Kokemus puhui Niiralassa

LIIGA / Raportti
KalPa tuuletti kotiluolassaan tällä viikolla kuutta pistettä.
Kuva © Teemu Soini
Kuopion KalPa on kääntämässä pelillistä kurssiaan. Perjantaina savolaisten jalkoihin jäi vaisusti esiintynyt Ilves. Kahden peräkkäisen kotivoiton takana on ollut joukkueen konkariosasto.

Molempien joukkueiden lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset. KalPan kokoonpanosta puuttui hyökkääjiä niin paljon, että savolaiset eivät saaneet edes täyttä ryhmitystä jalkeille. Ilvekselle lisämurheita toi päävalmentaja Tuomas Tuokkolan viime hetken poisjäänti keuhkokuumeen vuoksi.

KalPaa kokoonpanon ongelmat eivät juuri näyttäneet haittaavan. Joukkueen luistin kulki mallikkaasti ja pelin hallinta oli pääsääntöisesti kotijoukkueella. Vain Juha Järvenpään erinomaiset otteet tupsukorvien maalilla piti lukemat tasaisina aina päätöserään saakka.

Kolmannessa erässä isännät ratkaisivat pelin ylivoimalla. Jukka Voutilainen runnoi maalin edestä kiekon ohi Järvenpään, eikä Ilveksen loppurynnistys tuonut toivottua tulosta. Viimeisen maalin iski Joonas Riekkinen tyhjään Ilves-nuottaan.

– Ilves sai hyvän loppurynnistyksen, eivätkä he hirveästi löysiä anna. Toisen erän viiden minuutin aikana omilla toimilla edesautettiin Ilves peliin mukaan, mutta kotijoukkue oli tänään parempi, totesi Jari Laukkanen.

– KalPa oli selkeästi parempi. Autettiin tällä pelillä Tuomaksen paranemista keuhkokuumeesta, viestitti lyhytsanainen Ilves-valmentaja Sami Hirvonen arvoituksellisesti.

Konkarit jälleen pääosissa

KalPa oli ottelussa selkeästi niskan päällä. Kotijoukkue tuli peliin hyvin valmistautuneena ja avauserässä Juha Järvenpää piti torjunnoillaan Ilveksen pelissä mukana. Järvenpää nollasi muun muassa Artturi Lehkosen ja Kasperi Kapasen loistavat tekopaikat.

Savolaisten painostus tuotti toisen erän alussa tulosta. Sami Kapanen kirmasi irtokiekon perään, jätti Mikko Kukkosen luistelukilpailussa selvästi kakkoseksi ja siirsi kiekon rystyltä ohi Järvenpään. Maali oli kuin tuulahdus vanhoista ajoista.

– Sanoin, että kun vanhoilla päivilläkin on mahdollisuus irtokiekkoon, niin kummasti sitä jalkaa saa liikkeelle. Itselläkin kulkee koko ajan paremmin, mutta pitkä matka on siihen kauden parhaaseen. Tällä hetkellä on nautinto pelata, totesi peliä tarkasti analysoinut Kapanen.

Heti maalin jälkeen tuli Laukkasenkin mainitsema musta hetki. Ensin Sami Sandell sivalsi terävällä rannelaukauksella pelin tasoihin ja Turo Asplund siirsi vierailijat johtoon kahden miehen ylivoimalla. Ratkaisu venyi päätöserään, kun Adam Masuhr tasoitti ottelun toisen erän lopussa.

Kolmas erä oli paikka paikoin melkoista Hawaiji-kiekkoa. Peli eteni päästä päähän ennen kuin Voutilainen lakaisi Marko Kauppisen viivavedon jälkeen isäntien voittomaalin. Voutilainen kunnostautui jo toisessa ottelussa peräkkäin voittomaalin teossa. Muutoinkin kapteenin panos joukkueelle on noususuunnassa.

- "Vode" ja koko heidän kenttä tekee hirveän määrän työtä ja isoja alivoiman tappoja. Nyt kun myös ylivoimalla on tullut tulosta, niin se helpottaa huomattavasti voittamista.

Kokeneiden pelaajien heräämistä onkin KalPassa odoteltu pitkään. Pelkästään juniori-ikäisiin tulevaisuuden lupauksiin ei jatkuvaa voittamista voi rakentaa. Tämän tietää myös Kapanen.

– Nuoret pelaajat tuovat hyvänä iltana laadukasta pelaamista, mutta kyllä meidän vanhempien pitää kantaa vastuuta ja näyttää esimerkkiä. Pitää vaan mennä jäälle ja tehdä sovitut asiat. Nuoret kyllä sitten seuraa perässä.

Ilveksen leiristä kantautui myös jobinpostia, kun Juuso Riikolan taklauksen alle jäänyt Alexander Ruuttu loukkasi jalkaansa ja kiidätettiin jatkotutkimuksiin. KalPan jatkuvat kokoonpano-ongelmat on käännetty osin myös positiivisen puolelle.

– Ohut materiaali on käynyt treeneissä jo vitsiksi, että ainakin saadaan peliaikaa enemmän. Pelaajille se on kuitenkin ihan positiivista, vaikka jossain vaiheessa se raja tulee vastaan. Kun tulee voittoja, niin peli on hauskaa ja sitä haluaa mahdollisimman nopeasti takaisin kentälle.

– Positiivinen ilmapiiri vapauttaa energiaa, negatiivisuus ja epävarmuus syö sitä. Nyt on saatu vähän positiivisuutta ja se ruokkii itseluottamusta tosi paljon, päätti puhelias Kapanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle