Pelaava kokoonpano Pukan tavoitteena

LIIGA / Haastattelu
Viime kaudella ensimmäisen täyden liigakautensa pelannut Mikko Pukka tavoittelee pysyvää pelipaikkaa Tapparan kokoonpanosta toisella liigakaudellaan. Jatkoajan toimitus tapasi hyväntuulisen Tappara-pakin aamujäiden jälkeen ja kyseli mietteitä ennen kauden alkua.

Suurelle yleisölle Mikko Pukka on varmasti tuntematon nimi, mutta Tapparan kannattajat oppivat tuntemaan miehen viimeistään viime kaudella. Mestistä seuraavien keskuudessa puolustaja tuli tutuksi varmasti jo kautta aikaisemmin pelatessaan KooKoon paidassa.

- Jääkiekon aloitin seitsemän tai kahdeksan vanhana Vammalan Palloseurassa ja sieltä sitten kahdentoista tai kolmentoista vanhana Tapparaan pelaamaan. Pieniä kokeiluja lukuun ottamatta olen pelannut pakkina koko ajan.

Takana raskas kausi

Pukalle viime kausi oli erittäin vaikea, sillä peliminuutteja oli tullut edelliskaudella paljon KooKoon paidassa, mutta Tapparassa peliajasta sai tapella tosissaan. Vaikea tilanne puolustajalle, joka pitää vahvuuksinaan hyökkäyspään peliä ja ongelmallisena puolustamista.

- Kyllä se iso hyppäys oli ainakin minulle eikä peli lähtenyt oikein missään vaiheessa kulkemaan.

- Suurin ero sarjojen välillä on vauhti, sitä kautta aikaa ja tilaa on vähemmän. Vastassa on myös isompia ja paremmassa kunnossa olevia äijiä, mikä taas lisää taklausten määrää.

Vaikka Mestiksessä pelin taso ei vedäkään vertoja liigalle, on se hyvä paikka kehittyä. Pukallakin on vain positiivista sanottavaa sarjasta.

- Pelasin Mestiksessä aluksi [kaudella 2001-2002 toim. huom.] Hermeksessä noin parikymmentä peliä ja sitten KooKoossa seuraavalla kaudella. Sain pelata paljon ja kiekollisessa roolissa, mikä kehittää aina. Mansikan Reijolle pitää antaa siitä suuri kiitos, että sain silloin hyvin vastuuta ja oli luottoa.

Tulevalla kaudella Pukalta odotetaan enemmän niin fanien, seuran kuin miehen itsensä toimesta.
Harjoitusotteluissa onkin ollut merkkejä parantuneista otteista.

- Olen pyrkinyt parantamaan pelissäni kaikkia osa-alueita. Kuten sanoin, ei peli viime kaudella lähtenyt missään vaiheessa kulkemaan. Se oli pettymys itselleni ja varmaan muillekin. Viime kauteen ei voi olla tyytyväinen missään nimessä.

Huonosti mennyt kausi sai aikaan paljon kritiikkiä niin koko joukkuetta kuin yksittäisiä pelaajiakin kohtaan mediassa sekä esimerkiksi internetin keskustelupalstoilla. Tapparan pukukopissa ei kritiikille kuitenkaan annettu liian suurta sijaa.

- En minä tiedä netin keskustelupalstoista mitään. Muu kritiikki mielestäni ainakin yritettiin jättää huomiotta ja pyrittiin keskittymään vain tekemiseen.

Parempaa luvassa - toivottavasti

Toinen kausi on tuomassa Mikko Pukalle, Mika Saariselle ja koko joukkueelle uuden mahdollisuuden. Pukalle vaikea toinen kausi saattaa koitua helpommaksi.

- Pelikaverit olivat tuttuja jo viime vuonna, mutta nyt on hyvä kesä takana ja iloisin mielin olen lähdössä kauteen. Toivotaan, että menee paremmin kuin viime vuonna.

Puolustajana Pukka sai totutella myös Saarisen viime kaudella tuomaan puolustussysteemiin. Toisella kaudella valmentajan kuviot ovat varmasti paremmin tiedossa, mikä helpottanee oman pään varjelua.

- Kyllähän molemmat tuntevat nyt paremmin toisensa. Joukkue tuntee paremmin valmentajan systeemejä ja tyyliä sekä valmentaja pelaajia. Puolustuksessa pyrimme ottamaan miestä, taklaamaan ja luomaan irtokiekkoja. Ehkä me osaamme sen nyt paremmin, ainakin toivotaan näin.

Joukkue ei ole vielä asettanut yhteistä tavoitetta, mutta henkilökohtaiset tavoitteet ovat Pukalla selvillä.

- Tärkeä olisi päästä pelaamaan. Ei minulla mitään pistetavoitteita ole. Kun pystyisi pelaamaan tasaisesti ja pääsisi pelaamaan tasaisesti, ettei joutuisi tuonne katsomon puolelle. Sen kummempia tavoitteita ei ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle