Pystyykö Jokipojat yllättämään Haukat?

MESTIS / Ennakko
Järvenpään Haukkojen vieraaksi saapuu Joensuun Jokipojat. Ottelu näyttää pitkälti suuntaa siitä taisteleeko Haukat paikasta pudotuspeleihin vai karsintapeikkoa vastaan.

Kauden aikaisemmissa kohtaamisissa on illan kotijoukkue ollut vahvempi. Kotonaan Haukat voitti 5-2 ja vieraissa tiukan väännön jälkeen 2-0.

Illan ottelun konsepti on selvä. Jos Haukat vie pisteet, jää karsintaviiva ja Jokipojat jo 10 pisteen päähän. Tällöin Järvenpäässä ei tarvitse juurikaan pelätä karsintapeikkoa. Jos Jokipojat voittaa, nousee joukkue 6 pisteen päähän, jolloin joensuulaisilla olisi vielä mahdollisuus nostaa itsensä karsijan paikalta pois. Haukoille voitto antaisi vielä mahdollisuudet taistella viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Haukoilla on kokoonpanon osalta tilanne suhteellisen hyvä. Kaksi parasta kenttää on pelikunnossa ja poissa kokoonpanosta ovat vain jalkavaivainen Sami Taanonen ja Universiadeissa pelaava Ville Raatikainen.

Hyökkääjiä Haukat saa täydet neljä kenttää mukaan. Ainoastaan puolustuksen kanssa voi tulla ongelmia, sillä joukkueella on vain kuusi Mestis-tason puolustajaa. Mahdollisesti joukkue nostaa Iiro Välimäen tai Lassi Karhusen puolustuksen avuksi.

Jokipojilla näytön paikka

Alkukausi oli Jokipojilla todella katastrofaalinen, mutta viime otteluissa joukkue on piristynyt selvästi. Viimeisestä kuudesta pelistä joukkue on napannut neljä voittoa. Edellinen peli FPS:aa vastaan kääntyi Jokipojilla numeroin 1-2. Haukat saavatkin odottaa erittäin nälkäistä joukkuetta vastaansa.

Jokipoikien kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneena olevat Jani Lahtinen ja Aki Piiroinen sekä Universiadeissa mukana oleva Petri Pyhäjärvi. Loukkaantumisia korvaa KalPasta lainassa oleva Tuomo Litmanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle