Jatkuuko porilaisten surumarssi?

LIIGA / Ennakko
HPK ja Ässät vääntävät pisteistä perjantaina.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa kohtaavat perjantaina HPK ja Ässät. Porilaiset ovat viime peleissään marssineet surullisissa tahdeissa.

Ässät saapuu Hämeenlinnaan peräti seitsemän ottelun tappioputkessa. Marraskuu on sujunut patapaidoilta surkeasti, Ässät on pelannut marraskuun aikana seitsemän ottelua ja hävinnyt näistä jokaisen. Maaliero on Ässien marraskuun aikana pelaamissa peleissä mennyt vastustajien hyväksi maalein 28−10.

Edellisen ottelunsa Ässät taisteli keskiviikkona ja silloin patalauma hävisi kotihallissaan SaiPalle maalein 1−4. Kerhon vieraaksi porilaiset eivät siis saavu kovin hyvistä lähtökohdista. Kaiken kukkuraksi Ässät on myös Liigan surkein vierasjoukkue, sillä patapaidat eivät ole vieraskaukaloissa kyennyt vielä voittamaan kuin kahdesti.

SaiPaa vastaan porilaisten pelaamisessa oli jo nähtävissä viitteitä paremmasta. Pelin tason nosto ei silti riittänyt Ässille voittoon asti, porilaiset kaatuivat SaiPalle etenkin oman pään virheidensä vuoksi. Otteissa näkyi tappioputken aiheuttamaa rentouden puutetta ja yliyrittämistä, yliyrittäminen puolestaan johti lukuisiin pieniin virheisiin.

Ässät ja HPK ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa

Ässien työmoraali ja taistelutahto rupesivat olemaan jo SaiPa-pelissä hyvää tasoa, mutta SaiPan neljä osumaa tulivat varsin heppoisesti patapaitaisten virheiden seurauksina. Puolustuspelaaminen onkin yksi osa-alue, jossa Ässillä riittää petrattavaa. Ässät on toiseksi eniten maaleja verkkonsa perukoille päästänyt liigajoukkue.

Sarjataulukossa surullisen sävyistä marraskuuta marssinut Ässät on sijalla kaksitoista. Perjantaiset vastukset HPK ja Ässät majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla, sillä Kerho on täpärästi Ässien edellä yhdentenätoista.

HPK on edellisen pelinsä otellut tiistaina ja silloin oranssipaidat hävisivät. Kerho teki tiistaina tappiollisen vierailun Raumalle, Lukko päihitti Kerhon maalein 3−2.

HPK on saanut edellisissä otteluissaan petrattua vimeistelyään. Hämeenlinnalaiset tuskailivat syksyllä pitkään maalinteonsa kanssa, mutta nyt joukkueen hyökkäyspelaaminen on ruvennut näyttämään lupaavammalta ja onnistumisia on tullut enemmän.

Paras näyte Kerhon tehostuneesta hyökkäyspelaamisesta saatiin viime viikon perjantaina, kun HPK kohtasi silloin kotihallissaan Tepsin ja heilutti turkulaisten verkkoa peräti viidesti. HPK päihitti TPS:n maalein 5−4. Ratkaisevan viidennen maalin tehtaili vasta voittomaalikilpailussa Pallokerhon laituri Joonas Vihko.

HPK:n ylivoimapeli takkuaa

Edellisissä kamppailuissa Kerhon ongelmina ovat olleet puolustuspelaaminen, ylivoimapeli ja peliin valmistautuminen. Pallokerhon puolustajille on esimerkiksi sattunut oman pään virheitä joukkueen edellisissä TPS- ja Lukko-otteluissa ja näistä virheistä vastustajat ovat päässeet rokottamaan jopa maalinteon merkeissä. Eniten parannettavaa Kerhon puolustajista on pakkiparilla Antti Bruun-Ossi-Petteri Grönholm, joka pelasi varsin lepsusti tiistaina Lukkoa vastaan.

Oranssipaidat saattavat tulla vielä vahvistamaan peräpäätään, sillä HPK:n kiikarissa hankintapuolella on viime kaudelta tuttu Johan Larsson. Viime kaudella Grönholmin pakkiparina loistavaa peliä esittäneen Larssonin siirtyminen on Jatkoajan saamien tietojen mukaan eniten kiinni seuran talouspuolesta.

Puolustuspelaamisen lisäksi Pallokerholla on hiottavaa myös ylivoimapelaamisessaan, joka on ollut heikkoa koko kauden ajan. Tilastojen valossa Kerhon ylivoimapeli on liigajoukkueiden toiseksi surkeinta ja HPK on saanut 114 ylivoimakertansa aikana tehdyksi ainoastaan 16 ylivoimamaalia.

Pallokerhon pitäisi suoraviivaistaa ylivoimapelaamistaan. HPK:n pitäisi pyörittää ylivoimakuvioitaan nopeammalla tahdilla, laukoa ylivoimillaan hanakammin ja Kerhon pelaajien pitäisi myös aktiivisemmin ajaa maskiin vastustajien maalivahdin nokan eteen. Tällöin hämeenlinnalaiset saattaisivat saada ylivoimapeliään tehokkaammaksi.

Kerholla on ollut ongelmia myös peliin valmistautumisessa. Pallokerho aloitti tiistaina Lukko-pelin varsin lepsulla asenteella ja se kostaantui. Lukko johti peliä jo luvuin 2−0, kun ottelun ensimmäistä erää oli veivattu vain vähän vajaat kymmenen minuuttia. Heikko pelin alku oli samalla myös yksi iso syy HPK:n tappioon Lukolle, Lukko päihitti Kerhon lopulta maalein 3−2.

Kerho tulee mittelemään tulevana viikonvaihteena kaksi peliä peräkkäisinä päivinä. Perjantaina HPK kohtaa kotiluolassaan Ässät ja lauantaina joukkue matkustaa Espooseen Bluesin vieraaksi. Myös Ässät kamppailee kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä. Perjantaisen ottelun jälkeen porilaiset kohtaavat lauantaina kotonaan Jokerit.

Seuraa Heitä

Antti Bruun #23 |

Puolustaja

Antti Bruunin otteet ovat viime peleissä olleet varsin heikkoja. Esimerkiksi Kerhon edellisessä pelissä Lukkoa vastaan sortui virheisiin, jotka johti jopa Lukon maaleihin. Saisiko puolustaja otteisiinsa lisää jytyä?

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

Ässien edellinen peli SaiPaa vastaan ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla Tommi Taimen osalta. Oli esimerkiksi jäällä silloin, kun SaiPa nakutti voittonsa ratkaisseen osumansa. Saisiko nuori puolustaja nostettua tasoaan HPK-peliin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Joonas Vihko 2 2 4
2.Borna Rendulic 2 1 3
3.Ville Viitaluoma 2 1 3
4.Jere Sallinen 0 2 2
5.Craig Schira 1 1 2
Ässät M S P
1.Sami Lähteenmäki 0 2 2
2.Dragan Umicevic 1 1 2
3.Oskari Lehtinen 0 2 2
4.Mika Niemi 0 2 2
5.Jyri Marttinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle