Kahden kerroksen väkeä

LIIGA / Ennakko
KalPan ei parane katsoa ketään ylöspäin.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Maalin pelejä suuntaan ja toiseen otellut Pelicans astuu perjantaina Niiralan jäälle. Siinä missä Pelicans hamuaa pitkästä aikaa kolmea pistettä yrittää KalPa hankkia pistepussin pohjalle edes jäämiä. Edellisen kerran täytettä arkkuun kun on raavittu kahdeksan peliä sitten.

Pelicansin tavoite kolmen pisteen metsästyksessä kuulostaa pieneltä murheelta, kun ottaa tarkasteltavakseen kuopiolaisten lokakuun. Seitsemän peliä ilman pistettäkään on asettanut savolaiset tiukkaan rakoon.  Edessä oleva maajoukkuetaukoa edeltävä tiukka pelirupeama piirtää väkisin KalPan loppukaudelle raamit.

Orastavan tappioputken tiistaina katkaissut Pelicans ei ole varsinaisesti häikäissyt viime kierroksilla. Joukkueen runkosarjassa tähän mennessä pelatuista 16 ottelusta peräti 13 on päättyneet suuntaan tai toiseen maalin erolla. Äärimäisten pienten erojen ottelusta häviö niskassaan poistunut joukkue on kyennyt kääntämään marginaalit edukseen jo seuraavassa koitoksessa, mikä kertoo omalta osaltaan lahtelaisten iskukyvystä ratkaisevilla hetkillä.

KalPa on puolestaan hävinnyt usean ottelun jo ennen viime minuutteja. Iskuetäisyydelle pääseminen on teettänyt ongelmia sarjassa vähiten osumia tehneelle joukkueelle. Tämä on sekoittanut pelaamisen rytmiä, kun todellista tappovaihdetta ei ole laitettu silmään välttämättä missään vaiheessa ottelua.

Keltamustat ovatkin olleet läpi kauden jäällä lähinnä fyysisesti. On väärin väittää, että joukkue olisi jäällä mukavuudenhaluinen, mutta tekemisen ydintä on vaikeaa löytää. Nämä seikat yhdistettynä vaikeaan loukkaantumistilanteeseen ja tiukkaan ottelurytmiin eivät anna kummoisia odotuksia savolaisyleisölle.

Pelicansin taistellessa muotoseikkojen kanssa KalPalle kelvannee voitto kuin voitto. Siksi joukkueen kohdalla on turha puhua tässä tilanteessa pelissä klikkaavista yksityiskohdista. Esitykset pelitilanteessa ovat sitä luokkaa, että pakka on kokonaisuudessaan sekaisin. Harjoituksissa ja pukuhuoneessa esitykset saavat olla mitä ovat, mutta tulokseksi näitä edesottamuksia ei ole realisoitu.

Vielä ottelun aattona pussinokat olivat jalkeilla ilman huolia loukkaantumisista. Isäntien tilanne on montaa pykälää huonompi. Uusimpana potilaana katsomosta ottelua seuraa Sami Kapanen, joka jäi tiistaina Antti Tyrväisen mankelin alle. Myös Jyri Junnilla huilaa ainakin perjantaina. Takaisin tositoimiin palaa puolestaan hyökkääjä Jukka Voutilainen.

Seuraa Heitä

Jeff Foss #3 |

Puolustaja

Ollut melko luotettava luuta alakerrassa. Fossin ominaisuudet eivät ole päässeet vielä parhaalla mahdollisella tavalla esiin.

Antti Ylönen # |

Puolustaja

Pyyteetön työntekijä hoitaa ruutunsa moitteetta. Kerää harvemmin otsikoita tai pöllyyttää verkkoja. Arvo joukkueelle silti iso.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Ossi Saarinen 1 2 3
2.Luke Pither 2 1 3
3.Artturi Lehkonen 0 2 2
4.Jyri Junnila 1 1 2
5.Joonas Riekkinen 1 1 2
Pelicans M S P
1.Timo Pärssinen 2 2 4
2.Tyler Redenbach 0 4 4
3.Henri Laurila 0 3 3
4.Vili Sopanen 1 2 3
5.Jesse Niinimäki 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle