"Ärripurri-päivä" siivitti JYPin selvään voittoon

JYPin onnistumiset tulivat erittäin laajalla rintamalla.
Kuva © Eriikka Hienola
Jyväskylässä nähtiin jälleen vauhdikas ottelu JYPin ja Pelicansin välillä. Joukkueet kohtasivat kolme viikkoa sitten Jyväskylässä, jolloin Pelicans nappasi täyden pistepotin. Perjantaina kotijoukkue onnistui vastaamaan huutoon napaten pisteet lukemin 5-2.

Kolme viikkoa sitten Pelicans haki pisteet Jyväskylästä, vaikka joukkue olikin alakynnessä lähes koko ottelun. Maalittoman ensimmäisen erän vaihtuessa kauden vauhdikkaimpaan Hippoksella pelattuun erään JYP onnistui takomaan taululle lukemiksi 4-1. Toinen erä ratkaisikin ottelun kotijoukkueen hyväksi.

− Tällä kertaa voitti oikea joukkue, jos viime kerralla tapahtui sen suhteen pieni vääryys. Toinen erä koitui meidän kohtaloksi kolmannen erän ollessa pelkkää kosmetiikkaa, summasi pettynyt Hannu Aravirta.

− Koko päivän ollut sellainen "ärripurri-meininki" koko joukueella. Todella paljon hampaankolossa edellisistä otteluista, Pelicans on ollut meille todellinen peikko. Me onnistuttiin laajalla rintamalla, joka takasi meille erittäin tärkeät pisteet, kertasi Marko Virtanen.

Tehoton viimeistely Pelicansin turmiona, JYPin pelaajat teurastivat apinoita

Ottelun ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta erittäin vaisu. Pelicans onnistui tappamaan JYPin pelin aggressiivisella karvaamisella, joka tuotti kotijoukkueen puolustukselle erittäin suuria ongelmia. Kova karvauspeli tuottikin tukun loistavia maalipaikkoja vierasjoukkueelle, mutta Tuomas Tarkki piti Pelicansin maalisarakkeen nollassa. Erinomaisesti kiekkoa suojannut Pelicansin Vili Sopanen hääri usein rakentelijana päästessä maalipaikoille.

− Ensimmäiseen erään olin erittäin tyytyväinen, niin oli tarkoitus pelata läpi ottelun. En sitten tiedä, mitä siinä kopissa erätauolla tapahtui, vaikka itse paikalla olinkin, Pelicans-käskijä hämmästeli.

Ottelun edetessä toiseen erään, ohjat otti kotijoukkue JYP. Jani Tuppurainen laukoi kiekon vastustamattomasti reppuun ylivoimalla, mutta Suomeen palannut Pavel Rosa tasoitti ottelun alle minuuttia myöhemmin komealla laukauksella hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Kun maalitilit saatiin aukaistua kummassakin päässä, kentällä mentiin päästä toiseen todella kovalla vauhdilla, välillä jopa ilman järjen häivää. Varsinkin JYP sai erinomaisia paikkoja useampaankin maaliin.

− Aloitettiin heti toinen erä sillä tavalla, että ei oltu aloitteellisia. JYP vei kaikki irtokiekot, jonka seurauksena he pääsivät myös viemään peliä. Tuli erittäin huonoja vaihtoja, jonka seurauksena peli meni sekaisin. Toinen erä koitui meidän kohtaloksi, tuumasi Aravirta.

Kun ottelu alkoi lähestyä puoliväliä, loukkaantumisten runteleman Pelicansin puolustuksen taso osoittautui karulla tavalla. JYP mätti taululle kolme maalia lisää, kun lahtelaisten puolustuspäässä rakennettiin avoimet ovat Jere Myllyniemen vartioimalle maalille. Petr Hubacek ja Eric Perrin veivät JYPin jo kahden maalin johtoon, jonka jälkeen maalitilinsä avasi puolustaja Mikko Kalteva.

− Olen tyytyväinen kauden ensimmäiseen maaliin. Hyvin tilaa viivassa, vähän sain pidettyä kiekkoa. Hirveästi oli ruuhkaa maalilla, joten päätin laukoa. Sinnehän se onneksi myös meni, sanaili Kalteva.

Pelicansin yritys jäi torsoksi

Vierasjoukkue kuitenkin näytti heti päätöserän alussa, että ottelu ei vielä ole ohi. Henri Laurila tälläsi kavennusmaalin ylivoimalla JYPin puolustuksen annettua hänelle liikaa tilaa. Kavennusmaalin jälkeen molemmissa päissä oli paikkoja useampiinkin osumiin. Pelicans pääsi yrittämään lisämaaleja vielä ylivoimilla, mutta Tarkki onnistui torjumaan vierasjoukkueen yritykset. Markus Nenosen 5-2-maali naulasi Pelicansin arkun umpeen.

Kalteva näki selkeän syyn, miksi pisteet jäivät Jyväskylään.

− Toisessa erässä ajoitukset saatiin kuntoon, jonka seurauksena saatiin heidän hyökkäykset ylempää kiinni. Sen seurauksena saatiin käännettyä peliä nopeammin. Karvaus toimi täydellisesti ja hyvä rytmi lähtöihin, joka toi meille tarvittavan johdon. Kolmannessa erässä hieman lipsuttiin, mutta selvittiin kuitenkin.

Sekä JYPin että Pelicansin urakka jatkuu heti huomenna. JYP matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi, kun taas Pelicans isännöi Lahdessa HIFK:ta.