Joukkueraportti 6.2.2001

NHL / Artikkeli
Jose Theodore on pelannut taas kuten viime kaudella. Faneilta jo vähemmän mairittelevan lisänimen ”The-open-door” saanut maalivahti on ollut Canadiensin tärkeimmistä pelaajista viime otteluissa.

24-vuotiaan Theodoren piristyminen on kuitenkin pari kuukautta myöhässä Canadiensin playoffs-toiveiden kannalta. Joukkueen ykkösmaalivahti Jeff Hackett on ollut sivussa lähes koko kauden sormen murtumisen takia ja Habseilla olikin pitkään ongelmia juuri tuon osaston kanssa. Nyt Theodore on kuitenkin ollut joukkueensa tärkeimpiä pelaajia, aivan kuten maalivahdin kuulukin olla. Yksi hänen huippuotteluistaan oli 28.1 Molson Centressa pelattu ottelu Ottawaa vastaan, jonka Canadiens voitti 4-1 ja Theodore pelasi aivan mahtavasti.

Saa nähdä miten käy Theodoren, kun Hackett palaa loukkaantumisestaan. Hackettin paluu on viikkojen sisällä ja tunnetusti kiekkovilkkaassa Montrealissa huhut käyvät kuumina. Milloin Theodorea ollaan kauppaamassa, milloin Hackettia. Siitä ollaan huhujen mukaan varmoja, että jompi kumpi lähtee ennen siirtotakarajaa. Kävi miten kävi joukkue tarvitsisi ehdottomasti leveyttä hyökkäykseen – varsinkin kun loukkaantumissumalle ei näy loppua. Täytyy kuitenkin muistaa, että moni Montrealissa ja monessa muusakin kiekkokaupungissa keksityistä huhuista on täysin tuulesta temmattua.

Saku Koivu ei ole tehnyt pisteitä samaan malliin kuin palattuaan joulukuun puolivälissä takaisin kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä. Se on kuitenkin ymmärrettävää, että väsymys painaa, kun on ollut parisen kuukautta sivussa. Lisäksi miehen kimpussa oli flunssa, jonka takia hän myös ei ole ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa. Vähitellen kaiken pitäisi palata uomiinsa ja jäillä pitäisi näkyä taas tuttu ja sähäkkä Koivu.

Joukkueen muutama avainhyökkääjäkin rupeaa olemaan valmis palaamaan tositoimiin loukkaantumisten jälkeen. Sekä Dainius Zubrus että Martin Rucinsky palannevat jo tällä viikolla kokoonpanoon. Zubrus saattaa pelata jo tämän päivän ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Hän ei kuitenkaan ota paikkaa Saku Koivun ketjusta, jossa pelasi aikaisemmin tällä kaudella, vaan pelannee Trevor Lindenin vitjassa. Koivun, Chad Kilgerin sekä Oleg Petrovin muodostamaa ja hyvin toiminutta kolmikkoa ei valmentaja Michel Therrien halunnut rikkoa. Aiemmin kauden aikana joukkueesta vapautettu hyökkääjä Jim Campbell kutsuttiin lukuisten loukkaantumisten takia takaisin, mutta saanee taas lähtöpassit, kun joukkue tervehtyy.

Uusi omistaja

Canadiensin kauden merkittävin ja kenties odotetuin uutinen ilmoitettiin viime viikolla. Molsonin perhe oli vihdoin saanut myytyä sekä Canadiensin että tappiota tuottavan kotihalli Molson Centren. Uusi omistaja on amerikkalainen George Gillett, joka on antanut itsestään varsin positiivisen kuvan lehdistössä. Mies on ollut useita tunteja median tentattavana myynnin julkistamisen jälkeen ja soraääniä ei ole juuri kuulunut. Ei edes vaikka mies on amerikkalainen, eikä kanadalainen saatikka quebecilainen.

Gillett ilmoitti tekevänsä niska limassa töitä, jotta tämän hetken Les Miserables-joukkueesta voitaisiin taas käyttää kulta-aikojen nimitystä Les Glorieux. Hän kertoi tutustuneensa joukkueensa historiaan ja sanoo saavansa kyyneleet silmiin joka kerta ajatellessaan joukkueen nykytilaa. Urheiluhulluksi itsensä määrittelevä Gillett sanoi antaneensa joukkueen GM André Savard’lle käskyn katsoa UFA (unrestricted free agent) –markkinoita tarkasti. Keskusteltuaan Savard’n kanssa lähes joka päivä tuntikausia Gillett ilmoitti olevansa varma, että nykyinen GM on erittäin ammattitaitoinen ja pystyy nostamaan joukkueen suosta. Samalla se oli isku kohti ex-GM Rejean Houlea, joka sai potkut viime marraskuun lopulla yhdessä valmentaja Alain Vigneault’n kanssa.

Gillett on myös keskustellut monien muiden kiekkoihmisten –kuten Ken Drydenin, Pierre Lacroix’n sekä Bill Torreyn - kanssa ja kerännyt tietoa niin Canadiensista kuin koko lajista. Hän haluaa tosissaan oppia tuntemaan lajia paremmin. Kysyttäessä uuden omistajan tavoitetta, vastaus kuului lyhyesti: ”25. Stanley Cup!”. Mieluisa vastaus kriittisille Canadiens-faneille sekä paikalliselle medialle.

Prospect-katsaus:

Canadiensin viime kesän 3. kierroksen varaus Josef Balej laukoi hattutempun viime viikon ottelussa Kootenay Ice-nimistä joukkuetta vastaan. Kolmannen maalinsa hän viimeisteli jatkoajalla. Balej on muutenkin ollut positiivinen yllätys keräten tehot

Myös hyökkääjä Dusty Jamieson on pelannut hyvin. Hän ei ole mikään taitava maalintekijä, mutta on ns. all-round hyökkääjä, joka pelaa sekä yli -että alivoimaa. Etenkin puolustuspäässä nuorukainen on ollut tärkeä voittaen aloituksia, heittäytyen kiekon eteen ja tehden muita joukkuetta hyödyntäviä asioita. Hän on melko pitkä (186 cm), mutta painoa pitäisi saada lisää reilut 10 kilo, jotta hänellä olisi asiaa NHL:ään.

Kokoonpano 28.1.2001 vs. Ottawa:

F: Chad Kilger – Saku Koivu – Oleg Petrov

F: Patrick Poulin – Trevor Linden – Craig Darby

F: Eric Landry – Juha Lind – Jim Campbell

F: Eric Chouinard – Matt Higgins – Arron Asham



D: Sheldon Souray – Patrice Brisebois

D: Eric Weinrich – Stephane Robidas

D: Karl Dykhuis – Andrei Markov



G: Jose Theodore / Mathieu Garon

» Lähetä palautetta toimitukselle