Oljko vielä pleijareihin mänijöitä – juna mänj justiinsa

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Pelicans Kuopiossakin?
Kuva © Teemu Soini
Tasauspelien piti olla kuopiolaisten papereissa viimeinen sysäys kohti pudotuspelejä. Pelicans oli mietitty sopivaksi vastustajaksi pisteiden kannalta, mutta perjantain perusteella Sairaalakadulla tehtiin pahemman luokan virhearvio. Toinen voitto lahtelaisille vankistaisi pussinokkien omaa asemaa viivan yläpuolella.

Pudotuspelijuna ei jäänyt kauaksi aikaa laiturille odottamaan kuopiolaisia. Valtionyhtiön palveluiden mukaisesti aikataulut takkusivat jo syksyllä. Tässä vaiheessa voidaan jo todeta, että Kuopion-vuoro on suurella varmuudella lakkautettu.

Niin kauan kun pelejä on jäljellä riittävästi, myös teoreettiset mahdollisuudet ovat olemassa. Mikään ei kuitenkaan puolla sitä ajatusta, että keltamustaa savolaiskiekkoilua nähtäisiin vielä runkosarjan jälkeen. Joukkueen pelaamisen luovuus on köyhtynyt entisestään.

Lahtelaisten tilanne alkaa sen sijaan näyttää jo oikein mukavalta. Ässiä ja KalPaa tuskin enää voi laskea Pelicansille uhkatekijäksi pudotuspelipaikan osalta. HPK sen sijaan hönkii tiukasti selän takana. Toisaalta Ilves ja Blues ovat vielä iskuetäisyydellä Pelicansin edellä.

Tasauskierroksen toisen osaottelun pisteet siis kiinnostavat ja perjantaisen löylytyksen jälkeen lahtelaisten matka pimeällä viitostiellä kirkastui melkoisesti. Pelicans oli lähes kaikessa jääkiekkoiluun ja jääkiekkopelin voittamiseen tarvittavissa elementeissä KalPaa edellä perjantaina.

KalPa valikoi Pelicansin tasauskierrosten vastustajaksi ja tämä ratkaisu naurattaa Lahdessa varmasti vielä ensi viikollakin. Kuopiossa laskettiin kuuden pisteen tuovan pudotuspeliviivan vielä realistisen etäisyyden päähän.

Perjantainen oli kuitenkin lähes täydellinen farssi kauden kriittisimmällä hetkellä yhtä päävastustajaa vastaan. Jos KalPalle ei jää tasauspeleistä pistettäkään, tämän kauden osalta prosessit voidaan ajaa alas.

Ottelu oli malliesimerkki kuopiolaisten pelaamisesta. Maalia ei itse saada aikaiseksi kirveelläkään, mutta vastustajan maalivahtia kohti pommitetaan suuri määrä laukauksia. Todellisuudessa Jere Myllyniemi selvisi aika vähällä, sillä kunnon maalipaikat olivat harvassa.

Pelicansilla ei ole mitään hätää lauantainakaan, mikäli joukkue kykenee yhtä ehjään suoritukseen kuin perjantaina kahdessa ensimmäisessä erässä. Odotettavissa on, että KalPa yrittää tehdä nyt juuri päinvastoin kuin perjantaina – tulla valmiina ja kovalla asenteella ottelun alkuun. Jos ensimmäinen maali menee vierasjoukkueelle, kuopiolaisten on vaikea enää nousta sillasta.

KalPa pelaa lähinnä enää uskottavuudestaan kotiyleisönsä edessä ja teoreettisesta pudotuspelipaikasta. Pelicans puolestaan pyrkii tiukasti pitämään paikkansa viivan yläpuolella. Motivaatiotekijät ovat lahtelaisten puolella.

Seuraa Heitä

Pekka Saarenheimo #57 |

Keskushyökkääjä

Käytti parhaiten KalPan lepsuuden hyväkseen perjantaina. Iski ensimmäisen ja viimeisen maalin – molemmat siirrettyjen rangaistusten aikana.

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Monista vammoista kärsinyt kapteeni yritti perjantaina loppuun asti. Moni epäili vielä syksyllä valintaa kapteeniksi, mutta on kyennyt johtamaan joukkojaan esimerkin voimalla. Mielikuva pelkästä taiteilevasta pisteidentekijästä voidaan romuttaa viimeistään nyt.

Henri Laurila #44 |

Puolustaja

KalPastakin tuttu raamikas puolustaja on takonut tällä kaudella kohtalaiset pisteet. Laulaako tykki jälleen Niiralassa?

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

Valopilkku harmaassa kuopiolaismiehistössä. Uskaltaa edelleen pelata rohkeaa kiekollista peliä ja lähteä avaamaan peliä heti ylöspäin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sami Kapanen 1 1 2
2.Jukka Voutilainen 1 1 2
3.Miika Koivisto 1 1 2
4.Jussi Timonen 0 2 2
5.Saku Kinnunen 2 0 2
Pelicans M S P
1.Vili Sopanen 2 3 5
2.Pekka Saarenheimo 2 2 4
3.Pavel Rosa 3 1 4
4.Timo Pärssinen 1 2 3
5.Jan Latvala 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle