Voittoputket katkolla

LIIGA / Ennakko
Tuulettaako Ässät jälleen voittoa?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porissa nähdään lauantai-iltana todellinen huippuottelu, kun sarjataulukon kolmantena majaileva Ässät isännöi sarjakärki Jokereita. Kumpikin joukkue on tällä hetkellä useamman ottelun voittoputkessa. Kumman voittoputki katkeaa lauantaina?

Ässät on tällä hetkellä hurjassa voittoputkessa. Patapaidat ovat napanneet edellisestä kahdestatoista ottelustaan kaikista voiton ja ovat nousseet sarjassa jo kolmanneksi. Tällä viikolla Ässät nappasi tiistaina niukan 1-0-voiton jatkoajalla KalPasta, ja torstaina porilaisten marssin uhriksi joutui HIFK.

Vierasjoukkue saapuu Poriin hyvin levänneenä. Neljän ottelun voittoputkessa oleva Jokerit on saanut rauhassa harjoitella viikontakaisen HIFK-ottelun jälkeen. Voittolaukauskilpailun jälkeen 1-0-voiton napanneet helsinkiläiset eivät ole pelanneet viikkoon yhtään ottelua.

Kauden aikana Ässät ja Jokerit ovat kohdanneet neljä kertaa, joista porilaiset ovat napanneet kolme voittoa. Jokereiden ainoa voitto keskinäisistä kohtaamisista on lokakuun alusta, jolloin helsinkiläiset voittivat numeroin 3-1. Tämän jälkeen Ässät on ollut parempi lukemin 5-2, 4-3 ja 3-1.

Tuleeko kolmastoista voitto?

Avainasemassa Ässien hyvälle vireelle on ollut tiivis oman pään pelaaminen viimeisenä lukkonaan huippuiskussa oleva Antti Raanta. Täydellisyyttä hipovan helmikuun pelannut Raanta on päästänyt tämän kuukauden aikana pelatuissa kymmenessä ottelussa vain kahdeksan maalia. Raanta on pelannut erinomaisesti, mutta patapakan puolustus on myös onnistunut työssään hyvin. Erityisesti Shaun Heshka ja Jyri Marttinen ovat hoitaneet tonttinsa moitteetta.

Ässien paras koostumus on viimeisissä otteluissa ollut Mika Niemen, Joel Armian ja Veli-Matti Savinaisen muodostama hyökkäysketju. Ketju on luonut jokaisessa ottelussa paljon maalipaikkoja, ja porilaisten viimeisessä ottelussa HIFK:ta vastaan juuri Armian kaksi maalia olivat ratkaisevassa osassa. Karri Kivi onkin antanut ketjulle isoja minuutteja.

Ässien kokoonpanosta varmuudella poissa on aivotärähdyksestä kärsivä Patrik Parkkonen. Aki Uusikartano sai torstain HIFK-ottelussa kiekon jalkaansa ja oli ottelun jälkimmäisen puolikkaan poissa. Hän on sivussa ainakin Jokereita vastaan ja keskushyökkääjän tilannetta tutkitaan uudestaan seuraavalla viikolla.

Loukkaantumiset ja pelikiellot vaivana

Jos Ässien maalia vartioiva Raanta on ollut huippuvireessä, on myös jokerivahti Eero Kilpeläinen ollut vakuuttava. Edellisissä kolmessa ottelussa Kilpeläinen on päästänyt taakseen vain kaksi maalia. Paikalliskamppailussa HIFK:ta vastaan maalivahti piti maalinsa puhtaana ja torjui peräti 33 laukausta.

Vierasjoukkue on pääsääntöisesti kyennyt hallitsemaan otteluitaan. Kova karvaaminen ja rohkeus kiekon kanssa ovat olleet helsinkiläisten vahvuuksia. Kun kotijoukkuekin on vahva samoissa asioissa, voi luvassa olla hyvin viihdyttävä kiekkoilta.

Jokereiden sairaslista on porilaisten vastaavaa pidempi, ja se voi aiheuttaa ongelmia vierasjoukkueelle. Edellisestä ottelusta poissa olivat loukkaantumisten vuoksi Steve Moses, Ben Eaves, Teemu Henritius, Jesse Winchester, Jeremy Dehner ja Matti Lamberg.

Lisäksi joukkueella on kaksi pelaajaa pelikiellossa. Puolustus joutuu pärjäämään ilman Markus Nordlundia, joka sai kahden ottelun pelikiellon Ville Peltoseen kohdistuneesta taklauksesta. Myös Jarkko Ruutu on sivulla vielä lauantain mittelöstä.

Seuraa Heitä

Michael Ryan #71 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä oli ratkaisevassa asemassa Ässien edellisessä voitossa Jokereita vastaan. Tämä viikko on kuitenkin ollut vaikea. Tuleeko lauantaina tulosta?

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Edellisessä viidessä ottelussa hyökkääjä on tehnyt kolme maalia. Loukkaantumisista kärsivä joukkue tarvitsee tehoja myös alempien ketjujen mieheltä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Veli-Matti Savinainen 3 3 6
2.Joel Armia 3 2 5
3.Eero Elo 3 1 4
4.Shaun Heshka 1 2 3
5.Michael Ryan 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle