Tiukka trilleri luvassa

MESTIS / Ennakko
Jokipojat lähtee metsästämään kauden avausvoittoa Järvenpään Haukkojen kustannuksella. Molemmille joukkueille pisteet olisivat tästä ottelusta elintärkeät, sillä Haukat on luisunut jo sijalle 10, ja Jokipojat on koko sarjan peränpitäjä.

Haukoilla on toinen vieraspeli putkeen, sillä edellisellä kierroksella joukkue kävi Kuopiossa häviämässä sarjan ylivoimaiselle ennakkosuosikille KalPalle. Haukat kuitenkin esitti pirteitä otteita, ja vierasjoukkue johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen.

Ottelun jälkeen Haukkojen valmentaja Jan Lehti oli tyytyväinen ryhmänsä ensimmäisen ja kolmannen erän esitykseen. Joukkue onnistui taistelemaan tasapäisesti KalPan kovaa ryhmää vastaan.

Haukoille ei loukkaantumisia tullut KalPa-ottelussa lisää. Joukkueen vahvuudesta ovat poissa edelleen Matti Hana (pelikielto), Sami Taanonen (flunssa) ja Juha Jusslin (polvi).

Jokipojilla paine kasvaa

Illan ottelussa Jokipojilla on enemmän kuin hyvä mahdollisuus ottaa kauden avausvoitto. KalPa on jo väsyttänyt illan vastustajan edellisessä ottelussa. Jokipojat puolestaan on saanut yhden arvokkaan lepopäivän.

Jokipoikien terveystilanne on kokonaisuutena hyvä. Poissa on ainoastaan Marko Mönkkönen, joka ei edes kuulu joukkueen avainpelaajiin. Muuten Jokipojat lähtee pelaamaan terveellä miehistöllä Haukkoja vastaan.

Suurin vastuu hyökkäyksestä tullee lankeamaan Mikko Vanniselle ja Topi Riutalle. He ovat onnistuneet tekemään pisteitä paljon, mutta samalla myös tehotilasto on hurjasti miinuksen puolella. Puolustuksessa kaikki kaikessa on Arttu Käyhkö, joka saanee luottoa Haukkojakin vastaan niin paljon kuin sitä jaksaa kantaa.

Suuri kysymysmerkki on se, kumman maalivahdin kotijoukkue asettaa tolppien väliin. Sekä Räisäsen että Mäkkelin otteet ovat ailahdelleet kovasti kauden alussa ja tähän tärkeään otteluun väärä valinta voi olla kohtalokas.

On myös mahdollista, että Jokipojat nostaa A-junioreissa pirteästi esiintyneen Pekka Sorsan tolppien väliin. Sorsa pelasi Jokipoikien paidassa useamman harjoitusottelun, mutta putosi kolmosmaalivahdiksi Räisäsen tultua Joensuuhun kauden alla. Lauantaina Sorsa torjui Jokipoikien A-nuorille vierasvoiton Helsingistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle