Vanhat herrat pataljoonien komentajina - Perrin ja Pärssinen liekeissä

LIIGA / Ennakko
Timo Pärssinen on löytänyt kovan vireen.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Jyväskylässä kohtaavat perjantai-iltana kaksi tasaisesti suorittavaa joukkuetta JYP ja Pelicans. Vaikka kumpainenkin on hävinnyt viimeiset kaksi otteluaan varsinaisella peliajalla, on kriisi on kaukana näiden joukkueiden tekemisestä.

Jyväskylässä perjantaina päättyy jommankumman orastava tappioputki. Kumpikin joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan ja viimeisestä viidestä ottelusta kolme. Muutaman ottelun suvantovaiheesta huolimatta ei joukkueilla ole huolta huomisesta, sillä joukkueet ovat napsineet pisteitä tasaisella tahdilla. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla (4 ja 5) samalla pistemäärällä 43.

Pelicans kärsi viime ottelussaan 0-3-kotitappion Kärpille. Numeroista huolimatta sarjakärki Kärpät ei ollut ottelussa suvereeni, vaan lahtelaisryhmä haastoi pienpetopaitoja 50 minuuttia.

Pelicans-ryhmä on kärsinyt valitettavista loukkantumisista, ja viimeksi Jokereita vastaan sairaslistalle tipahti karmean näköisen viiltohaavan käteensä saanut Kimmo Koskenkorva. Joukkue palkkasi torstaina HPK:sta, Jokereista ja Kärpistä tutun Tšekki-pelaaja Pavel Rosan, joka ei kuitenkaan näillä näkymin vielä perjantaina esiinny purppurapaidoissa.

Illasta ei ole tulossa kotijoukkue JYPille helppo, siitä kertoi edellinen kohtaaminen juuri Jyväskylässä, jonka lahtelaiset voittivat 3-1. Pelicans onkin Liigan toiseksi paras vierasjoukkue ja on hävinnyt vieraissa varsinaisella peliajalla 13 ottelustaan vain viisi.

Jokereita vastaan Pelicansilla toimi ylivoima, ja SaiPaa vastaan alivoima. Erikoistilanteissa lahtelaiset ovatkin olleet tällä kaudella hyvässä tikissä. Ylivoimatilastossa joukkue on sijalla neljä ja alivoimaprosentti on Liigan kahdeksanneksi paras.

Oppimisprosessi on kesken – voittoja tulee silti.

JYPin peli on tulosten valossa viimeisessä kahdessa ottelussa yskähdellyt. Marko Virtasen pelitapa tuottaa edelleen joukkueelle ajoittain vaikeuksia, mutta kuten Virtanenkin on useaan otteeseen todennut, oppimisprosessi on kesken.

Kotijoukkueen kannalta erinomainen asia on kapteeni Eric Perrinin herääminen. Viimeiseen viiteen otteluun tehot 4+1 nakuttanut sentteri tuo häneltä kaivattua syvyyttä mustapaitojen hyökkäyspelaamiseen. Tosin vierellä viilettävä Jani Tuppurainen kantaa Tappara (23.11) ottelussa tulleesta maalista huolimatta Helsingissä sijaitsevan eläintarhan kaikkia apinoita selässään.

Max Wärnin johtama ykkösketju on tehnyt tasaisesti tulosta läpi kauden eikä sille, että pistetehtailu loppuisi, ole näköpiirissä mitään syytä. Ratkaisuvoimaa löytyy JYPin paidasta muutenkin, sillä peräti 20 eri pelaajaa on tehnyt mustapaidoille Liigassa maalin. Tuolla määrällä jaetaan kärkipaikkaa kyseisessä tilastossa yhdessä Jokereiden kanssa.

Vaikka JYP on pelannut kotonaan kelvollisesti, ei viime vuosina tutuksi tulleesta voitosta voittoon marssimisesta ole tällä kaudella ollut kysymys. Joukkue on sarjan (vasta) seitsemänneksi paras kotijoukkue. Tosin viimeisestä kahdeksasta kotiottelusta kuusi on päättynyt hurrikaanien voittoon.

JYPiltä sivussa ovat ainakin pitkäaikaispotilaat Jari Jääskeläinen, Mikko Viitanen ja Yohan Auvitu. Pelicans ryhmästä puuttuvat ainakin Koskenkorva ja Tomi Pekkala - kumpikin luistimen viiltohaavojen takia.

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Hiljaa hyvää tulee kuuluu vanha sanonta. Ikosen kohdalla kyseinen termi on paikallaan, koska viimeiset ottelut ovat osoittaneet pientä nousuhdannetta. Nuori hyökkääjä elää pisteistä, joten niitä on pikku hiljaa aika odotella enemmänkin varsinkin, kun ketjukaveri Eric Perrin on juuri nyt kovassa iskussa.

Timo Pärssinen #27 |

Laitahyökkääjä

Viimeisessä viidessä ottelussa tehot 3+2 kertoo, että vanha herra on herännyt tähän kauteen. JYP-puolustukselle tulee vaikea ilta Pärssisen kanssa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle