Löytääkö Lukko tehonsa?

LIIGA / Ennakko
Raumalla pelataan lauantaina isoilla panoksilla, kun Lukko ja Ässät taistelevat Satakunnan herruudesta. Lukolla on vielä hyvät mahdollisuudet päästä kuuden joukkoon runkosarjassa, mutta toisaalta paikka kymmenen joukossakaan ei ole vielä varmaa. Ässillä on vielä mahdollisuudet kavuta mukaan ns. säälipleijareihin, mutta porilaisten oljenkorsi ei enää montaa tappiota loppukauden otteluista kestä, jotta tuo tavoite täyttyisi.

Lukko ja Ässät olivat edellisen kerran vastakkain joulukuun lopulla, jolloin Lukko oli parempi maalein 4-2. Kauden neljästä keskinäisestä kohtaamisesta Lukko on voittanut 3, joten voittamalla lauantaina joukkue varmistaisi itselleen tämän kauden Satakunnan herruuden.

Kuka tekisi maaleja?

Lukko on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja tämän kauden liigassa, mutta kärsinyt tehottomuudesta edellisissä otteluissaan.

Jokereita vastaan joukkue kärsi viikko sitten 1-2-tappion, Pelicans oli tiistaina kotonaan Lukkoa parempi maalein 4-0 ja torstaina Lukko voitti Juha-Pekka Haatajan kahden maalin turvin kotonaan Kärpät maalein 2-0. Jälkimmäinen Haatajan maaleista syntyi Kärppien hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Raumalaisten jonkin aikaa hyvässä kunnossa ollut ylivoimapeli on myös ollut viime peleissä normaalia heikompaa. Toni Dahlmanin ja Shayne Toporowskin kuiva kausi maalien teon suhteen on varmasti yksi syy Lukon yv-pelin ongelmiin.

Dahlman on tehnyt 19 edellisessä ottelussaan vain yhden maalin, mikä on ykkösketjun laiturilta aivan liian vähän. Toporowski ei ole puolestaan onnistunut maalien teossa joulutauon jälkeisissä otteluissa kertaakaan.

Positiivisena asiana kettuleiristä voidaan pitää Jere Myllyniemen pelaamaa nollapeliä Kärppiä vastaan. Lukon hyvillä esityksillään nousuun siivittänyt Tom Lawson ei ole viime aikoina ollut aivan parhaimmillaan, joten Mika Toivolalla onkin edessään hankala valinta Ässiä vastaan pelaavan maalivahdin suhteen.

Palaako ykkösmaalivahdin statuksella pelaava Lawson takaisin tolppien väliin vai saako Myllyniemi jatkaa Lukon maalinsuulla?

Lukon joukkueesta Miikka Tuomainen oli torstain Kärpät-ottelusta sivussa vatsataudin takia, mutta saattaa palata kaukaloon Ässiä vastaan. Toivola on kaavaillut Tuomaiselle näyttöpaikkaa ykkösketjusta Josef Strakan viereltä.

Myös Jiri Hunkes on ollut viime aikoina pois kokoonpanosta, virallisena selityksenä flunssa. Tämän taudin oikeasta laadusta on Raumalla ollut paljon puhetta viime aikoina, sillä hallipuheiden mukaan Lukko on kaupittelemassa Hunkesia saadakseen tilaa ulkomaalaiskiintiöönsä.

Raumalla ollaankin kuluneen viikon mittaan puhuttu sekä fyysisestä puolustajasta, ykköskentän laiturista, että joukkueen tähtipelaajalle Josef Strakalle hankittavasta suojelijasta, mutta lähipäivät näyttävät mitä muutoksia Lukon miehistössä vielä tämän kauden aikana tapahtuu.

Ässät haaveilee pudotuspelipaikasta

Ässät voitti torstain kierroksella kotonaan Bluesin maalein 5-2 ja elättelee vielä toiveita kymmenen joukkoon pääsemisestä. Tällä hetkellä porilaiset ovat sarjataulukossa sijalla 13 ja eroa sijalla 10 olevaan Ilvekseen on 11 pistettä.

Sarjataulukossa Ilveksen ja Ässien välissä ovat vielä SaiPa ja JYP, joten porilaisjoukkue on puolittaisen pakkovoiton edessä lauantainkin kamppailussa, jotta haaveet pudotuspeleihin pääsystä pysyisivät vielä hengissä.

Ässäjoukkueen sielu on tälläkin kaudella ollut Marko Kivenmäki, joka kuritti Bluesia torstaina neljällä tehopisteellään. Kivenmäellä on tosin ollut ongelmia kylkensä kanssa, joten miehen pelaaminen Lukkoa vastaan ei ole vielä aivan varmaa.

Ikiässä Pasi Peltonen oli puolestaan kuumeen vuoksi sivussa torstain ottelusta, joten myöskään Peltosen pelaaminen lauantaina ei ole vielä kirkossa kuulutettua.

Uutena miehenä porilaisjoukkue esitteli Blues-ottelussa puolustaja Johan Franssonin, joka pelaa Ässissä vielä ainakin seuraavat 5 ottelua. Franssonin debyytti patapaidassa oli lupauksia herättävä, ja mies pääsi heti myös tehopisteiden makuun.

Pitkän loukkaantumisen jäljiltä paluun kaukaloon tehnyt Patrik Forsbacka ei sen sijaan ollut vielä parhaimmillaan, mutta rakas paikallisvastustaja sytyttänee ”valkoisen intiaanin” parempaan lentoon.

Blues-ottelussa Ässät pyrki taklaamaan paljon ja saman linjan luulisi jatkuvan myös Lukkoa vastaan. Ässien maalilla jatkanee Eero Kilpeläinen, joka on pelannut itselleen ykkösmaalivahdin paikan vakuuttavilla otteillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle