Kenen vuoro hymyillä?

LIIGA / Ennakko
Karsintahuuma joko räjähtää liekkeihin tai latistuu lauantaina Vaasassa. Jos Sport löytää kotiyleisönsä edessä tehoja myös tasakentällisin, sillä on mahdollisuus tasoittaa karsintasarja 2-2:een ja tehdä kevään näytelmästä legendaarinen. Muussa tapauksessa Ässät uhkaa karata liigarutiinillaan.

Muuta

Sportin avausottelussa Porista hakeman ryöstön jälkeen Ässät on vienyt seuraavat ottelut liigarutiininsa turvin. Ero tasakentällisin ei ole ollut suuri, mutta Mestis-mestarin tasapaksusta hyökkäyskalustosta ei ole löytynyt tarvittavaa maalinteko-osaamista. Ässien liigassa koulittu maltillinen peruspelaaminen on riittänyt, kun Alpo Suhosen suojatit ovat päässeet johtoasemaan.

Lauantaina ollaan veitsenterällä. Toistaiseksi suurimmat otsikot on revitty kaukalon ulkopuolelta ja Sport-valmentaja Juhani Tammisen varoituksen poikinut edellisen ottelun jälkeinen meuhkaaminen lisäsi jännitteitä entisestään. Kaukalossa otteluiden viihdearvo on jäänyt toistaiseksi rajalliseksi.

Neljännen ottelun suuri kysymys on, löytyykö Sportilta sitä terävyyttä maalinedustoille, jonka turvin vaasalaiset saivat onnistumisia parin ottelun suvantovaiheen jälkeen. Kotijoukkueen johtoasemassa täysi Vaasan areena saattaisi todella herättää tapahtumat kaukalossa eroon. Toinen, ehkä todennäköisempi skenaario on, että edellispelin viiden maalin voitolla itseluottamusetua itselleen kääntänyt Ässät hoitaa hallitusti toisen vierasvoiton itselleen ja karkaa 3-1-johtoon karsinnoissa.

Sportin Tamminen on reagoinut kahteen tappioon iskemällä kentälliset tyystin uusiksi. Edellisen ottelun poissaolijoista konkarihyökkäjä Markus Jämsä palaa kaukaloon, mutta taklausspesialisti Timo Pahkala ja puolustaja Juha Salmu ovat edelleen sivussa. Tuore poissaolija on kokenut keskushyökkääjä Toni Sihvonen.

Myös Ässien koostumuksissa on muutoksia. Pelikieltoisen Erik Rasmussenin lisäksi kokoonpanosta puuttuvat puolustaja Pasi Peltonen ja hyökkääjät Sakari Salminen ja Marko Mäkinen. Tämä tietää kasvavaa vastuuta Aki Keinäselle ja Teemu Virkkuselle. A-nuorten joukkueesta kokoonpanoon on nostettu hyökkääjä Antti Mäkilä ja seitsemänneksi puolustajaksi Jesse Jyrkkiö.

Tätä ennen tapahtunutta

Ottelu 3: Kilpeläinen nollasi Sportin

- Kuvakooste: Ässät murskasi Sportin Porissa



Ottelu 2: Ässät tasoitti ottelusarjan


Ottelu 1: Tammisen joukot ryöväsivät kotiedun

- Kuvakooste: Ässät askeleen lähempänä Mestistä

Ennakkojutut:

Analyysi: Ässien materia Sportin hengen tiellä
Historiaa: Kaikkien aikojen karsinnat!

» Lähetä palautetta toimitukselle