Liiga-kierros: Sulamisia kohtalokkain ja vähemmän kohtalokkain seurauksin

LIIGA / Uutinen
HPK:n ja KooKoon kamppailussa heiluivat verkot sekä nyrkit.
Kuva © Julia Suuriniemi / jsuufoto.fi
Kuuden ottelun Liigan perjantaikierroksella HPK oli menettää vankan johtonsa, mutta joukkueen nenä jäi KooKoota vastaan kuitenkin pinnalle. Pelicans sen sijaan juotti Tapparalle karvasta kalkkia.

HPK päihitti KooKoon 4−3 ja KalPa ryöväsi potin Porista 3−0-lukemin perjantain Liiga-kierroksella. Hämeenlinnassa 60 minuutin aikana nähtiin kaksi tilannetta, josta tuloksena oli samanaikaiset väkivaltaisuuskakkoset. Kouvolalaiset pistivät vielä tapahtumat jännäksi kolmella päätöserän maalillaan, mutta HPK piti kuin pitikin pintansa. Hyökkääjä Kyle Topping oli hämeenlinnalaisten sankari tehoillaan 1+2.

Maalittoman alkupätkän jälkeen Tappara otti pelin Lahdessa hallintaansa toisen erän lopun tehohetkellä, jossa Julius Mattila ja Benjamin Rautiainen iskivät minuutin sisään maalit mieheen. Pelicans kuitenkin vastasi samalla mitalla kolmannessa erässä, kun Miro Väänänen ja Ryan Lasch osuivat noin minuutin sisällä toisistaan hekin. Wyatt Kalynukin ylivoimatinttaus toiseksi viimeisellä minuutilla sinetöi kotijoukkueen mahtinousun ja toisaalta Tapparan murheellisen hyytymisen.

KalPa puolestaan upotti Ässät avauserän kolmella kihauksellaan. Asialla olivat Patrick Curry, Kasper Simontaival sekä Matyáš Kantner. Stefanos Lekkas torjui nollapelissään 26 kertaa.

Ilves palasi keskiviikkoisen Ässät-tappionsa jälkeen voittojen tielle, kun se voitti kotiareenallaan Jukurit 4−1. Vaikka lukemat olivat kauttaaltaan kohtalaisen tasaiset, ei tupsukorvilla ollut järin suurta hätää mikkeliläisten kanssa, sillä vieraat eivät saaneet omaa peliään kuntoon ratkaisevilla hetkillä. Pistepörssin kärkimies Jens Lööke sekä Adam Najman syöttivät perjantai-illassa kaksi maalia.

Jyväskylässä JYPin ja Kiekko-Espoon mittelö alkoi kotijoukkueen komennossa, kun Tuukka Tieksola ja Aaro Vidgren veivät JYPin johtoon pikamaaleillaan. Cameron Hillis ja Arvid Degerstedt toivat espoolaiset tasoihin, mutta Mikko Perttu kuittasi vieraiden pyristelyt uudella nopealla johto-osumalla.

Vuorotahti jatkui jälleen Tobias Ekbergin osuttua Kiekko-Espoolle tasoituksen muodossa. Vieraat menivät ensikertaa johtoon viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Kasper Kulonummen täysosumalla, mutta ottelun hengen mukaisesti JYPin Eetu Peltolan vastaus tuli puolitoista minuuttia myöhemmin. Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun Arttu Tuomaala sooloili upean nyytin vanhanaikaisella maalin takaa kiertäen.

Kärpät lähti kahden maalin johtoasemassa kolmanteen erään ottelussa HIFK:ta vastaan Helsingissä. Oululaiset joutuivat kuitenkin kokemaan perjantai-illan hengen, eli vastustaja nousi takaa rinnalle, kun sekä Luke Martin että Iiro Pakarinen onnistui ja näin lukemat tasoittuivat 3−3:een. Varsinainen peliaika päättyi lopulta näihin lukemiin. Maaleista neljä oli erikoistilanneosumia, kun Tommi Kivistön värkkäämä Kärppien kolmas kihaus syntyi alivoimalla, ja Ben Tardifin sekä HIFK:n Ilari Melartin ja Martinin maalit ylivoimalla.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, vaikka Kärpillä oli mahdollisuutensa voittomaaliin ylivoimalla. Voittomaalikilpailussa ei nähty taannoisen kaltaista maratonvääntöä, vaan Aleksi Antti-Roiko niittaisi oululaisille toisen pisteen seitsemännessä parissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle