Tappara kyykytti Lukon toistamiseen

LIIGA / Raportti
Tappara vei Lukkoa lauantainakin.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara ei antanut lauantaina Hakametsässä Lukon yllättää ja näin ollen viikonlopun tuplakohtaaminen meni puhtaasti Tapparalle voitoin 2-0. Pelin lopputuloskin lauantaina oli 2-0, kun Tappara rankaisi Lukkoa kahdesti ylivoimalla.

Pelin ratkaisevat osumat nähtiin jo avauserässä, johon Tappara tuli latauksella. Tappara sai jo kertaalleen kiekon Lukko-vahti Ryan Zapolskin selän taakse avausminuuteilla, mutta maali oli ehtinyt siirtyä pois paikoiltaan ja osumaa ei hyväksytty videotarkistuksen jälkeen. Vajaan seitsemän minuutin kohdalla kuitenkin helähti niin, että maalista ei ollut epäselvyyttä, kun Olli Palolan terävä kuti Tapparan pelatessa neljällä kolmea vastaan painui verkkoon.

Palolan laukaus on alkanut tulla jo kiekkoväelle hiljalleen tutuksi ja tänään se maalin lisäksi kolahti avauserässä kerran myös maalikehyksiin. Palola oli kentän valovoimaisin pelaaja lauantaina ollen kahdesti läpiajossakin. Zapolski veti kuitenkin molemmilla kerroilla pitemmän korren.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi näki Palolan onnistuneen alkukauden kumpuavan työteosta.

- Hänellä on kova työmäärä takana. On hieno nähdä, kuinka vielä nykyurheilussakin harjoittelulla on merkitystä. Hän on jatkanut kehitystään ja onnistumisten myötä itseluottamus on noussut. Hänellähän on jo entuudestaan hienot kiekkoilijan ominaisuudet, kuten loistava laukaus, mutta luisteluvoiman parantumisella on ollut iso merkitys. Sen myötä kaikki muu on tullut entistä paremmin esille, valotti Rautakorpi joukkueen sisäisen pistepörssikärjen nousua liigan eliittiin.

Peli ratkesi käytännössä jo ensimmäisen erän lopussa, kun Tappara pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla, eikä jättänyt tilaisuutta käyttävämättä. Teemu Aallon kolmas laukaus kyseisessä ylivoimapelissä meni maalia kohti ja myös sisään.

Vieraiden vastuuvalmentaja Risto Dufva ei ollut täysin tyytyväinen tuomareiden vierasjuokkueelle viheltämään jäähymäärään suhteessa kotijoukkueeseen. 16 minuuttia rangaistuksia vieraille siinä, missä vain kaksi kakkosta Tapparalle vesittivät Lukon pistejahdin Dufvan mielestä.

- Kun jäähytasapaino on tuommoinen, niin energiaa valui niin paljon alivoimapeliin, että ei sitten saatu hyökkäyspäässä parasta irti. Aika erikoista tuomarointia tänään vierasjoukkueen näkökulmasta, Dufva näki.

Tapparan suoritustaso laski loppua kohden

Kolmannessa erässä Lukolle tarjoitui vielä tekopaikkoja, joista paremmalla viimeistelyllä olisi voinut hyvin pari maalia tehdä. Tapparan fokus alkoi hieman kadota johtoasemassa ja esimerkiksi Joni Nikon istuttua Lukosta kolmannen erän puolenvälin jälkeen jäähyllä, oli vierailla kaksikin oivaa tekopaikkaa alivoimallakin. Juha Metsola Tapparan maalissa ja toisaalta Lukko-pelaajien epätarkat laukaukset takasivat kuitenkin sen, että erityistä trilleriä pelistä ei enää syntynyt. Lopullinen vieraskiri kuoli Lukon Jesse Virtasen jouduttua penaltyboksiin pelin kahdeksi viimeiseksi minuutiksi.

- Vähän meiltä lähti ikäänkuin ilmat pois lopussa, mutta tietysti kun tässä on kahden pelin tiivis putki takana, niin väsymyskin alkoi näytellä roolia. Mutta yksi erä meiltä oli tänään loistava ja Metsola oli tietysti myös erinomainen. Ylipäätään voittaminen tässä sarjassa on jo iso asia, summaili tuntojaan Jukka Rautakorpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle