SHL-viikkokatsaus: Tulikuuma Markus Nurmi johdatti Luleån sarjakärkeen, Örebro kerää rahaa Kalle Kossilan palkkaamiseksi

SHL / Artikkeli
Markus Nurmi on löytänyt tehot Luleåssa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Luleå HF:n Markus Nurmi on löytänyt yhteisen sävelen Brian O`Neilin kanssa. MoDo on romahtanut sarjan hännille. Örebro järjestää varainkeruukampanjan Kalle Kossilan palkkaamiseksi.

Yhdeksän kierroksen jälkeen SHL:n kärkipaikkaa pitää hallussaan Luleå HF. Luleå voitti molemmat viikon otteluistaan. Jyrän alle jäivät Örebro lukemin 3–1 ja MoDo tylysti 5–0.

Luleån ykkösketjussa pelaavat Markus Nurmi ja Brian O´Neill ovat muodostaneet tuhoisan tutkaparin. Nurmi kasvatti otteluissa maalisaldoaan kahdella ja kiilasi SHL:n maalipörssin kakkospaikalle seitsemällä osumalla. Piikkipaikalla on tällä hetkellä kahdeksan maalia iskenyt Färjestad BK:n David Tomášek.

MoDon kaadossa kunnostautui myös ykkösketjun kolmas lenkki Anton Levtchi saldolla 1+1. Hyökkääjän kokonaispisteet yhdeksään otteluun ovat mukavat 2+5=7, mikä oikeuttaa Luleån sisäisen pistepörssin neljänteen sijaan.

MoDolle tappio Luleåta vastaan oli jo viides perättäinen. Örsköldvikiläiset ovat keränneet tähän mennessä vaatimattomat viisi pistettä ja ovat tukevasti sarjan hännillä. Huolestuttavin lukema on joukkueen tekemät 12 maalia. Tappioputken aikana tehtyjä maaleja on vain kaksi kappaletta.

Tehottomuuden lisäksi omissa on soinut kolmanneksi eniten sarjassa. Joukkueen maalilla päävastuun on kantanut Lassi Lehtinen, jonka tilastot ovat melko heikolla tasolla. Päästettyjen maalien keskiarvo on 3,44 ja torjuntaprosentti vaatimaton 88,35.

Sarjan kärkipaikkaa aiemmin pitäneen Färjestadin kuuden ottelun voittoputki on vaihtunut kolmeen perättäiseen tappioon ja sarjan neljänteen sijaan. Torstain ottelussa Frölunda HC:ta vastaan karlstadilaiset venyttivät ottelun vielä jatkoajalle, mutta lauantain vierasottelussa Örebrossa joukkue taipui lukemin 3–2.

Örebrossa joukkueelle tuli vielä lisää jobinpostia, kun joukkueen kapteeni Linus Johansson jouduttiin taluttamaan pois kentältä loukkaantumisen seurauksena.

Sarjassa kuudentena majaileva Örebro on pitkään ollut hyökkääjä Kalle Kossilan kintereillä. Örebro on nyt järjestänyt varankeräyskampanjan, jolla pyritään saamaan kasaan miljoona kruunua seuraa vailla olevan hyökkääjän palkkaamiseksi. 

Olli Jokisen Timrå IK porskuttaa edelleen vahvasti. Torstaina joukkue taipui sarjassa kahdeksantena majailevalle Linköping HC:lle, mutta lauantain kotiottelussa kaatui tyylikkäästi Skellefteå AIK.

Timrån ykkösketju tekee tällä hetkellä tuhoisaa jälkeä. SHL:n pistepörssin sijalla kaksi on laituri Filip Hållander (5+8=13) ja sijalla kolme keskushyökkääjä Jonathan Dahlén (3+9=12). Kumpikin pelaajista on alkujaan ponnistanut Timrån junioreista pääsarjaan. Hållanderin ensimmäinen seura oli jo Timrå, kun Dahlén puolestaan liittyi Timrån U18-joukkueeseen HV71:n juniorijoukkueista.

Suomalaisten pistepörssin kärjessä jatkaa edellisten viikkojen tapaan Örebron Robert Leino lukemilla 2+9=11. Seuraavina tulevat Nurmi (7+3=10) ja Henrik Borgström (2+7=9). 

» Lähetä palautetta toimitukselle