Loukkaantumisestaan toipunut Marko Anttila luuli lopettavansa jo viime kauteen, mutta haluaa jatkaa urheilun parissa peliuran jälkeenkin

LIIGA / Haastattelu
Isokokoinen hyökkääjä keräsi pelituntumaa harjoituskaudella, mutta syyskuun runkosarjaottelut jäivät häneltä välistä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kokoonpanoon keskiviikkona palaava laitahyökkääjä loukkaantui juuri ennen runkosarjan alkua, mutta on toipunut nyt pelikuntoon mahdollisesti viimeiselle ammattilaiskaudelleen. Kaikkien suomalaisten tuntema Lempäälän jätti janoaa yhä menestystä.

Marko Anttila on nauttinut viimeiset viisi vuotta koko kansan huomiota maajoukkuemenestyksensä myötä. Suomenmestaruutta leijonauransa päättänyt pelaaja ei kuitenkaan ole vielä voittanut.

Jatkoaika tapasi Kärppien kapteenin syyskuussa viikkoa ennen Liiga-kauden alkua, jolloin pelaaja oli vielä pelikunnossa ja valmis vastaamaan kysymyksiin loppu-urastaan.

– Loppu lähenee, sanotaanko näin. Pitkään mietin keväällä, että mikä on ratkaisu. Silloin kroppa sanoi, että anna mennä vielä vaan, niin jatkettiin. Rehellisesti luulin vähän jo itsekin, että viimeinen olisi ollut tuo viime kausi, mutta nyt jatkuu. Hienoa näin. En osaa vielä sanoa, kuinka kauan, hyökkääjä kertoo avoimesti jatkopäätöksestään.

Rehellisesti luulin vähän jo itsekin, että viimeinen olisi ollut tuo viime kausi

40 vuotta ensi toukokuussa täyttävä hyökkääjä ei ole menettänyt paloaan lajia kohtaan, vaikka kokemusta on karttunut jo paljon.

– Jääkiekko on edelleen todella hauskaa. Se ei varmaan poistu koskaan tästä mielestä. Olen aika voiton- ja kilpailunhaluinen, niin sitä haluaa myös pärjätä, että siitähän on kysymys. Ja siitä, että kroppa tuntuu vielä siltä, että pystyisi pärjäämään, joten miksei jatkaisi, Anttila linjaa.

Mestarisuosikkeihin lukeutuvan Kärppien kausi alkoi varsin voittoisasti, vaikka joukkueen ottelut ovatkin olleet pääosin tiukkoja. Kymmenestä ensimmäisestä pelistä kertyi seitsemän voittoa, kun puolet kohtaamisista päättyivät maalin erolla.

Anttila toivoo luonnollisesti seuran yltävän mestaruuteen asti.

– Henkilökohtaisesti tavoite on nauttia pelaamisesta ja tietenkin olla ratkaisevassa roolissa sekä auttaa joukkuetta. Mitään tulostavoitteita ei tässä kohtaa enää ole. Ainut tulostavoite on se, että pärjäisimme joukkueena. Totta kai itse näkisin meidät siellä ykköspaikalla. Matka on aika pitkä ja kivinen, mutta ainakin joukkue näyttää siltä, että se on valmis tekemään töitä sen eteen, luo kapteeni uskoa omiinsa.

Mörkö haluaa jatkaa urheilutehtävissä pelaajauransa jälkeen

Kun kysytään, millaisen viimeisen kauden Anttila haluaisi itselleen – on se sitten nyt tai myöhemmin – on konkarihyökkääjä kuitenkin realistinen tulostavoitteiden suhteen ja korostaa, että tärkeintä on antaa kaikkensa.

– Kyllä mä toivoisin sitä, että saisimme joukkueena mahdollisimman paljon irti. Mikä se sitten onkaan ja mihin se riittää, niin se on sen ajan murhe. Jääkiekossa on noita muitakin, jotka pistävät vastaan. Tässäkin taitaa olla 15 muuta joukkuetta, jotka haluavat sen (mestaruuden) voittaa, niin se ei vain aina ole mahdollista. Mutta että olisimme silti tyytyväisiä siihen, että saimme sen irti, mitä pystyimme. Se riittää, mihin se riittää. Siitä mä olisin ylpeä kyllä, Anttila uumoilee.

Hyökkääjällä on jo jonkinlaisia suunnitelmia pelaajauransa jälkeiselle ajalle, vaikka mikään ei olekaan vielä selvää. Anttila haluaa jatkaa jääkiekon tai ainakin urheilun parissa, mutta ensimmäiset kuukaudet menevät rentoutumiseen.

– Sanotaan, että kyllä se on muutaman kuukauden jotain ihan muuta. Jos saisi mökin rannassa rauhoittua ja olla rauhassa. Kyllä uran jälkeen varmaan urheilu kautta jääkiekko jossain määrin on mukana. Tämä on kuitenkin antanut niin paljon ystäviä, tuttuja ja kontakteja sekä niin hienon yhteisön muutenkin. Olisi varmasti mukava jotain tehdä. Mitä se on: ei hajuakaan. Koska kyseessä on upea laji, niin olisi mukavaa jatkaa jossain muodossa, laituri pyörittelee.

Onneksi tänä päivänä on jääkiekossa monta muutakin roolia kuin valmentaminen

Asiasta kysyttäessä pelaaja myöntää, ettei Jääkiekkoliitto ole vielä soitellut työtarjousten kanssa maajoukkueikonille. Anttila jatkaa kertomalla näkevänsä tulevaisuudessaan muitakin mahdollisuuksia kuin valmentamisen.

– Se on yksi kysymys, että kiinnostaako valmentaminen vai ei, mutta se varmasti tulee aikanaan selväksi. Onneksi tänä päivänä on jääkiekossa monta muutakin roolia kuin valmentaminen pelaamisen ulkopuolella. Katsotaan, mitä se voisi olla, hyökkääjä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle