Janne Hämäläinen syttyy tunnepitoisille otteluille − "Toivottavasti jokaisessa pelissä tulee tilanteita, joissa pahoitetaan vähän mieliä"

LIIGA / Haastattelu
Janne Hämäläinen teki SaiPaa vastaan kauden avausmaalinsa.
Kiekko-Espoon Janne Hämäläinen on läpimurron suhteen vielä nöyränä, mutta tekee kovasti töitä sen eteen. SaiPaa vastaan syntyi kauden avausmaali.

Kiekko-Espoon avausmaalin ottelussa SaiPaa vastaan tehnyt Janne Hämäläinen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen otteisiin. Viikonlopun tappiollisesta KalPa-ottelusta oli saatu tiistaille hyvä energia joukkueeseen.

− Pelasimme lauantaina KalPaa vastaan hyvin tappiosta huolimatta. Tänään koko joukkue oli taas hienosti töissä, Hämäläinen totesi.

Lokakuinen tiistai-ilta SaiPaa vastaan ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen, kun puhutaan potentiaalisesti tunteita räiskyvästä ottelusta. Espoolaisten ja lappeenrantalaisten välillä kuitenkin nähtiin ajoittain pieniä nokkapokkia ja suukopuja. Hämäläinen näki asian vain positiivisena.

− On hyvä pelaajille ja yleisölle, että on tunnetta. Toivottavasti jokaisessa pelissä tulee tilanteita, joissa pahoitetaan vähän mieliä, Hämäläinen hymyili.

Ottelua oli seuraamassa varsin hyvä yleisömäärä. Kiekko-Espoon 2−0-voiton SaiPasta näki 4 452 katsojaa. Tämä ei jäänyt Hämäläiseltä huomaamatta.

− Oli erityisesti paljon omia junioreita katsomossa. Oli erilainen fiilis, vähän sellaista nuoruuden intoa, Hämäläinen ihasteli.

Nurmijärveltä ponnistaneen hyökkääjän avausmaali syntyi ylivoimalla. 26-vuotias Hämäläinen ei ottelun jälkeen muistanut kovin paljon tilanteesta.

− Hienon ylivoimakuvion jälkeen kiekko pomppi keskelle, ja kaikki myskäsimme sitä sisälle, Hämäläinen naulasi.

Läpimurron kynnyksellä

Hämäläisen ketjukavereina häärivät Peter Quenneville ja Arttu Tuomaala. Jälkimmäisen kanssa hänellä on luontainen kemia, koska he pelaavat jo toista vuotta yhdessä. 

− Tunnemme Tuomaalan kanssa toisemme kuin omat taskumme. Pete (Quenneville) tuo siihen maalintekovoimaa ja vaarallisuutta lisää. Yritämme pelata mahdollisimman kokonaisvaltaisesti pelata puolustuksen kautta, mutta hyökkäämme tietysti aina, kun on paikka, Hämäläinen analysoi.

Nurmijärven Kurran kasvatti ei ole vielä pelannut täyttä kautta Liigassa. Ensimmäiset luistinten piirrot hän kuitenkin veteli liigajäähän jo kaudella 2018−2019 HIFK:n paidassa. Sen jälkeen liigaotteluita on kertynyt 43. 

− Olen tehnyt monta vuotta töitä sen eteen, että tekisin läpimurron Liigaan. En ala tässä maalailemaan mitään. Menen sillä asenteella, ettei mitään ole vielä ansaittu. Täytyy ottaa se, mitä saa, Hämäläinen sanoi napakasti.

Mestiksessä pelatut yli 200 ottelua ovat kehittäneet espoolaisten hyökkääjää vuosien varrella.

− Fyysisyys ja luistelu ovat menneet viime vuosina paljon eteenpäin. Ne ominaisuudet ovat avainasemassa, että pystyn kamppailemaan, Hämäläinen sanoi.

Kiekko-Espoo pelaa seuraavan kerran JYPiä vastaan perjantaina Jyväskylässä. Hämäläisen mielessä ei ollut vielä tuleva peli, mutta hän lupasi työteliään Kiekko-Espoon myös viikonlopulle.

− Vähän tyhjää lyö vielä tässä vaiheessa, mutta eiköhän Jyrki Aho kerro omat viisautensa ennen seuraavaa ottelua, Hämäläinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle