Mestis-viikko: Jokereilla kuuden pisteen pohjoisen kiertue, Ketterän vaikeudet jatkuvat

MESTIS / Artikkeli
Viikonloppu oli Jokereiden juhlaa.
Jokerit täytti hallit ja vei pisteet Kokkolassa ja Kajaanissa. Kestomenestyjä Ketterän vaikeudet jatkuvat, vaikka pistesarakkeeseen tuli lisäystä viikon aikana.

Päättynyt Mestis-viikko käynnistyi tiistaina Hokin tylyllä vierailulla Imatralla. Vain 487 katsojaa näki, kun kajaanilaiset hakivat pisteet selvin lukemin 5−1. Lukosta lainalla oleva Oliver Suni oli illan tehomies nakuttamalla pisteet 0+3. 

Ketterä sai viikolla hieman helpotusta ankeaan alkukauteen, kun joukkue onnistui toisessa Rovaniemen pelissä kaatamaan RoKin lauantaina lukemin 3−1. Sarjataulukossa imatralaiset ovat toiseksi viimeisenä, mutta peräpäätä pitävä Hokki on vain kahden pisteen päässä kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Kärjessä viilettävä Kiekko-Pojat kävi hakemassa perjantaina kolme pistettä TUTOlta Turusta, mutta joensuulaiset sulivat seuraavana päivänä K-Vantaalle vieraissa. Lohipaidat nousivat tuossa ottelussa kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon voittomaalikilpailussa.

Jokerit vieraili viikonloppuna Hokin ja Hermeksen vieraana. Tuloksena oli täydet kuusi pistettä, ja maaliero oli peräti 11−1 helsinkiläisten eduksi. 

Sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva IPK pelasi viikon aikana vain yhden ottelun ja otti selvän 4−1-vierasvoiton KeuPasta. 

Viikon onnistujat

Jokereiden kokonaisvaltainen esiintyminen voidaan laskea onnistumiseksi. Kuusi pistettä pohjoisen kiertueelta selvin lukemin ei jätä selittelylle sijaa. Risto Dufvan suojatit alkavat löytää toisensa entistä paremmin, ja joukkue suorittaa laajalla rintamalla vahvasti. 

K-Vantaan nousu kolmen maalin takaa voittoon Kiekko-Poikia vastaan lauantaina oli myös hieno suoritus. Vantaalaiset tulivat kolmannen erän aikana tasoihin Roope TurusenNiclas Tenhovuoren ja Atso Lehtisen maaleilla. Lisäpisteen voittomaalikilpailussa ratkaisi Topi Vuori.

Henkilökohtaisella tasolla yksi parhaista onnistujista oli Kiekko-Poikien Noah Kane, joka tykitti hattutempun TUTOn verkkoon. NHL-legenda Patrick Kanen serkku oli nöyränä Jatkoajan haastattelussa, ja totesi myös tuurilla olleen vaikutusta onnistumiseen.

Noah Kane iski hattutempun TUTOa vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Viikon pettymys

Ketterä oli jälleen pettymys. Kestomenestyjä on kerännyt kymmenen ensimmäisen ottelun aikana vain kahdeksan pistettä, ja tällä tahdilla Imatralla tulee tauko pudotuspeleistä monen vuoden jälkeen. Imatralaisyleisö näyttää myös hylänneen joukkueen, sillä tiistaisessa kotiottelussa Hokkia vastaan oli vain 487 katsojaa.

Viikon yllättäjä

Hokin 20-vuotias puolustaja Eeli Lehtinen yllätti Ketterän maalivahti Severi Auvisen tiistaina, kun suhteellisen vaarattoman näköinen laukaisu viivalta painui verkon perukoille. Maali oli Lukko-kasvatille ensimmäinen Mestiksessä. Isokokoinen puolustaja ei ole uransa aikana juuri maaleilla juhlinut, sillä kahden edellisen kauden aikana Pelicansin U20-joukkueessa oli syntynyt 89 ottelussa yhteensä viisi maalia.

Viikon erikoisuus

Jokerit voitti Hokin Kajaanissa perjantaina selvin lukemin 5−0. Helsinkiläisten maalia vartioinut Sisu Heikkeri selvisi ottelussa melko vähällä, sillä hänelle kirjattiin vain kahdeksan torjuntaa. 

Sisu Heikkeri selvisi vähällä ottelussa Hokkia vastaan.

Alkavan viikon nostot

Tulevalla Mestis-viikolla käydään erittäin mielenkiintoinen kamppailu torstaina, kun Jokerit ja IPK kohtaavat toisensa. Molemmat joukkueet ovat kovassa iskussa ja taistelevat samoista sijoituksista sarjakärjessä.

Ketterä tarvitsee kipeästi pisteitä, ja imatralaiset kohtaavat viikonloppuna ensin vieraissa K-Vantaan ja lauantaina kotonaan KeuPan. Alkaako kestomenestyjä löytää peli-ilon, ja miten paikalliset löytävät lauantaina jäähallille? 

TUTOn ja Jokereiden välillä lauantaina pelattavasta ottelusta on myös odotettavissa mielenkiintoinen otatus. Syyskuussa Helsingissä pelatussa ottelussa Dufvan suojatit kaatoivat Jonne Virtasen turkulaislauman 5−0. Sen jälkeen turkulaiset ovat saaneet pelin juonesta kiinni, ja pistesarake on täyttynyt mukavasti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle