Revanssin paikka

MESTIS / Ennakko
Viimeisenä ennen sarjataukoa pelattu ottelu Jukurit-Salamat muodostui melkoiseksi pommiksi. Salamat yllätti vaisun sarvipäälauman vieraskentällä maalein 6-3. Nöyryytetty Jukurit hakee rajusti revanssia, mutta onnistuuko se voittamaan Kirkkonummen kapeassa kaukalossa?

Salamat päätti pitkän kuivan kautensa Jukureiden vieraana, vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Joukkueen kurinalainen ja taisteleva ilme yhdistettynä hyvin pelanneeseen maalivahti Simo Vehviläiseen oli mielenkiinnottomasti esiintyneelle jukurilaumalle liian kova pala purtavaksi. Kotikaukalossaan Salamat on entistäkin vaikeampi voitettava.

Salamaleirissä on menty eteenpäin suurin harppauksin kauden edetessä. Pelin osa-alueet ovat parantuneet ja hiljalleen joukkue on noussut varteenotettavaksi mitaliehdokkaaksi, mitä kauden alla kirkkonummelaisilta odotettiinkin. Joukkueen terveystilanne on hyvä, sillä Jukureita vastaan rivistä puuttuu vain loukkaantunut kakkosvahti Juha Korhonen, jota paikkaa Bluesin A-nuorista Lauri Ruoko.

- Olettaa sopii, että tiistaina on vastassa helvetin paljon kovempi Jukurit, mutta uskon, että mekin olemme vielä vähän nälkäisempiä. Päästään takaisin kotikaukaloon, eikä Mikkelin voitto ollut itseluottamuksen kannalta lainkaan huono juttu. Moni ei voita Jukureita kauden aikana kertaakaan. Hyvin meidän on pelattava; liikuttava, voitettava kamppailutilanteita, tehdä töitä ja puolustettava hyvin. Kikkailuilla ei Jukureiden tasoista joukkuetta voiteta, Salama-luotsi Niki Andersson toteaa.

Tuleeko ketjumuutoksia?

Jukureiden peliesitykset ovat nikotelleet jo pitkään. Kotona viimeisestä kolmesta pelistä on tullut vain yksi voitto, sekin nihkeän iltapuhteen jälkeen Forssan Palloseuraa vastaan. Kouvolasta tullut komea vierasvoitto pohjautui erinomaiseen viimeistelyyn, sillä kokonaisuutena sarvipäälauman peli ei Kymenlaaksossakaan ollut parasta mahdollista luokkaa.

Mikkeliläisten pelin pieneen sekoamiseen syy löytynee hyökkäyksestä. Sairastuvan ovet ovat käyneet ja Risto Dufva on joutunut rukkaamaan ketjuja jatkuvasti uuteen uskoon. Tilanne on selkiytynyt jonkin verran, sillä edellisen ottelun jälkeen Joni Tuominen ja Mikko Kankaanperä jättivät Jukurit. Sarvipäät pelaavat nyt siis pitkästä aikaa ”omillaan”.

Kirkkonummi on ollut Jukureille hankala paikka. Mikkelissä rumasti käkättimeen saanut Jukurit on kuitenkin sopivasti ärsytetty ja aikaisempaa fyysisempi joukkue pärjännee ahtaassa kaukalossakin paremmin. Revanssin saamiseksi on kuitenkin kaiken onnistuttava.

Ottelussa Jukurit on hienoinen ennakkosuosikki. Salamat on edellisen ottelun voittajana vahvoilla, mutta Jukureiden materiaaliylivoima kääntää ennakkoasetelmat mikkeliläisille. Neljän ketjun voimalla jyräävän tappiosta sisuuntuneen sarvipäälauman pysäyttäminen on kirkkonummelaisille vaikea tehtävä. Ilman Mikkelin kaltaista venymistä liiankin vaikea.

» Lähetä palautetta toimitukselle