Menestysunelmien huumassa kautensa aloittanut Pelicans on taapertanut syksyn kierroksilla tappiosta toiseen. Pelinsä kanssa tuskaileva joukkue reagoi tappioihin ja loukkaantumisiin hankkimalla riveihinsä vahvistuksia.
Lauantaina tehokkaasti pelannut Anton Mylläri saapui puolustuksen ankkuriksi ja jo kauden alussa kevyeksi arvioitu keskikaista sai jykevän vahvistuksen Nate Schnarrin muodossa.
Schnarr saapui Lahteen kantamaan suurta vastuuta. Joukkueen maalinteko on takunnut ja erityisesti sinäänsä potentiaalinen ylivoimakin on ollut poikkeuksellisen tehotonta.
Hyökkääjä on aloittanut Liiga-uransa pirteästi niin pisteiden kuin peliotteidensakin osalta. Lauantain ottelussa Tapparaa vastaan hyökkääjä saikin runsaasti peliaikaa tasaviisikoin sekä ylivoimalla pelattaessa.
Vastikään Suomeen saapunut pelaaja oli ottelun rauettua harmissaan joukkueensa nousun tyssättyä karvaaseen jatkoaikatappioon. Schnarr korosti, että joukkueessa oli kapteenin Miika Roineen lisäksi monta muutakin hengenluojaa, jotka valoivat uskoa kotijoukkueen nousuun.
– Toisella erätauolla kopissamme oli pelkästään positiivisuutta. Tiesimme, että pystyisimme nousemaan tasoihin ja kyse oli pikemminkin siitä, että jaksamme tehdä töitä.
Pelicans nousi kuin nousikin kolmannessa erässä tasoihin Tapparan oltua esimerkillisen tehokas toisen erän maalipaikoissaan. Itseluottamusta ja voitontahtoa huokunut nousu katkesi lopulta jatkoaikatappioon runsaista maalipaikoista huolimatta.
Omaa peliään hyökkääjä arvioi maltillisesti, vaikka pelaaja oli näkyvästi esillä läpi ottelun ja pelasi lopulta 20.53 minuuttia. Tilastoriville kirjattiin myös kaksi syöttöä ja kahdeksan laukausta. Kertynyt peliaika oli Pelicansin hyökkääjistä toiseksi eniten Ryan Laschin jälkeen.
– Mielestäni pelasin melko hyvin. Minulla on varmasti vielä opittavaa, mutta alkua helpottaa kunhan saan muutamat harjoitukset alle ja pääsen keskustelemaan valmennuksen sekä johtavien pelaajien kanssa lisää.
Lahden Crosby
Kolmen ottelun tappioputkeen luiskahtanut Pelicans on tuskaillut kauden mittaan kiekollisen pelin, virheherkkyyden, ylivoimatehokkuuden ja pelin jänteen säilymisen kanssa.
Mikäli pelaajan kuvailu ominaisuuksistaan pitää kutinsa, joukkue on löytänyt itselleen tärkeän palasen, joka saattaa ratkaista osan lahtelaisten ongelmista.
– Seurasin nuorempana pelaajia, kuten Sidney Crosby ja Jonathan Toews. He olivat selvästikin hahmoja, jotka olivat sarjan parhaita pelaajia silloin. He ovat myös pelaajia, joiden pelityyli muistuttaa omaani. Kannan vastuuni puolustussuuntaan, olen hyvä aloitusympyrässä ja pyrin tekemään tulosta myös hyökkäyssuuntaan.
Liiga-otteluissa alle 50 prosentin tehokkuudella aloituksia kaivanut pelaaja myöntää kuitenkin useamman kehityskohteen pelissään.
– Haluan oppia pelaamaan paremmin isossa kaukalossa ja laitojen lähettyvillä. Koetan myös liikkua paremmin ja olla kärsivällinen 1–1-pelaaja.
Tunnistamistaan puutteistaan huolimatta Schnarrin asenne on pohjoisamerikkalaiseen tyyliin pelaajan positiivinen ja kallellaan mahdollisuuksiin.
– Mottoni on kehittyä joka päivä.
Vanha manner, uusi sarja
Schnarr, 24, pelaa ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella, mutta kokemusta hänellä on kuitenkin jo verrattain paljon.
Neljän AHL-kauden aikana kanadalainen pelasi 197 ottelua tehoin 32+50. Tämän lisäksi hyökkääjä on pelannut OHL-sarjaa neljällä kaudella ja edustanut Kanadaa 18-vuotiaiden MM-kisoissa Bratislavassa.
Pelaaja on saanut räväkän alun Euroopassa ja uudessa seurajoukkueessaan viikonlopun kahden ottelun myötä.
– Tulin tänne torstaina iltapäivällä. Tulin maahan, heitin tavarani kämpille ja puhuin nopeasti valmentajien kanssa. Illalla nukuin ja seuraavana päiväni tutustuin jätkiin. Perjantaina meillä oli jo ottelu, joten nämä 72 tuntia ovat olleet kiireisiä, mutta myös mahtavia.
Aikaeron aiheuttaman väsymyksen kanssa kamppaileva pelaaja on päässyt jo uuden sarjan ja erilaisen jääkiekon makuun. Schnarr myöntää pohjoisamerikkalaisen ja eurooppalaisen jääkiekon erot, mutta pelaaja näkee sarjojen välillä myös yhteneväisyyksiä.
– Näen selvästi eron (kahden sarjan välillä), mutta pelinopeus on sama. Jääkiekko on täälläkin nopeaa ja täällä kamppaillaan kovaa. Jääkoko vaikuttaa tietenkin, ja peli on hieman taktisempaa. Lopulta kyseessä on kuitenkin jääkiekosta.
Kysyttäessä ottelumäärien ja tehojen suhteen haastavista AHL-vuosista, muutoin kohtelias ja monisanainen kanadalainen muuttuu asteen vaitonaisemmaksi. Pelaaja myöntää menneiden kausien olleen vaikeita. Lahdesta hän hakee uutta nousua ja mahdollisuutta kehittyä entisestään.
– (AHL-vuodet) olivat haastavia, mutta toivon, että onni kääntyy täällä.
Schnarr ja Pelicans pääsevät yrittämään kolmen ottelun tappioputken katkaisemista ja onnen löytämistä seuraavan kerran keskiviikkona CHL-ottelussa Bolzanossa.