Alivoimalla vaarallinen Naisleijonat päätti turnauksensa Saksa-voittoon − päävalmentaja Toivola suitsutti tuoreita pelaajia

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Juuso Toivola ruoti Deutschland Cupin antia päätösottelun jälkeen. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Suomi päätti ottelunsa Deutschland Cupissa selvään voittoon turnausemännästä. Joukkueen peli oli ajoittain melkoista namuttelua, kun Naisleijonat niputti Saksan ennen kotimatkalle lähtöä. Suomi onnistui erikoistilannepelaamisessaan tavallisuudesta poikkeavalla tavalla.

Naisleijonat pelasi perjantai-iltana kolmannen ja viimeisen ottelunsa Saksan Landshutissa järjestetyssä Deutschland Cupissa, kun se kohtasi turnauksen emäntämaan. Kamppailu päättyi Suomen eduksi lukemin 8−1. Kolme suomalaisosumaa syntyi alivoimalla.

− Oli hyvä peli meiltä. Kiekko ja jalka liikkuivat, oli hyvä fiilis joukkueessa. Oli kiva pelata ja silloin, kun luistaa, niin maalejakin tulee, Naisleijoniin monen vuoden tauon jälkeen palannut Eve Savander tuumi.

Suomi otti ohjat heti ensimmäisestä erästä lähtien. Sinivalkoiset saivat pelata erikoistilanteitakin, mutta molemmat ensimmäisen erän osumat syntyivät tasakentin. Ensin Julia Liikala, ja sitten Sanni Vanhanen ohittivat Chiara Schultesin. Anni Keisala oli omalla työpisteellään käytännössä työtön pelin alkupuolella. Hänellekin kuitenkin matsin vanhetessa kertyi muutama tärkeä pelastus.

Huippuhyökkääjä Petra Nieminen oli jälleen kerran Suomen parhaimmistoa. Hän jakeli läpi illan oivaltavia syöttöjä ketjukavereilleen ja haki paikan tullen myös itse maaleja. Ottelu ratkesi toisen erän alussa Suomen pelatessa vajaalla. Ensin Luleå-kaksikko Noora TulusViivi Vainikka herkutteli kauniin osuman ja pelin 3−0:aan. Vain hetki tästä ja Pauliina Salonen sekä Liikala avittivat Suomen viisi maalia edelle alivoimapelin aikana. Vielä ennen toisen erän päättymistä Jenna Kaila venytti maaliverkkoa Schultesin takana.

Tulus pisti pelin 7−0:aan kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Ottelussa ei enää tässä vaiheessa kamppailtu voitosta, joten puolin ja toisin nähtiin huolimattomia ratkaisuja ja rikkeitäkin. Keisala torjui päätöserässä saksalaisten läpiajon, mutta joutui seuraavasta tilanteesta antautumaan. Theresa Wagner ohjasi emäntien ensimmäisen ja ainoan kihauksen. Kiira Yrjänen kuittasi nopeasti ja peli oli 8−1. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi.

Paljon onnistumisia

Kahdessa edellisessä Deutschland Cupin ottelussa Naisleijonat kohtasi Tšekin, jota vastaan tuloksena oli niukka 2−4-tappio sekä Tanskan, jonka suomalaiset murjoivat jäänrakoon numeroin 8−0. Päävalmentaja Juuso Toivola oli tapahtuman antiin tyytyväinen, vaikka Naisleijonat hävisikin viime vuosien päävastustajalleen.

−  Tšekki oli parempi ja he ansaitsivat voiton. Emme tiedä vielä, keitä MM-kisoissa tulee vastaan, mutta heistä on muodostunut meille hyvä vastustaja. Mietimme, että oliko meidän ottelun alussamme jotain ihmeellistä, mutta he vain tulivat kovaa.

Kokonaisuuteen leijonaluotsi oli kuitenkin tyytyväinen. Ennakkoon köykäisemmät vastustajat hoidettiin tyylikkäästi.

− Meillä oli paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät ole olleet kisoissa mukana. Hyvä suoritus eilen ja tänään. Pisteiden valossa tuli laajasti onnistumisia maalien ja syöttöjen muodossa. Kolme ensikertalaista maalintekijää, (Lisette) Täks, (Siiri) Yrjölä ja Salonen. Kaikki ansaitsevat maalit. Meillä on nyt pelaajia, joista valitsemme joulukuun ja helmikuun tapahtumien joukkueet sekä kisajoukkueen. 

Naisleijonien pelit jatkuvat joulukuussa EHT-turnauksella Falunissa.

− Tässä on reilu kuukausi seuraavaan tapahtumaan. Käymme Naisten Liigaa läpi maajoukkuepelaajien osalta sekä SDHL:ää ja yliopistosarjoja. Valinnat tehdään viikon päästä ja siitä lähdetään kohti Falunia ja helmikuuta. Nyt annetaan leiripalautteet tästä turnauksesta, Toivola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle