Kenties uransa viimeiseen kauteen valmistautuva Marko Anttila povaa alkavaa sesonkia tuoreena Kärppä-kipparina: ”Vauhtia ja vaarallisuutta tullut lisää”

LIIGA / Haastattelu
Viime kaudella Anttila tehtaili 60 otteluun komeat 27 tehopistettä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Marko Anttila lähtee tulevaan kauteen kesän aikana Kärppien uudeksi kapteeniksi nimettynä. Edelleen uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta jahtaavan Anttilan odotukset ovat muun joukkueen tapaan kautta kohtaan tapissa.

Tulevalle kaudelle roimasti uudistunut kärppälauma koki kesän aikana muodonmuutoksen. Liiga-uransa 12. kauteen valmistautuva 39-vuotias Marko Anttila on kuitenkin jo tässä vaiheessa uraansa nähnyt kesäkauden jos toisenkin eikä hätkähdä muutosta. Lukuisten uusien hankintojen sisään ajaminen joukkueeseen, ja joidenkin vahvistusten kohdalla ylipäänsä Liiga-kiekkoon, voi joskus viedä aikansa, toisinaan siirtymä on taas vaivattomampi.

− Todella hyvin ovat istuneet uudet kaverit meidän joukkueeseen heti kättelyssä. Kiekollisessa pelaamisessa yhteistyö on tietenkin vielä vähän hakusessa, ja se on tässä vaiheessa kautta vielä ihan normaali asia, pohdiskelee Anttila.

Kärppien viime kauden suurimmaksi kompastuskiveksi koitui hyökkäyspään tylppyys, johon ratkaisua lähdettiin hakemaan ennen muuta ratkaisuvoimaisilla ulkomaalaisvahvistuksilla. Käytännössä joukkueen hyökkäyksen kaksi kärkiketjua menivät uusiksi, minkä lisäksi myös syvyysosastolle tehtiin muutoksia.

− Vauhtia ja vaarallisuutta on ehdottomasti tullut lisää. Varsinkin erikoistilanteisiin haettu esimerkiksi (Reid) Gardinerin ja kumppanien tyylisiä kaveria. Hyvä paketti pitäisi kaikin puolin olla kasassa, pohdiskelee Anttila tulevan kauden joukkuetta.

Kapteenin vaihdoksella uutta potkua?

Oulussa kolmanteen kauteensa valmistautuva ja kesän aikana joukkueen upouudeksi kapteeniksi nimetty Anttila on kasvojenkohotuksen kokeneen joukkueen vakiopalasia ja edustaa seuran sisässä jatkuvuutta. Kapteenina Anttila ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, vaan aiempaa kokemusta kapteeniudesta Anttilalla on niin maajoukkueesta kuin Helsingin Jokereidenkin KHL-taipaleelta. "Lempäälän Jätti" oli esimerkiksi maajoukkueen kapteeni sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen vuonna 2019 päättyneissä MM-kisoissa.

− Kapteeniksi nimeäminen on totta kai suuri kunnia ja isot saappaat ovat täytettävänä. Tässä roolissa on ollut monta voittajaa ennen minua: (Atte) Ohtamaa, (Lasse) Kukkonen, (Jari) Viuhkola ja kumppanit. Mutta niin kuin olen sanonut jo siitä asti, kun ensimmäisen kerran pääsin kapteeniksi, niin tämä on kuitenkin aika paljon yhteistyötä. Onko se sitten "C" vai "A" rinnassa, niin jokaisella joukkueella on tänä päivänä jonkinlainen johtoryhmä pelaajistossa. Kimpassa tätä tehdään.

− Tietysti tässä vaiheessa uraa on jo sen verran kilometrejä takana, että jonkin verran löytyy jo sitä tarvittavaa tietotaitoa. Yritän parhaani saada joukkue menestymään, ja se on minulle hieno haaste.

Anttilan nimeäminen kapteeniksi yli viime kauden kapteenin ja edelleen joukkueessa jatkavan Ohtamaan sai muutamat kulmakarvat nousemaan Oulussa kesän aikana. Sen kummempaa draamaa tilanteeseen ei kuitenkaan liittynyt, vaan päätös syntyi valmennusjohdon suunnalta.

− Ei siinä sen isompaa ollut, kuten sanoin, niin se on hyvin pitkälti yhteistyötä ja sitä se oli jo viime kaudella. Yritetään kääntää toki kaikki kivet, ja valmennus päätyi nyt tällaiseen ratkaisuun. Aten kanssa olemme hyviä ystäviä ja olemme tukeneet toisiamme tässä puolin ja toisin.

− Halutaan tietenkin olla parempia tänä vuonna, ja katsotaan nyt, onnistuuko se tällä käärmekeitolla.

Isoin odotuksin Kanada-maljajahtiin

Kärppien tavoitteena tulevaan kauteen lähdettäessä on luonnollisesti kirkastaa viime kevään pronssiset mitalit. Viime kauden nousujohteinen kausi päättyi onnellisten tähtien alla, mutta työ jäi kuitenkin niin sanotusti vielä kesken. Seurajohdon panostukset joukkueeseen sekä onnistumisen kokemukset viime kaudelta ovat omiaan luomaan menestysodotuksia tulevalle kaudelle.

− Isot ovat odotukset. Eihän sitä muuta voi sanoa, kuvailee Anttila tulevan kauden näkymiä.

Viime kaudella Kärpät aloitti kautensa heikosti, mutta onnistui väkevän kevätkauden ansiosta lopulta kampeamaan itsensä runkosarjan neljänneksi pudotuspelien kotietuun kiinni. Liigan pudotuspelijärjestelmä muuttuu tulevaksi kaudeksi, mikä asettaa entistä suurempaa painoarvoa myös sarjan ruskakaudelle.

− Todella mielenkiintoinen ja kova sarja tulossa ylipäätään. Pudotuspelikuviotkin ovat nyt muuttuneet, ja syksystä asti pitää olla peli hyvässä kuosissa. Suoraan pudotuspeleihin pääsee nyt ainoastaan neljä joukkuetta, joten pidetään huoli, että ollaan siinä kelkassa mukana, Anttila päättää. 

» Lähetä palautetta toimitukselle