Playoffs-rookie Spezza johti Ottawan voittoon

Ensimmäistä otteluaan NHL:n playoffseissa pelannut 19-vuotias Jason Spezza oli illan hahmo kun Ottawa kaatoi New Jerseyn. Selkä seinää vasten pelannut Ottawa kavensi ottelusarjan samalla tilanteeseen 3-2.

Jason Spezza teki ottelussa tehot 1+1. NHL:n kakkosvaraus kesältä 2001 otti pelipaikan joukkueesta kun grinderi Chris Neil laitettiin katsomoon.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Erässä nähtiin kolme rangaistusta, Colin Whiten kakkonen tosin vasta erän viimeisillä sekunneilla. Erän laukaukset olivat kortilla, Devils laukoi Lalimen torjuttavaksi seitsemän laukausta, Ottawa sai Brodeuria työllistettyä vain kahden torjunnan edestä.

Toisessa erässä nähtiin ottelun avausmaali. Ottawan Mike Fisher ehti istua rangaistusta vain 10 sekuntia kun Ottawa iski alivoimalla. Magnus Arvedson käänsi kiekon kulmauksesta maalin eteen ja Todd White ohjasi kiekon ohi Martin Broderin. Reilua kahta minuuttia myöhemmin Devils-kippari Scott Stevens tasoitti lukemat. Stevensin laukaus siviviivan tuntumasta sujahti maaliin Ottawan Chris Phillipsin luistimen kautta. Erässä tuomaristo passitti viisi pelaajaa jäähylle. Kolmesti Devils-pelaajan ja kahdesti Ottawan pelaajan. Erä oli tilastojen valossa Ottawan hallussa, laukaukset Senatorsille 12-6.

Kolmannessa erässä Devils laukoi enemmän mutta Ottawa teki maalit. Jason Spezza alusti voittomaalin kolmannen erän kahdeksannella minuutilla. Martin Havlat tunki kiekon lähes väkisin sisään Devilsien maalinedustalta, pakki Richard Smehlikin pienellä avustuksella. Spezza teki itse Senatorsien kolmannen maalin erän puolivälin jälkeen. "The Next One" viimeisteli maalinsa ylivoimalla ohjaamalla kiekon puoliksi tyhjään pömpeliin. Viivalta nappisyötön antoi Devils-maalin epäonnensoturi Chris Phillips. Erän torjunnat menivät Devilsien nimiin, Lalimelle 9, Brodeurille 4. Ottelussa Senators istui selkeästi vähemmän jäähyllä ja voitti lähes kaksi kolmasosaa aloituksista.

Kuudes ottelu pelataan New Jerseyssä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Ottawa ei ole koskaan voittanut ottelusarjaa sen pelatessa yhden tappion päässä putoamisesta. Viime yön ottelu ainakin antoi lisää elinaikaa, mutta edessä on vielä pitkä matka Stanley Cupin finaaleihin. Ottawan on voitettava vielä kaksi seuraavaakin peliä. Devils sensijaan on voittanut kaikki kahdeksan sarjaansa jossa joukkue on ollut voiton päässä ratkaisusta. Tilastojen valossa Devils matkaa finaaliin, mutta tämän kevään playoffseissa kaikki on mahdollista.