Blues pikarevanssin perässä Raksilaan

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö myös lauantaina torikokouksia?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kärpät haki perjantaina niukan voiton Espoosta ja venytti voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Onko oululaisten putki lauantain jälkeen 11 ottelun mittainen vai onnistuvatko espoolaisvieraat ryöstämään pisteet mukaansa kotimatkalle?

Viikonlopun tuplakohtaamisen ensimmäinen osa perjantaina Espoossa oli tiukka ja tasainen kamppailu. Etenkin avauserässä Blues onnistui antamaan kovaa painetta kärppäpuolustajiin, ja sen seurauksena se pääsikin hallitsemaan kenttätapahtumia. Lauantaina espoolaisten tulee pystyä jatkamaan samaa paineistusta, mikäli he haluavat taistella voitosta.

Bluesin peli on viime aikoina ottanut askeleita parempaan päin. Perjantain tappiota edelsi kolme peräkkäistä voittoa. Lisäksi joukkueen hyvä asenne ja taisteluilme on kerännyt kiitosta. Espoolaisten tehomiehenä alkukaudesta on häärinyt kultakypärä Tommi Huhtala, jolla kasassa on tehot 8+7. Huhtala on vaarallinen pelimies, jonka kanssa Kärpät joutuu olemaan erittäin tarkkana lauantaina.

Kärpillä menee lujaa. Edellinen tappio on lähes kuukauden takaa. Joukkueessa ei tällä hetkellä ole suuria mainittavia heikkouksia. Maalivahtiosasto on kenties Liigan paras tällä hetkellä. Ykkösmaalivahti Jussi Rynnäs on edelleen voittamaton tälle kaudelle. Lisäksi Tomi Karhunen on paikannut loistavasti Rynnästä aina tarpeen vaatiessa.

Hyvä erikoistilannepelaaminen on aina todella arvokasta. Niin on varmasti myös lauantain taistossa. Kärppien ylivoimapeli on tällä hetkellä huipputehokasta. Oululaiset ovat tarvinneet hieman alle viisi minuuttia ylivoima-aikaa yhden osuman viimeistelemiseksi. Bluesin ylivoima ei aivan yhtä tehokasta ole ollut. Se joukkue on lauantaina vahvoilla, joka pystyy välttämään jäähyjä. Vaikka kyseessä on varsin kliseinen sanonta, niin siitä huolimatta on se paikkansapitävä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta sivussa on loukkaantumisen johdosta Juho Keränen. Julius Junttila ei ole viime aikoina pelaavaan kokoonpanoon mahtunut. Kärppien lauantain pelaavaa maalivahtia ei tämän jutun kirjoitushetkellä ollut vielä tiedossa.

Blues tullee samalla kokoonpanolla Ouluun kuin millä se pelasi perjantaina. Maalin suulla kiekkoja torjuu Jani Nieminen.

Seuraa Heitä

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

Pöysti on ollut hyvällä tehopäällä alkukaudesta. On jo tässä vaiheessa kautta tehnyt enemmän pisteitä kuin viime kaudella runkosarjassa.

Mikko Lehtonen #26 |

Puolustaja

Lehtonen palasi perjantaina pelaavaan kokoonpanoon oltuaan pitkän tovin loukkaantuneena. Espoossa ei vielä parasta Lehtosta nähty. Parantaako lauantain otteluun?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 6 1 7
2.Juhamatti Aaltonen 1 4 5
3.Atte Ohtamaa 0 5 5
4.Ivan Huml 1 3 4
5.Toni Kähkönen 2 2 4
Blues M S P
1.Eetu Pöysti 0 3 3
2.Tommi Huhtala 1 2 3
3.Tomi Sallinen 1 2 3
4.Kalle Kaijomaa 0 2 2
5.Kim Hirschovits 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle