Tapparalle avauskiinnitys HIFK:sta

LIIGA / Raportti
HIFK:n pelaajat protestoivat voitto-osumaa korkealla mailalla tehdyksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara piti pintansa puolivälieräsarjan avausottelussa Helsingin IFK:ta vastaan, vaikka vieraat kiusasivatkin isäntiä kolmannen erän jälkipuoliskolle asti. Pelitapahtumissa Tappara oli vastustajaansa enemmän ohjaksissa. Tuukka Mäntylälle merkitty voittomaali jätti silti spekuloitavaa.

HIFK pystyi sarjan avausottelussa osoittamaan, että Tappara ei sen yli täysin ongelmitta kävele. Vaikka peli yleiskuvaltaan oli hienokseltaan kotijoukkueen hallussa, meinasi Tappara kompastua varsinkin HIFK:n maalissa erinomaisesti pelanneeseen Joni Ortioon.

- Ortio oli tänään huippu. Jos huomenna tulisi enemmän laadukkaita tekopiakkoja. Tänään tuli lähinnä päätypelin kautta, jotka eivät koskaan ole niin hyviä, kuin suorista hyökkäyksistä tulevat, jutteli pelin jälkeen Tapparan Ville Nieminen.

IFK sai otteluun ihanteellisen startin kun Corey Elkins pääsi maalineduskahinasta tuikkaamaan vieraat johtoon jo reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen. Tappara sai kuitenkin tärkeän tasoituksen melko nopeasti Jarkko Malisen laukoessa kiekon häkkiin parhaalta sektorilta Dragan Umicevicin esityöstä.

Tämän jälkeen junnattiin tasalukemissa aina kolmännen erän jälkipuoliskolle asti. Toiseen erään Tappara tuli kovalla sykkeellä ja IFK:lla oli selviä vaikeuksia pysyä kyydissä. Selvittyään pahimmasta rynnistyksestä sai puolestaan IFK ylivoimallakin iskun paikkansa erän lopussa, mutta ei pystynyt sitä käyttämään.

Tasaisuus ei tullut yllätyksenä HIFK:n Toni Söderholmille.

- Molemmat pelaa omalla alueellaan erittäin kurinalaisesti ja maalipaikat on vähissä. Tulee tasainen sarja ja kyllä mä luulen, että tästä asteet nousee, toivotaan ainakin niin.

Voittomaali aiheutti keskustelua

Kolmannessa erässä ottelu lopulta keinahti kotijoukkueelle. Ilari Melart joutui kampituksesta jäähylle ajassa 51.00 ja Tappara sai ylivoimalla mahdollisuuden, jonka se myös hyödynsi. Tuukka Mäntylän siniviivaveto painui sisään, mutta näytti osuvan maalinedessä olleeseen Jarno Koskirantaan ennen sitä. HIFK-pelaajat protestoivat joko korkeaa mailaa tai käsiohjausta, mutta tuomaristo tuomitsi kuitenkin maalin ja Mäntylän sen tekijäksi.

- Kun tulin tähän hommaan, sanoin, että yritän olla tämän kauden puhumatta tuomaritoiminnasta. Yritän pitää sen, mulla on oma mielipide maalista, mutta pidän sen itselläni, tyytyi HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen toteamaan tilanteesta.

Oli miten oli, syntyi ottelun sinetöinyt osuma tasan kaksiminuuttia tämän jälkeen, kun Tapparan duunariosaston Elmeri Kaksonen polki röyhkeästi maalin eteen ja irtokiekon kävi luutimassa sisään Jukka Peltola.

Tämän jälkeen ei IFK enää pystynyt enää tulemaan otteluun mukaan, vaikka sai vielä ylivoimatilanteenkin.

- Tappara vei kaksi erää, me kolmannessa erässä saatiin jo vähän peliä käyntiin. Jätkät yritti kyllä olla mukana, jossain vaiheessa vähän jäätiin kyllä jälkeen, mutta ei yrityksestä voi syyttää, kiitteli Raimo Summanen omiaan.

- Pitää saada tämä sarja raskaaksi, eli paljon tasaisia pelejä, joissa sitten pienet asiat voi ratkaista ja momentumkin muuttua, Summanen jatkoi.

- Alku oli vaikea, mutta sitten tultiin pois kantapäiltä, päästiin varpailleen ja tultiin pelin sisään, kuvaili puolestaan virkaveli Jukka Rautakorpi.

- On selvää, että peli on vaativampi huomenna ja silloin pitää olla vielä parempi, Rautakorpi summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle