Taistelu alkakoon

LIIGA / Ennakko
HIFK toivotetaan tervetulleeksi Hakametsään myös keskiviikkona.
Kuva © Jarno Hietanen
13 vuoden tauon jälkeen Hakametsässä nähdään jälleen keskiviikkona kirvesrintojen ja petopaitojen välistä playoff-vääntöä. Tappara ja HIFK, let's play hockey!

23.maaliskuuta 2000, Tappara ja HIFK luistelivat viimeksi vastakkain pudotuspelisarjan avausotteluun. Tuolloin puolivälierissä runkosarjan kuudenneksi sijoittunut petolauma tuli ja yllätti kolmanneksi sijoittuneen Tapparan, ryöväsi kotiedun ja eteni lopulta välieriin.

Pelin henki on historiaa myöden selvä. Avausottelun voittajalla on suuri etulyöntiasema itse arjaa ajatellen ja panokset ovat näin korkealla.

Panosten noustessa ottelun voidaan olettaa olevan hivenen tunnusteleva ja ei olisi ihme, mikäli keskiviikon ottelusta muodostuisi vähämaalinen.

Tappara on valmis

Tappara on saanut levätä ennen keskiviikon avausottelua kahdeksan päivän ajan ja Jukka Rautakorven miehistöllä onkin ollut rutkasti aikaa valmistautua puolivälieriin. Vastustajaan on varmasti kiinnitetty huomiota runsaasti.

- Nyt ei pelata mestaruudesta vaan IFK:ta vastaan ja IFK on pahin mahdollinen vastustaja. Heillä on kokenut joukkue ja valmentaja. Sopiva kutina on jo vatsassa keskiviikkoa ajatellen, kertoi Rautakorpi tuntemuksiaan vastustajasta maanantaina Tapparan playoff-infossa.

Tapparan terveystilanne on ennen keskiviikkoa hyvässä kuosissa, joukkue on terveenä.

HIFK lähtee sarjaan haastajana

Helsingin IFK ei ole tahollaan liikaa lepäämään päässyt. Se päätti vasta sunnuntaina kiivaan Villi kortti -kierroksen sarjan SaiPaa vastaan. Ensimmäisen ottelunsa tappiosta huolimatta punapaidat taistelivat itsensä lopulta puolivälieriin ja ratkaiseva kamppailu päättyi sunnuntaina 5-2 HIFK:lle.

Helsinkiläisten tehokkaimmat pelaajat olivat SaiPaa vastaan puolustajat Toni Söderholm(2+1) ja Kyle Klubertanz(1+2), Iiro Pakarinen(3+0) sekä konkari Kimmo Kuhta(1+2). Lisäksi on mainittava joukkueen erinomainen maalivahti Joni Ortio(94,12%), jolle on tiedossa heti keskiviikkona uusi kuuma iltapuhde.

- Eihän meillä ole enää tässä vaiheessa kautta mitään hävittävää. Me päästään ihan paineettomasti pelaamaan. Se on sitten muut kenellä niitä paineita on. Meillä äijät laittaa hyvin kroppaa likoon. Kyllä tämä sopii meille oikein hyvin, kommentoi Ortio sunnuntaina puolivälierävastusta.

Raimo Summasella on IFK:n päävalmentajana rotaation palasia käytössään, sillä esimerkiksi Mika Hannula palaa jälleen kehiin puolivälierissä.

Seuraa Heitä

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Kokenut Stanley Cup -voittaja tulee otteluun latautuneena. Laiturilta vaaditaan avausottelusta lähtien sekä henkistä että pelillistä suunnannäyttöä.

Kimmo Kuhta #9 |

Laitahyökkääjä

Heikomman runkosarjan jälkeen syttyi SaiPaa vastaan huimaan liitoon. Viimeistä kauttaan petopaidassa pelaava Kuhta on nuorentunut 10 vuotta sitten runkosarjan. Isossa roolissa HIFK:n hyökkäyksessä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Toni Söderholm 2 3 5
2.Kimmo Kuhta 1 4 5
3.Corey Elkins 3 1 4
4.Eero Somervuori 1 2 3
5.Kyle Klubertanz 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle