Mielipide

"Odottavalla kannalla"

LIIGA / Kolumni
Kauden alkua odotetaan Tappara-leirissä asiaankuuluvalla jännityksellä.

Mika Saarinen aloittaa perjantaina liigapelit uuden joukkueen peräsimessä, mutta ei myönnä potevansa suurempaa jännitystä.

- Oma odotukseni purkautui silloin, kun aloitin työt Tapparassa. Piinaavaa aikaahan nämä viimeiset päivät kuitenkin ovat, Saarinen myönsi tiistaina.

- On ihan selvää, että peli tulee olemaan kuuma. Ilveksellä on paljon näytettävää, mutta toisaalta pelaajatilanne on siellä ollut huomattavasti stabiilimpi kuin meillä, Saarinen viittaa Tapparassa käyneeseen suureen myllerrykseen.

Janne Ojanen kertoo odottavansa innokkaana Tampereen paikallisavausta, vaikka takana on jo koko liuta liiga-avauksia.

- Odottavalla kannalla tässä kuitenkin lähdetään pelaamaan ja katsomaan, että mitä siitä tulee.

Tappara pyrkii tällä kaudella aikaisempaa selväsi aktiivisempaan kiekolliseen peliin. Ojanen seuraa mieluusti uuden käskyttäjänsä suuntaviivoja.

- Mukavampihan siinä on pelata, vaikka hommassa onkin ollut vähän hakemista. Meille on kuitenkin tullut paljon mielenkiintoisia pelaajia, ja eiköhän se pelikin siitä lähde kulkemaan. Joka tapauksessa on selvää, että perjantaina nähdään molemmilta joukkueilta paljon virheitä, Ojanen arvelee.

Tappara-kapteeni myöntää, että mestaruusplakaatin nostaminen Hakametsän kattoon voi ainakin ottelun alkuhetkillä vaikeuttaa kirvesrintojen keskittymistä. Mika Saarisen tehtävänä onkin pitää pelaajiensa ajatukset kentän tapahtumissa.

- Yleisö tietysti odottaa sitä hetkeä, mutta ne ovat menneitä. Meidän pitää keskittyä vain käynnissä olevaan otteluun, Saarinen muistuttaa.

Vaikka muutoksia ovat kokeneet sekä Tapparan valmennus että pelaajisto, ovat Tapparan odotukset korkealla sekä perjantain että koko kauden suhteen. Rimaa ei ole laskettu välivuoden merkiksi.

- Odotusarvot ovat korkealla. Tavoitteenamme on olla keväällä sellaisissa asemissa, että voimme taistella Suomen mestaruudesta, Mika Saarinen paukauttaa.

Lue myös Jatkoajan otteluennakko!

» Lähetä palautetta toimitukselle