Satakunnan kolmas Lukolle

Janne Keräsen oiva peli-ilta palkittiin ottelun voittomaalilla.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukko ja Ässät palasivat kaukaloon melkein viikon pelitauolta. Vähämaalinen kamppailu tarjosi tukuttain hyviä maalipaikkoja molemmille joukkueille, mutta maalivahdit pitivät numerot pieninä. Trillerin loppulukemat kirjattiinkin lopulta 2-1 kotijoukkueen maalit ensin mainittuna.

Perjantai-ilta, Rauman jäähallissa yli 5000 innokasta kiekkofania ja vastakkain rakkaat naapurit Lukko sekä Ässät. Ainekset hienolle kiekkonäytelmälle olivat mitä mainioimmat. Mitään aivan huippuiltaa ei tästä muodostunut, mutta vähintäänkin kohtalainen kiekko-ottelu kuitenkin.

Vierasjoukkue saapui paikalle kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkue oli kärsinyt tappion edellisessä ottelussaan. Lukon liike oli kuitenkin vieraita parempaa läpi kamppailun, ja patapaitojen maalivahti Juha Järvenpää piti kotijoukkueen maalimäärän pienenä hyvillä torjunnoillaan. Lisäksi Lukko hukkasi tukun hyviä maalipaikkoja ohilaukauksiin. Vierasjoukkue ei saanut omaa kiekollista peliään kulkemaan siihen malliin kuin päävalmentaja Karri Kivi olisi halunnut.

- Jäi vähän valju kuva koko tapahtumasta. Vajaa viikon tauko eikä saatu itsestämme oikein mitään irti. Huomenna tuskin tästä pelistä muistaa enää vaihtoakaan. Tämä peli meni meiltä ohi, mietti illan tapahtumia Kivi.

- Toiseen vaihtoaitioon ei jäänyt valju kuva. Maalin johtoasemassa kiekon kontrolloiminen ei ole niitä helpompia asioita, mutta hienosti hoidettiin homma kotiin. Varsinkin viimeiset kaksi minuttia pidettiin kiekkoa hyvin eikä annettu Ässille mahdollisuuksia tasoitusmaalin tekoon, sanaili puolestaan kotijoukkueen tyytyväinen päävalmentaja Risto Dufva.

Ässiltä odotettiin voimakasta luistelua ja kovaa karvausta heti ottelun lähtöön, mutta niitä ei jostain syystä nähty. Päävalmentaja Kivi olikin pettynyt pelin starttiin.

- Päätykiekkoihin ei päästy käsiksi, sekä omista lähdettiin liian hitaasti, kuului miehen kommentti omasta pelaamisesta.

Ensimmäinen erä oli lopulta varsin tasainen, joskin yksi maali nähtiin. Lukko-valmennus oli nostanut Arttu Ilomäen toiseen ylivoimaviisikkoon ja nuorukainen kiitti luottamuksesta tekemällä komean maalin puolustaja Tommi Kovasen poikittaissyötöstä.

- Kun annetaan nuorukaiselle ruutua, on hienoa että palkinto tulee maalin muodossa. Tilastojen mukaan Ilomäki oli mukana monessa tekopaikassa, joten hieno peli häneltä kuten Jesse Virtaseltakin, kehui Dufva nuoria pelimiehiään.

Toisessa erässä tapahtumia oli paljon ensimmäistä enemmän. Ässät sai paremmin pelistä kiinni ja tilanteita oli kummankin maalivahdin edessä. Kotijoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon Janne Keräsen siirrettyä kiekon ohi maskissa olleen Järvenpään.

Hetkeä myöhemmin mentiin neljällä neljää vastaan ja kotijoukkueella oli paikka tehdä ottelun voiton suhteen ratkaiseva maali. Hyökkääjä Frans Nielsenin kova laukaus osui kuitenkin ylärimaan, josta kiekko kimposi takaisin peliin.

Muutama sekunti ja toisessa päädyssä tapahtui, kun vieraiden aina vaarallinen hyökkääjä Joel Armia toi Ässät mukaan peliin hassuttamalla puolustaja Otto Honkaheimoa pahanpäiväisesti.

- Armialta hieno paluu kaukaloon ja näki kyllä että kaikki on taas kunnossa, kehui Kivi suojattiaan.

Tehottomuus riesana

Loppuerä mentiin maalittomissa merkeissä, vaikka paikkoja oli kumpaankin päähän.

Kolmannen erän ensimmäinen puolikas oli vauhdikasta kiekkoa, joka poiki myös hyviä tekopaikkoja. Kotijoukkue pääsi lähemmäksi maalia, mutta kiekko pomppi Lukon epäonneksi porilaisten maalin katolle.

Vieraat pääsivät yrittämään tasoitusmaalia ylivoimapelillä erän puolivälissä. Ässät onnistuikin luomaan muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Lukko-vahti Petri Vehanen oli kuitenkin ohittamaton.

Kotijoukkue sai myös yrittää kerran ylivoimalla ottelun lopullista ratkaisua, mutta lisämaalia ei joukkue pystynyt tekemään. Erän lopulla Ässien kiri jäi hieman puolinaiseksi Lukon hyvän kiekkokontrollin takia, eikä tasoitusmaalia siis nähty.

- Hienon voiton jälkeen on mukava viettää ansaittuja pikkujouluja, myhäili Dufva.

Lukolla on edessään siis maaottelutauko, jonka jälkeen pelit jatkuvat kotiottelulla Jokereita vastaan. Ässät puolestaan pelaa heti yhden nukutun yön jälkeen Bluesia vastaan kotikaukalossaan.