Rynnäs: "Olin ihan paska"

LIIGA / Haastattelu
Rynnäksellä ei ollut paras ilta lauantaina.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Kärppien voittoputki katkesi lauantaina Ilvestä vastaan Oulussa. Kärppien alkukauden yksi suurimmista sankareista epäonnistui lauantaina harmittavassa paikassa.

Vajaat parikymmentä voittoa ja ensimmäinen tappio vasta nyt, marraskuun lopulla. Kärppävahti Jussi Rynnäksen kausi on ollut loistava. Tappiollisen Ilves-ottelun jälkeen Rynnäs ruoski itseään kuitenkin kovin sanoin.

– Olin ihan paska tänään, Rynnäs tuhahti ottelun jälkeen.

Ilta ei ollut kärppävahdille onnistunut. Avauserässä torjuntoja kertyi kuusi, mutta taakse livahti kolme kiekkoa. Toiseen erään Kärppien maalille luisteli Tomi Karhunen.

– Harmittaa, kun olimme paljon parempi joukkue, mutta minun takia hävittiin tämä peli. Olisi pitänyt ottaa ne muutamat kiekot kiinni, niin tämä olisi kääntynyt meille toisessa erässä, Rynnäs jatkoi.

Kärppävahti ei toki ollut ainoa syy oululaisten tappioon, vaikka laittoikin sen omaan piikkiinsä. Kärpät pelasi perjantai-iltana Helsingissä HIFK:ta vastaan. Joukkue lensi yöllä Ouluun ja nukkumaan pelaajat ehtivät vasta kahden, kolmen aikaan yöllä. Rynnäksen mukaan tällä ei kuitenkaan ollut suurta merkitystä tämän illan pelissä.

– Tällaista tämä on. Pitää vain olla valmis joka peliin. Pitää ladata itsensä ja kerätä energiaa. Se vaatii henkistä kovuutta, Rynnäs mietti.

Kärppien valmennusjohdon mukaan maalivahtivalinta ei ollut virhe, vaikka oululaiset pelasivat edellisenä iltana Helsingissä.

– Jussi pelasi viimeksi nollapelin vastaavassa tilanteessa, Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hilli muistutti.

Ilves laittoi lopulta pisteen Kärppien 17 ottelun voittoputkelle. Mediassa liigan uutta voittoputkiennätystä on hehkutettu yllin kyllin. Ulkopuolisen silmin putken päättyminen saattoi olla jopa helpotus joukkueelle.

– Emme me sitä ole sillä tavalla miettineet. Media siitä lähinnä on kirjoittanut. Nyt sitä ei tarvitse miettiä enää kenekään ja voidaan keskittyä pelaamiseen, Rynnäs päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle