtelaisten loppukiriin ja voitonjuhliin. Tämän, jos jonkun, Jokerit haluaa välttää. Keskittynyt ja loppuun asti pelattu kuusikymmen minuuttinen on varmasti selkein lääke tähän.

Lahtelaisyleisön kiinnostuksen ottelua kohtaan tietää. Halli on tupaten täyteen pakattu, ja mekkalaa sekä turkoosia väriä on katsomossa varmasti suurin määrin lauantain kunniaksi.

Seuraa Heitä

Jere Myllyniemi #58 |

Maalivahti

Pelicansin veräjänvartija on kovassa vireessä. Kestääkö Jokereitten tykityksen?

Juhani Tyrväinen #12 | Köln

Keskushyökkääjä

Oman pojan kotiinpaluu nostaa tunteita pintaan. Onnistuisiko kasvattajaseuraansa vastaan maalinteossa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle