Mestis-viikko: Sarjakärki vaihtui, Joensuussa pelattiin Talviklassikko ja liigamaalivahti esiintyi kahdessa eri seurassa

MESTIS / Artikkeli
Kristjan Kombe teki maalin Joensuun ulkoilmaottelussa.
Kuva © Timo Savela
Mestis-viikko tarjosi jääkiekkohuumaa loppuunmyydyn ulkoilmaottelun parissa, vaikka tapahtuman televisiototeutus oli pettymys. Lisäksi Espoossa nähtiin kahden eri vierasjoukkueen riveissä nuori liigamaalivahti.

Tammikuun toinen viikko jatkui Mestiksen osalta vilkkaana niin pelien, kurinpitopäätösten kuin uutistenkin osalta. Ketterän pelaajista Väinö Liikoselle asetettiin kolmen ottelun pelikielto ja Niko Liiri väliaikaiseen pelikieltoon. Liikonen sai rangaistuksensa RoKi-ottelussa tapahtuneesta laitataklauksesta. Liiri puolestaan sai TUTOa vastaan pelatussa ottelussa ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ketterän pelaajien lisäksi väliaikaisiin pelikieltoihin asetettiin RoKin Lauri Heino ja KeuPa HT:n Jasper Rantanen. Pelaajat tappelivat keskenään perjantain rovaniemeläisten ja keuruulaisten välisessä kamppailussa. 

Viikon ehdoton kohokohta oli Kiekko-Poikien ja Jokereiden välillä pelattu talviklassikko. Joensuun pesäpallostadionille oli saapunut katsomaan ottelua 3700 katsojaa. Ottelun vei lopulta Jokerit voittomaalikilpailun kautta. Pohjois-Karjalaan oli matkannut myös hyvä määrä helsinkiläisseuran kannattajia, ja ottelun tunnelma oli varsin mainio.

Mestiksen voimasuhteissa ei tapahtunut isompia muutoksia, mutta sarjakärki vaihtui pitkästä aikaa. Ketterä nousi IPK:n edelle, mutta imatralaisseuralla on neljä ottelua enemmän pelattuna. 

Hermes tiedotti viikolla palkanneensa seuran toiminnanjohtajaksi Mikko Ahon. Porilaislähtöisen Ahon työtehtävän pääpaino on ottelutapahtuman kehittämisessä, myynnissä ja kumppanuuksissa. Aho on toiminut aikaisemmin FPS:n urheilutoimenjohtajana, josta hän irtisanoutui viime vuoden lokakuussa.

Viikon onnistuja

Kevätauringon lämpö on vielä kaukana, mutta Mestiksen kestomenestyjä Ketterä alkaa saada kevään lähestyessä juonesta kiinni. Imatralaiset voittivat kaikki viikon kolme otteluaan ja nousivat sen ansiosta sarjakärkeen IPK:n ohi.

Viikon pettymys

Joensuun Talviklassikko oli hieno tapahtuma paikan päällä, mutta televisiokatsojat joutuivat valitettavasti pettymään. Kuvakulma oli huono ja lisäksi huurtuneet pleksit vaikeuttivat ottelun seuraamista. Televisiokokemus talviklassikosta jäi laimeaksi.

Viikon yllättäjä

KeuPa HT yllätti sarjaa johtavan IPK:n keskiviikon kierroksella. Iisalmelaiset olivat voitossa kiinni kolmanteen erään lähtiessä, mutta isännät tulivat Jasper Rantasen ylivoimalla tasoihin. Ottelu eteni lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Miks Tumanovs ratkaisi lisäpisteen kohtalon keuruulaisille. 

Viikon erikoisuus

HPK:n maalivahti Juho Markkanen vieraili kahden eri Mestis-seuran maalilla viikon aikana. Hän vartioi keskiviikkona FPS:n viimeisenä lukkona ja lauantaina TUTOn maalilla. Molemmat ottelut olivat vierasotteluita Kiekko-Espoota vastaan. 

Alkavan viikon mielenkiintoisimmat ottelut

Katseet kannattaa uuden Mestis-viikon osalta kääntää perjantain kierrokselle, jolloin kamppaillaan useampi tärkeä ottelu. Viime kauden finalistit Ketterä ja Kiekko-Espoo kohtaavat Imatralla ja tällä kaudella alavireisesti esiintyneet espoolaiset janoavat varmasti kauden avausvoittoa imatralaisista.

Perjantaina kannattaa seurata myös KOOVEEn ja RoKin välistä kamppailua. Seurat ovat alemman pudotuspeliviivan molemmin puolin ja niitä erottaa kahdeksan pistettä. Alempana oleva KOOVEE on pelannut ottelun vähemmän, joten rovaniemeläiset kaatamalla heillä mahdollisuus pitää pudotuspelipaikka lähietäisyydellä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle