Mahtipontisuutta ja kiukustumista

LIIGA / Artikkeli
Sport otti kiistatta vahvan otteen SM-liigapaikkaan kaatamalla Ässät jo toistamiseen vieraskentällä. Joukkue on matkalla tekemään sittenkin suurta yllätystä, vaikka Mestiksen ja SM-liigan tasoeron piti olla niin selvä. Valmentajien kommentointihalukkuudessa sen sijaan on melkoinen ero.

Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen oli ottelun jälkeen totutun monisanainen ja jaksoi valottaa jo nykyiselläänkin pienen ihmeen taustoja omaan värikkääseen tyyliinsä.

''

"Jos sä olet saunassa Tammisen kanssa, niin ota housut pois" - Alpo Suhonen

- Me olemme rakentamassa tässä Suomen kiekkohistorian suurinta ihmettä vähään aikaan. Lähdimme jälleen tähän peliin altavastaajan asemasta hakemaan voittoa, sen otimme. Me ei kuitenkaan olla missään muualla kuin siinä, että meillä on mahdollisuus katkaista tämä sarja torstaina Vaasassa, Tamminen maalaili.

Tamminen oli jälleen kerran valmistanut joukkueensa loistavasti peliin, ja se näkyi myös kentällä.

- Jos täällä Porissa meinaa voittaa, niin kaikkien pelkotilojen pitää olla pois. Me olemme jalkanopeudessa ja pelitavassa niin paljon Ässiä edellä, että materiaaliero tasoittuu. Sama tilanne oli jo silloin, kun Ranska ohjauksessani kaatoi Kanadan 4-1, Tamminen muisteli omia saavutuksiaan kertaillen.

Ässävalmentaja Alpo Suhonen oli sen sijaan kommenteissaan kevään peleistä tutusti nuiva ja niukkasanainen, mutta lopulta hänen kiivastakin puoltaan päästiin näkemään. Talvella Suhosen kanssa vetoa Ässien playoff-paikasta lyönyt Santtu Silvennoinen sai kokeneen valmentajan kiukustumaan.

Silvennoinen väitti, että torstaina Ässien aitiossa seisoisi Suhosen sijaan Pentti Matikainen. Tätä väitettä ei Suhosen pinna täysin kestänyt.

- Jos sä olet saunassa Tammisen kanssa, niin ota housut pois, Suhonen totesi ja poistui paikalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle