Lukko ja Ässät iskevät yhteen Raumalla

LIIGA / Ennakko
Justin Azevedo ratkaisi Lukon ja Ässien edellisen keskinäisen kohtaamisen Porissa.
Kuva © Ilari Isotalo - ilari.isotalo@jatkoaika.com
Viiden päivän pelitauolta palaava Lukko saa perjantai-illan tulikuumassa länsirannikon valtataistelussa vastaansa rakkaan vihollisensa Ässät.

Viimeksi lauantaina Tapparalle 3-2 vieraskaukalossa taipunut Lukko palaa jälleen tositoimiin perjantai-iltana. Tampereella kaksi erää haluttomasti ja laiskasti surffailleella raumalaismiehistöllä onkin edessä totaalinen kasvojen pesu äänekkään ja vaativan kotiyleisönsä edessä.

Vierailija Ässät on voittanut kolme edellistä otteluaan. Voittoja kuitenkin yhdistää se tekijä, ettei niistä ole yksikään tullut 60 minuutin pelin jälkeen. Tiukat pelit niin HIFK:ta, HPK:ta, kuin Jokereitakin vastaan päättyivät kuitenkin lopulta porilaisjuhliin.

Saako Lukko hengen päälle?

Lukon ja Ässien kohdatessa tämän kysymyksen ei pitäisi missään nimessä olla oleellinen. Lukon esitykset kahdessa ensimmäisessä erässä niin Kärppiä kuin Tapparaakin vastaan olivat kuitenkin täysin haluttomia ja välinpitämättömiä. 

Lukolla on ollut koko viikko aikaa hioa kuvioita kuntoon, sekä hakea edellisissä otteluissa puuttunutta motivaatiota. Raumalaisten onkin nyt saatava kaikki ajatuksensa jäälle. Jos Lukko saapuu paikalle vain fyysisesti, mutta henkisesti vaeltelee jossain taivaanrannan tuolla puolen, on ottelu taputeltu hyvin äkkiä.

Ainakin Lukko-valmentaja Jesse Wellingin mukaan hurmosta on raumalaisilta odotettavissa.

-Alla on kaksi tappiota, joten voittojen tielle on tarkoitus palata. Perjantai-illan hurmosta on varmasti tiedossa kun vastassa on Ässät, lupaa Welling.

Ässien puolustuspeli avainasemassa

Tämän kauden SM-Liigassa vähiten maaleja päästäneen porilaismiehistön puolustus on toiminut läpi kauden moitteetta, ja maalivahtikaksikko Antti Raanta - Juha Järvenpää on ollut loistavassa iskussa.

Lukon hyökkäyksellä onkin edessään iso haaste. Raumalaiset ovat tehneet sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Mikäli porilaisten alakerta toimii kuten tähän asti, tulee Lukolla olemaan pitkä ja hikinen iltapuhde edessään. Onnistumisia hyökkäyspäässä tarvitaan nyt myös muiltakin, sillä edes hurjassa maalivireessä oleva Mikkel Bödker ei pysty niin suurta vastuuta yksin kantamaan.

Kokoonpanot

Raumalaisten sairaslista on tyhjenemään päin, ja loukkaantumisten vuoksi poissa on enää ainoastaan Jussi Pesonen.

Ässien sairaslistalla sen sijaan on enemmän täytettä. Kokoonpanosta edelleen poissa ovat Jesse Joensuu, Nico Aaltonen, Veli-Matti Savinainen sekä Sami Lähteenmäki. Michael Ryanin pelaaminen on epävarmaa. Joel Armia sen sijaan tekee paluu pelaavaan kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Matt Generous #21 |

Puolustaja

Paljon parjattu amerikkalainen alakerran luuta on parantanut peliään kauden edetessä huimasti. Generousin kovia otteita tarvitaan varmasti omassa päässä, kun edessä on fyysinen paikalliskamppailu.

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Aina raumalaisia vastaan huippuiskussa oleva porilainen palaa sairaslistalta pelaavan miehistön puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle