Toinen kerta toden sanoo

LIIGA / Ennakko
Lahtelaisten maalitykki Radek Smolenak viilettää kirkkaasti maalipörssin kärjessä.
Kuva © Janita Onnelainen
Tappioputkelle hyvästit heittänyt Lahden Pelicans saa lauantaina vieraakseen jo kahdeksan peliä pisteittä pelanneen KalPan. Kuopiolaiset taipuivat lahtelaisille perjantaina lukemin 1-3.

- Toivottavasti pystytään jatkamaan viimeisen erän kroppakielestä. Siinä luistimet teki töitä viidellä kaverilla aktiivisesti ja pelattiin rohkeammin. Siitä olisi hyvä jatkaa, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta toivoo ennen tuplakohtaamisen toista osaa.

Perjantaina nihkeän alun saanut pelikaaniparvi nousi kolmanteen erään loistavasti ja tiistaina Lukkoa vastaan kenkkuillut ylivoimakin tuotti viimein tulosta. Lauantain ottelussa ylivoiman on taas toimittava, jos lahtelaiset aikovat saada kiekon tappioista huolimatta vahvaa alivoimapeliä esittäneen KalPan reppuun.

- Pelattiin liigan parasta alivoimaa vastaan. Montaa paikkaa ei tullut ja mielestäni oli hieno juttu, että saatiin edes yksi tehtyä, se takaa aina mahdollisuuksia, Aravirta kommentoi.

Vaikka KalPan peliesitykset ovat tuloksellisesti olleet täysin luokattomia, saivat kuopiolaiset perjantaina kahteen ensimmäiseen erään hyvän vireen päälle. Savolaisten ongelmaksi on kuitenkin muodostunut maalinteko ja ilman maalejahan pelejä ei voiteta.

KalPa on viimeisen kahdeksan pelin aikana jäänyt kolme kertaa nollille eivätkä kuopiolaiset ole jäljelle jääneissä viidessä pelissäkään saaneet aikaiseksi kuin seitsemän maalia. Jos savolaiset kuitenkin jollain ihmeen kaupalla saavat ongelmansa ratkaistua lauantain otteluun, on Pelicans kotonaan tiukan paikan edessä.

- KalPa on erittäin vaarallinen, pelaa todella juonikkaasti, Aravirta toteaa.

Tappioputken kahdeksi perättäiseksi voitoksi vaihtanut pelikaaniparvikaan ei ole varsinaisesti viime aikoina loistanut. Ottelut ovat ratkenneet suurimmaksi osaksi yhdellä maalilla suuntaan tai toiseen eikä perjantain peli Kuopiossakaan olisi ollut ilman viimeistä tyhjiin mennyttä maalia poikkeus. Lahtelaisten onneksi kokoonpanosta löytyy kuitenkin yksi Radek Smolenak, joka on etenkin Vili Sopasen avustuksella kirkkaasti maalipörssin kärjessä.

Jos pussinokkien loukkaantumistilanne näytti ennen perjantain peliä hyvältä, asiaan tuli muutos ottelun kolmannessa erässä. Lahtelaisten leiriin luotiin pientä hämminkiä, kun ykköskentän oikea laituri Jesse Niinimäki sai kiekon kipeästi jalkaansa eikä palannut enää perjantain ottelun aikana jäälle. Myös Miikka Männikkö otti pelin loppuhetkillä hieman osumaa, kun hänet ajettiin maalia päin tehtyään ensin tyhjiin. Etenkin Niinimäen pelaaminen on kysymys, johon todennäköisesti saadaan vastaus vasta lauantain aikana.

- Aika näyttää. Ilman mustelmia harvoin tulee voittoja, näin se menee, Aravirta kommentoi loukkaantumisia.

Kuopiolaisten loukkaantumistilanne ei alun alkaenkaan ollut kovin mukavaa katsottavaa, kun viimeisimpänä telakalle joutui Antti Tyrväisen teloma Sami Kapanen. Ennestään sairastuvalla olivat muun muassa Marko Kauppinen, Jussi Timonen ja Kalle Kerman. Kapteeni Jukka Voutilainen puolestaan teki paluun jo perjantain otteluun ja jatkaa myös lauantaina KalPan kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Pelicansin kasvatti oli jo perjantaina KalPaa vastaan hyvässä vireessä iskiessään voittomaalin. Pelaa erityisen hyvin yhteen kultakypärä Radek Smolenakin kanssa ja on todennäköisesti lauantainakin ratkaisevassa asemassa.

David Printz #33 |

Puolustaja

Enimmäkseen jäähyaitiossa viihtyvä puolustaja istui perjantainakin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Kostautuuko huolimattomuus KalPan vahvasta alivoimasta huolimatta maalien muodossa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Henri Laurila 0 3 3
2.Kimmo Koskenkorva 1 2 3
3.Tyler Redenbach 0 3 3
4.Vili Sopanen 1 2 3
5.Radek Smolenak 3 0 3
KalPa M S P
1.Ossi Saarinen 1 2 3
2.Luke Pither 1 1 2
3.Artturi Lehkonen 0 1 1
4.Jyri Junnila 0 1 1
5.Joona Harjama 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle