HIFK:lle vihdoin paikallisvoitto

LIIGA / Raportti
Tämä tilanne toistui useasti: Jokerit on joutumassa jäähylle, Ville Husso kiiruhtaa vaihtoaitioon.
Kuva © Jussi Kivimäki
Helsingin IFK otti kauden ensimmäisen paikallispelivoittonsa, kun se haki sarjapisteet Jokerien kotihallista perjantaina. Jokerien kohtaloksi koitui kuriton pelaaminen ja jatkuva jäähyily.

Liigakauden kolmas Helsingin paikallisottelu oli IFK:n näytöstä. Perjantain vierasjoukkue otti Jokereista tyylipuhtaan 4–1-voiton, jonka se alusti alun ylivoimaosumilla.

IFK pääsi ensimmäisen erän aikana pyörittämään ylivoimapeliään kahdeksan minuuttia. Vierasjoukkue osui erikoistilanteistaan kahdesti.

Jokerit on hallinnut joukkueiden välisiä otteluita viime aikoina. Voitto merkitsi siksi IFK:lle hiukan enemmän kuin vain kolmea sarjapistettä.

– Oli paljon tullut tappioita joukkueelle. Kyllä tämä todella hieno voitto oli, summasi IFK:n maalivahti Ville Husso, jolle paikallispeli oli ensimmäinen aikuisten tasolla.

– Itsellenikin tämä oli hieno ottelu ja iso kokemus.

Husso selvisi kaksi erää helpolla

Ottelun avauserässä Jokerit hallitsi kiekkoa – ja peliä – tasakentällisin. Laukaisusektorista kilpipaidat kuitenkin pitivät isäntänsä poissa.

– Puolustus oli älyttömän hyvää tänään, siitä iso kiitos pakeille ja koko joukkueelle. Oli helppo pelata, Husso kiitteli.

Husso selvisi kahdessa ensimmäisessä erässä todella vähällä. Virkaveli Leland Irving toisessa päässä sen sijaan oli täystyöllistetty.

– Olikohan niitä torjuntoja neljä ja neljä. Pitää vain pystyä tuollaisessa tilanteessa keskittyä siihen seuraavaan, Husso painotti.

– Kolmannessa erässä tuli hyviäkin tilanteita, oli ihan mukava pelata.

Kotijoukkueen kiri tosin tyssäsi heti päätöserän alkuun, kun IFK karkasi vastahyökkäyksen päätteeksi kahden maalin karkumatkalle. Jokerit pyristeli vielä jonkin aikaa, mutta pitkiä painostusjaksoja se ei hyökkäyspäätyyn saanut.

Kotijoukkue hölmöili

Jokerit kulutti ottelussa jäähypenkkiä yhteensä lähes viidentoista minuutin ajan. Yhdistävä tekijä kotijoukkueen rangaistuksissa oli se, että niistä yksikään ei varsinaisesta liittynyt kiekon tavoitteluun. Ylikovat taklaukset ja kiekottomaan vastustajaan kohdistuneet rikkeet seurasivat toistaan.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin avauserässä, kun Antti-Jussi Niemi taklasi polvella Roope Talajaa. IFK-laituri talutettiin pukukoppiin ja edelleen jatkotutkimuksiin, Niemi ajettiin ulos.

Hussolle runsaat ylivoimat tiesivät lepohetkiä. Maalivahti vakuutteli kuitenkin, ettei hiki ehtinyt kuivua ennen ottelun loppua.

– Kun vähän liikkuu, ei siinä kylmä tule.

» Lähetä palautetta toimitukselle