Kumpi vie tärkeät pisteet?

MESTIS / Ennakko
Forssan torstai-illassa nähdään molemmille joukkueille tärkeä kamppailu, kun kotijoukkueen kanssa samoista sijoituksista taisteleva Järvenpään Haukat saapuu vieraaksi tiukkaan voimainkoitokseen. Kumpikin joukkue esitti edellisessä pelissään kenties kauden parasta jääkiekkoaan ja nappasi kaksi pistettä – FPS kaatamalla Hermeksen ja Haukat jatkoaikavoitolla Vaasan Sportista.

Kotijoukkue FPS on napannut viidestä viime pelistään kolme voittoa ja kuusi pistettä. Viimeksi joukkue pelasi Kokkolassa loistopelin paperilla vahvempaa Hermestä vastaan ja nappasi arvokkaat kaksi pistettä. Voiton takuumiehenä oli 34 kertaa kiekon tielle ehtinyt maalivahti Tommi Kela, joka jatkaa maalilla myös Haukkoja vastaan.

Loukkaantuneina sivussa torstain pelistä ovat hyökkääjä Juha Nurmisto ja puolustaja Olli Korkeavuori, jotka potevat jalkavaivoja. Kentällä ei nähdä myöskään pitkäaikaispotilaita, maalivahti Ville Salmista ja hyökkääjä Joni Virtasta.

Uutena naamana ”pienten vihreiden miesten” kokoonpanossa nähdään HPK-laituri Joni Lappalainen, joka on mukana myös U20-ikäluokan kotikisoihin valmistautuvassa nuorten maajoukkueringissä.

- Pelattiin kauden paras peli Hermestä vastaan Kokkolassa ja Kela pelasi hyvin maalissa. Samalla ilmeellä pyritään jatkamaan. Muutama kaveri on poissa loukkaantumisten takia ja Lappalainen tulee nyt uutena kaverina Kerhosta, FPS-luotsi Kai Rautio kertoo joukkueensa lähtökohdista otteluun.

Kotijoukkueen tavoin myös Haukoilla on alla orastavan tappioputken päättänyt tärkeä voitto. Vaasan Sport kaatui keskiuusmaalaisten loistavan taistelun jälkeen jatkoajalla. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin, mutta Juha Jusslinin jatkoaikaosuma tuotti kaikesta huolimatta täyden pistepotin.

- Kaikki pistivät itsensä kunnolla likoon, ja ei voi muuta sanoa kuin että tämä oli loistosuoritus jokaiselta, Haukkojen valmentaja Jan Lehti kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen.

Poissa vierasjoukkueen kokoonpanosta lienevät edelleen puolustajat Esa Civil ja Timo Ahonen sekä pitkäaikaispotilaana oleva hyökkääjä Jani Taanonen, jolla on ongelmia selkänsä kanssa. Rannevaivainen Ahonen osallistui jo maanantaina harjoituksiin, mutta todennäköisesti hänen paaluunsa sijoittuu vasta ensi viikolle. Rikkinäisen polven vuoksi kaukalosta poissa olevan Civilin paluuta voidaan odotella parin viikon kuluttua.

Haukkojen maalilla jatkanee viikko sitten Kiekko-Vantaa-pelissä debytoinut Tomi Räisänen, joka torjui vähäisestä työmäärästä huolimatta varsin hyvin myös launtaisessa Sport-mittelössä.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kerran, Kirkkonummella pelatussa harjoitusottelussa, jonka Haukat voitti murskalukemin 7-1.

- Ei tässä ole ketään vastaan varaa lähteä takin napit auki. Meillä on kalavelkoja maksettavana viime kerrasta, kun otettiin harkkapelissä turpiin 1-7, kotijoukkueen valmentaja Kai Rautio muistaa elokuun lopulla sattuneen lipsahduksen.

Lähtökohdat illan otteluun ovat varsin tasaiset. Haukkojen riippakivinä aiemmin kaudella olleet puolustus ja maalivahtipeli olivat Sport-pelissä hyvässä kuosissa, mutta ne lienevät silti myös FPS-mittelössä ratkaisevassa osassa. Veteraani Matti Raunion johdolla hyökkäävät forssalaiset kyllä tekevät paikoistaan armotta maalit ja vievät pisteet, mikäli järvenpääläisten alakerrassa ei olla tarkkana.

» Lähetä palautetta toimitukselle