Metsola nollasi TPS:n

Nollapeli oli Juha Metsolalle kauden kahdeksas.
Tappara vankisti asemiaan sarjan kärkipäässä kaatamalla TPS:n melko varman esityksen päätteeksi lukemin 2-0. Paikkoja maalimäärän kasvattamiseen oli molemmilla, mutta illasta muodostui kahden huippuvahdin välinen taisto, jonka Tapparan Juha Metsola vei nimiinsä.

Illan suurimmat onnistujat olivat molempien maalivahdit. Tapparan Juha Metsola pelasi jo toisen perättäisen nollapelinsä, eikä virkaveli Atte Engren jäänyt kovinkaan suurella erolla kakkoseksi.

Tappara kontrolloi peliä kokonaisuutena selvästi avauserän ensimmäistä ja kolmannen erän jälkimmäistä puoliskoa lukuunottamatta. Hallinnasta ja hyvistäkään paikoista huolimatta tamperelaiset eivät onnistuneet tekemään kahta maalia enempää.

Turkulaiset roikkuivat mukana ja olivat selvästi valmiit pelaamaan torstain Blues-ottelun hävettävän surkean konttaamisen jäljiltä. TPS:n todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin, ja lopusta piti huolen Metsola.

- Kaksi ja puoli erää pelasimme hyvää jääkiekkoa. Pelimme oli tasapainoista ja pystyimme pääsääntöisesti pitämään vastustajan pois maalintekopaikoilta. Pelasimme vähän nopeammin kuin aikaisemmin, joten siinä mielessä pelasimme hyvin ne kaksi ja puoli erää, summasi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Voit voittaa, voit hävitä, mutta se tapa millä sen teet, niin tänään ei voi olla muuta kuin ylpeä noista jätkistä. Teimme kaikkemme, mitä voimme tehdä, ja Tappara oli piirun verran parempi. Tietysti meillä oli paljon ylivoimaa joka oli tänään luokatonta, ja on tietysti ollut sitä koko kauden ajan. Niiden aikana olisi ollut iskun paikat, kommentoi puolestaan TPS-valmentaja Jani Kiviharju.

Voittomaali merkkausvirheestä

TPS:n lähtö otteluun kieli siitä, ettei torstain mahalaskua ei haluttu toistaa. Avauserää mentiin vajaat viisi minuttia TPS:n tahdissa. Turkulaisille avautui mahdollisuus mennä johtoon kahdella Tapparan tarjoamalla ylivoimalla, mutta ylivoima tuntui lähinnä sekottavan TPS:n peliä, eikä kotijoukkue saanut jälkimmäisen kakkosen aikana kiekkoa kunnolla edes vastustajan alueelle.

Peli alkoi kääntyä tapettujen jäähyn myötä hiljalleen enemmän ja enemmän Tapparalle, ja myös vierailijat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa. Tapparan ylivoima pyöri huomattavasti kotijoukkuetta paremmin, mutta maalit jäivät tekemättä. Erän viime sekunneilla Tappara pääsi yrittämään maalintekoa myös rangaistuslaukauksesta, mutta Antti Erkinjuntti ei onnistunut yllättämään Engreniä.

Toista erää Tappara vei alusta lähtien. Kun kellossa oli reilut viisi minuuttia, niin tulostakin tuli. Aleksander Barkov voitti kiekon itselleen kaksinkamppailusta TPS:n maalin takana. TPS-pakki Josh MacNevin jäi jostain syystä miehittämään takatolppaa unohtaen tyystin merkata maalin edessä vapaana olleen Dragan Umicevicin. Ruotsalaisvahvistuksella ei ollut suuria vaikeuksia ohittaa Engreniä Barkovin nappisyötöstä.

Tappara jatkoi kolmannessa erässä siitä mihin se toisessa jäi. Se iski toistamiseen kun erää oli pelattu hieman päälle neljä minuuttia. Ensimmäisen maalin viimeistellyt Umicevic kiersi ylivoimalla TPS:n maalia tarkoituksenaan heittää kiekkoa kohti takatolppaa, mutta matkassa oli pari ripausta onnea, sillä kiekko kimposi maalin eteen ajaneen Jarno Koskirannan luistimesta ohi Engrenin.

-Pelasimme hyvää alivoimaa, mutta sitten kävi huonoa tuuria ja yksi pomppu siitä sisään. Kokonaisuudessaan pitää olla tyytyväinen siihen, että kun pelaamme pelejä, joilla ei ole meille mitään merkitystä, niin saamme jätkät motivoitua. Se ei ole heille helppoa pelata näitä pelejä. Kuitenkin 6000 ihmistä katsomossa, joten iso kiitos heille. Me taistelemme kyllä loppuun asti, ja tällainen kiusaajan rooli on hieno. Sieltä on hyviä pelejä vielä tulossa, kun kohtaamme Pelicansin, HPK:n ja Ässät. Ilves-peli on sitten ihan oma lukunsa, pohti Kiviharju.

TPS painosti kolmannen erän lopun, mutta heikko syöttöjen ja laukausten laatu sekä Tapparan puolustus, Metsola viimeisenä lukkonaan, pitivät kotijoukkeen lopulta nollilla.

-Tuli sopivasti kaikenlaisia jännitteitä tuohon ottelun loppuun. Se on ihan hyvä asia meille tulevaa varten, että jää sopivasti myös parannettavaa. Tulee ymmärrys tunteen merkityksestä ja siitä, että kuinka pienet asiat ratkaisevat pelissä niin maalintekopaikkojen luomisessa tai niiden estämisessä. Siinä on se jutun juoni, sanaili Rautakorpi.