Alakerran kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura yrittää saada kurssinsa uuteen nousuun, kun se isännöi Järvenpään Haukkoja torstai-iltana. Kotijoukkue on hävinnyt jo neljä ottelua putkeen, eikä valmentajan vaihto ainakaan toistaiseksi ole kääntänyt suuntaa nousuun. Vierailija Haukat sen sijaan on aloittanut kauden yläkanttiin ja se lähti tauolle voitokkaana, kun Jokipojat kaatui kotona 5-2.

Forssan Palloseura on tällä hetkellä täysin hukassa. Perinteiseltä divarijoukkueelta puuttuvat ykkösvalmentaja, ykköspuolustaja, ykkösmaalintekijä ja ykkösmaalivahti.

Ensimmäisenä FPS:n tulisi ratkaista valmentajatilanne, sillä Kai Raution potkujen jälkeen joukkue on ollut kakkosluotsi Pasi Vuorelan alaisuudessa. Vuorelalle tilanne on uusi, eikä urakkaa yhtään helpota se, että joukkue on lähes Suomi-sarja -tasoa. Vuorela jatkaa kuitenkin ryhmän peräsimessä vielä torstaina ja luotsaa joukkueen ensimmäistä kertaa ykkösvalmentajana kotiyleisön eteen.

Puolustajistossa on kauden aikana käynyt melkoinen kato, kun alisuorittanut kaksikko Teppo Tuomanen & Heikki Saarinen joutuivat sairastuvalle ja kumpaakaan ei ole vielä lähiaikoina odotettavissa pelikentille. Myös ykköspuolustajan manttelin ennen kautta saanut Asko Rantanen on pelannu koko alkukauden rikkinäisellä polvella, joten tilanne on kaukana helposta. Palloseuran onneksi kuitenkin nuorisosta on nousemassa uusia nimiä, kun erityisesti Toni Vähämäki on osoittanut varsin hyvätasoisen Mestis-puolustajan otteita niissä otteluissa, joissa mies on pelannut. Myös Joni Kujala on nostanut profiiliaan huomattavasti ja Juha Sinkkonenkin on tekemässä paluuta kokoonpanoon.

Ykkösmaalintekijää joukkueesta ei tunnu löytyvän kirveelläkään. Toni Ronkainen orkesteroi peliä nätisti ja on illasta toiseen joukkueen parhaimmistoa, mutta se ei juuri lämmitä, kun FPS on tehnyt viimeisessä seitsemässä pelissä yhtä monta maalia. Tsekkilaituri Martin Lamich on Forssassa tehdäkseen maaleja, mutta toistaiseksi Lamichin sarakkeessa seisoo ainoastaan kolme kaappia, kuten myös Järvenpäästä tulleella Tuomas Ilolalla.

Ykkösmaalivahdiksi sentään on tarjokkaita, kun Tommi Kela näytti Jukurit-ottelussa merkkejä viime kaudella nähdystä Kelasta, joka oli erinomainen vielä viime kaudella. Tällä kaudella Kela on palannut kuolevaisten joukkoon, mutta forssalaisten onneksi Tommi Niemelä on ollut kuitenkin mies paikallaan. Torstaina maalia tilkitsee todennäköisesti Kela, joka vakuutti Mikkelissä.

Haukoilla selkeämpää

Haukat lähtee otteluun yhden HPK-avun kuorruttamana, kun vieraat saivat Juuso Hietasen Hämeenlinnasta korvaamaan loukkaantuneen Jarno Virkin. Haukkojen vahvuudesta puuttuu Tommi Sievers, jonka käsi leikataan torstaina. Sievers sai iskun käteensä Mestis-maajoukkueen riveissä ja palaa kaukaloon vasta joulutauon jälkeen. Haukoilla on kaksi epävarmaa pelaajaa torstaille, kun Sami Taanonen ja Juha Jusslin ovat suuria kysymysmerkkejä. Erityisesti jalkavaivoista kärsineen Jusslinen pelaaminen on varsin epätodennäköistä.

Vieraiden maalilla pelaa jo totutusti Sami Heinonen. Haukkojen omille vahdeille Jaakko Valkamalle ja Heikki Kokkoselle haetaan peliaikaa farmijoukkue Porvoon Huntersista, jossa miehet ovat pitäneet pelituntumaa yllä.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti lähtee otteluun luottavaisena, mutta ei halua aliarvioida forssalaisryhmää. Haukkojen tilannetta Lehti ei pidä erityisen hyvänä, sillä miespula vaivaa ja Lehti näkisi mielellään terveen haukkalauman jäällä, kun vastassa on yksi kauden päävastustajista.

- Ainakaan emme lähde häviämään tätä ottelua. Kaksi pistettä on meidän tavoitteemme. Saamme juuri ja juuri neljä kentällistä FPS:aa vastaan kasaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle