Jani Tuppurainen - ketsuppipulloefekti luvassa?

LIIGA / Haastattelu
Jani Tuppuraisesta huokui helpotus.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Moni ei olisi varmasti uskonut, että 26:n pelatun ottelun jälkeen Jani Tuppuraisen maalitili näyttää kolmea tehtyä maalia. Tänään Tuppurainen sai aikaan kauden neljännen maalinsa. Tuppurainen itse oli erityisen tyytyväinen tapaan, jolla maali syntyi.

Ottelun jälkeen kentältä astelee erittäin tyytyväisen näköinen Jani Tuppurainen. Hänen kautensa on tähän mennessä ollut jotain aivan muuta kuin mitä häneltä odotettiin. Tuppurainen hankittiin JYPiin iskemään maaleja liukuhihnalta, kuten hänen tapoihinsa on kuulunut. Tänään Tuppurainen osui maalitolppien väliin vasta neljännen kerran.

Tuppuraisen tilasto on siitäkin erikoinen, että vain kaksi tämän kauden maaleista on syntynyt hänen omasta lavastaan. Oulussa Kärppiä vastaan maali merkattiin hänen nimiinsä epäselvän tilanteen jälkeen. Viikko sitten Tapparaa vastaan miehen syöttö kimposi puolustajan luistimesta Tapparan verkkoon.

− Maalinteko tuntuu aina hyvältä. Erityisesti nyt, kun kiekko ei ole maaliin mennyt. Oli myös hyvä asia, että maali tuli laukauksen kautta. Aiemmin tullut jonkinlaisella ohjauksella.

Oulunsalon Kiekko-Kettujen kasvatti onkin hyvin valitettavassa, mutta tutussa tilanteessa jääkiekkoilijan elämässä. Joskus maaleja tulee kuin liukuhihnalta, mutta välillä kiekko ei uppoa mistään sisään. Tämäniltaisen kaltaiset onnistumiset ovat mitä parhaimpia ruokkimaan itseluottamusta, jota lisäonnistumisiin varmasti tarvitaan.

Eric Perrinin kanssa valtaosan kaudesta viihtynyt muhoslainen on pelannut erittäin näyttävästi, mutta se ei ole realisoitunut tuloksena. Tuppuraisen omien sanojen mukaan heidän ketju pelaa toinen toistaan tukien sekä yrittäen käyttää omia vahvuuksiaan mahdollisimman paljon hyväksi.

Ketjun pelin viimeisetkin lukot ovat näyttäneet aukeavan, kun Juuso Ikonen on tullut ketjun kolmanneksi lenkiksi. Tuppuraiselta lähteekin nuorukaisen suuntaan positiivista palautetta.

− Ikonen on erittäin nopea ja taitava kiekon kanssa. Uskomattoman valmis kaveri 18-vuotiaaksi pelaajaksi. Jos alkaa miettimään itseäni 18-vuotiaana, niin en voisi kuvitella itseäni millään tapaa jääkiekkoammattilaiseksi.

Tuppuraisen näkemys ottelun kääntymisestä kotijoukkueen hyväksi oli selkeä.

− Liikettä ja kamppailupelaamista painotettiin, ne tuo meille tempoa peliin. Saatiin heille tunne, että tullaan koko ilta erittäin kovaa päälle. Paikkoja olisi ollut useampaankin maalin, mutta tärkeintä on kolme pistettä lisää.

» Lähetä palautetta toimitukselle