Jatkuvatko Ässien heikot otteet?

LIIGA / Ennakko
Ässät ja Lukko taistelevat toista kertaa tällä kaudella sarjapisteistä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ja Lukko kohtasivat edellisen kerran kauden avausottelussa. Tuolloin porilaiset olivat raumalaisia parempia. Kumpi nappaa tällä kertaa Satakunnan herruuden?

Kauden avausottelussa Ässät voitti melko vaivattoman oloisesti Lukon numeroin 3-0. Avauspeli näytti suuntaa kauden ensimmäisille otteluille. Pata nousi nopeasti sarjan kärkikastiin, kun taas Lukko valui taistelemaan viimeisistä sijoista. Kauden edetessä joukkueiden erot ovat kuitenkin kaventuneet, ja satakuntalaisten välinen ero on enää kolme pistettä.

Ässien otteet ovat kauden edetessä heikentyneet ja siitä on hyvänä osoituksena kotijoukkueen viimeisimmät ottelut. Viimeisestä seitsemästä ottelusta porilaiset ovat onnistuneet nappaamaan vain kaksi voittoa. Padalla on alla kaksi tappiopeliä, joista erityisesti esitys Bluesia vastaan oli yksi kauden heikoimpia.

Raumalaisten kehitys puolestaan on ollut päinvastainen. Lukko aloitti kauden peräti kuudella tappiolla, mutta joukkue on sittemmin ryhdistäytynyt. Poriin Lukko kuitenkin saapuu kahden ottelun tappioputkessa. Vierasjoukkue haluaakin varmasti unohtaa masentavan Tapparaa vastaan kärsityn 0-5-tappion, jossa raumalaisista ei ollut mitään vastusta tamperelaisille.

Löytyykö ratkaisijoita?

Ässien suurimpia ongelmia on ollut ratkaisijoiden puute. Koko patapakka on elänyt kahden pelaajan varassa, sillä Stephen Dixonin ja Jesse Joensuun tehopisteet ovat pelastaneet porilaisille jo monta pistettä. Joukkue kaipaisi kuitenkin lisää ratkaisijoita.

Joensuun tultua joukkueeseen Ässät on onnistunut maalinteossa 47 kertaa. Näistä vain 21 osumaa on tullut ilman Joensuun ja Dixonin panosta. Lisäksi ilman tehokaksikkoa tehdyistä maaleista kaksi on mennyt tyhjiin ja yksi on ratkaissut voittolaukauskilpailun.

Viimeisessä 16 ottelussa joukkueen leveys ei siis ole riittänyt. Kotijoukkue kaipaisikin apua Joensuulle ja Dixonille. Viimeisissä otteluissa on ollut jo merkkejä Joensuun turhautumisesta lukemattomien rangaistusten merkeissä, kun hän on yrittänyt ottaa vastuuta koko joukkueen menestyksestä. Jos raumalaiset onnistuvat hiljentämään tehokaksikon, löytyykö Padan joukosta muita vastuunkantajia?

Lukon muutos parempaan henkilöityy selvästi kolmeen pelaajaan. Kun tanskalaiskolmikko Frans Nielsen, Philip Larsen ja Mikkel Bødker saapui Raumalle, joukkueen kurssi kääntyi silmänräpäyksessä. Samalla myös Justin Azevedon esitykset paranivat.

Raumalaisten peli perustuu nopeaan pystysuunnan pelaamiseen, mutta puolustajien heikot avausyötöt ovat vaikeuttaneet peliä. Lisäksi ainakin tiistaina Tapparan fyysinen peli ja mailahäirintä olivat Lukolle ylivoimaisen suuri este.

Ässistä sivussa on varmuudella vain leikkaukseen joutunut Veli-Matti Savinainen. Myös Jyri Marttisen pelaaminen on epävarmaa. Ässien kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia, sillä joukkueen reservissä ei ole nykyisen pelaajiston ulkopuolella uusia vaihtoehtoja.

Lukolta sivussa ovat edelleen Petri Koskinen sekä Jussi Pesonen. Sen sijaan hyökkääjä Kimmo Koskenkorva palaa kokoonpanoon. Vierasjoukkueen maalilla aloittanee tiistaina huilannut Petri Vehanen.

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Ratkaisijoiden puutteesta kärsinyt patapakka kaipaa maalintekijöitä. Armia on usein onnistunut maalinteossa juuri Lukkoa vastaan.

Philip Larsen #36 | Salavat Julajev

Puolustaja

Tanskalaispuolustaja on ollut vakuuttava. Puolustajan kokonaisvaltainen pelaaminen on ollut Lukolle korvaamaton apu.

» Lähetä palautetta toimitukselle