Kylmä ja väritön tilien tasaus

LIIGA / Raportti
Tuomainen oli lähellä murtaa Rinteen nollapelin.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Kauden tärkein peli päättyi Ässien 1–0-jatkoaikavoittoon. Yllättäen tällä kerralla ei ratkaisua haettukaan voittomaalikilpailusta.

TPS haastoi sarjataulukossa yläpuolella majailevia joukkueita ihan tosissaan. Yksilötaitoa ja ratkaisukykyä on kadonnut taivaan tuuliin ja Venäjälle, mutta sydän oli paikallaan uhrautuvasti puolustavalla turkulaisjoukkueella.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, loppupeli menikin sitten selviytymistaisteluksi, kertoi TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen.

− He veivät ja me vikisimme. Yhtä pistettä enempää emme olisi ansainneetkaan.

Kokonaisuudessaan avauserää voi kuvata sanalla "uupunut". Perjantai-illan ottelu painoi varmasti jaloissa, eikä Ässien perinteistä ensimmäisen kymmenminuuttisen painostustakaan nähty. Itse asiassa turkulaisjoukkue jopa hallitsi lievästi tapahtumia.

Avauserän puhutuin tapahtuma oli Niclas Luceniuksen jäähy korkeasta mailasta. TPS-luotsi ei ymmärtänyt tuomareiden näkemystä ollenkaan.

Mika Niemen maila osui Austin Smithiä huuleen, ja siitä meille vihellettiin neljän minuutin jäähy. Tappio ei sillä selity, mutta jälleen kerran ihmetyttää tuomareiden linja, hämmästeli Suikkanen.

− Saimme ylivoimaa aiheesta ja aiheetta, myönsi Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

Maaliton peli kaipasi sitä maalia

Toisessa erässä kotijoukkue sai peliä hieman haltuunsa. Kulmapyörityksestä on kuitenkin matkaa maalintekosektorille, ja varsinkin Niklas Hagmanin ruuti oli märkää parissa laatupaikassakin. Syöttäjän virkaa hoiti jälleen kerran Dragan Umicevic.

− Meidän pelaamisemme ei ollut rentoa, ehkä pakkovoitto hieman näkyi otteissa, pohti Virta.

Yksi mies oli ainakin jossain määrin onnellinen maalittomuudesta. Torjuntavastuuseen pienen tauon jälkeen palannut Rasmus Rinne kirjasi Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin.

− Hienot ovat fiilikset, totta kai. Hyvä, että saatiin voitto, se on usein nollapelin edellytys.

− TPS haki paljon paikkoja takatolpalle ja maalin takaa pieniä pystysyöttöjä. Erityisesti kiinnitimme huomiota Luceniuksen yllättäviin ratkaisuihin, veto voi lähteä mistä asennosta tahansa, kertoi Rinne.

Miikka Tuomainen pääsi kokeilemaan maalintekoa läpiajosta ässäpakiston huolimattomuuden seurauksena. Rinne kuitenkin pelasti puolustuksensa.

− Siinä tilanteessa tulin vain vastaan ja otin suoran vedon mahdollisuuden pois. Tällä kerralla yritys osui minua kilpeen, kertasi ässävahti.

Ässien Smith loi liikkeellään ja näppäryydellään muutaman maukkaan paikan niin itselleen kuin ketjukavereilleenkin, mutta Ville Hostikka ja TPS:n puolustus siivosivat hyvin maalinsa edustan.

Ratkaisun makuun pienen tauon jälkeen

Ville Uusitalo iski kiekon hyvin pelanneen Hostikan vartioimaan maaliin vain seitsemän sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Kauden avausmaalia oli kaivattu, sillä edellinen osuma syntyi alivoimalla tyhjään maaliin 13.11.2012 Jokereita vastaan.

− Hyvä, että saatiin maali Uusitalolle. Jospa se siitä aukeaisi, kärkimiehiltä tarvitaan enemmän onnistumisia, tosin Uusitalo ja Tapio Sammalkangas pelasivat hyvän pelin, kiitteli Virta.

Rinne kiteytti joukkueen tilanteen seuraavan viikon vieraskiertuetta ajatellen.

− Pisteitä pitäisi saada kuusi siltä matkalta.

Ennen viimeistä keskinäistä ottelua voitot ovat 3−3. Pisteissä TPS johtaa 8−6, sillä kaikki neljä peliä Porissa menivät yliajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle