Vieläkö TuTo jaksaa?

MESTIS / Ennakko
Otteluohjelma on avainasemassa, kun kotonaan pelkkiä voittoja napsinut Salamat saa vieraakseen samoille sijoille arvioidun TuTon. Turkulaiset pelaavat jo kolmannen ottelunsa neljään päivään, joten Salamoiden aggressiivinen peli voi olla myrkkyä.

Ilman loukkaantunutta ykkössentteriään Tero Forsellia pelaava TuTo ehti jo alkusyksystä sukeltaa syviin vesiin. Kolmessa peräkkäisessä tappio-ottelussa (FPS, Jukurit, Haukat) joukkue onnistui tekemään vain yhden maalin.

Torstaina kukaan ei odottanut mitään, kun TuTo matkasi Vaasaan, mutta taisteluasenne toi makean voiton. Suursuosikki Vaasan Sport hävisi kotonaan 2-3.

TuTon urakka jatkui eilen lauantaina koti-Kupittaalla Hokkia vastaan. Maalilla debytoinut TPS:stä lainattu jäi Juho Santanen jäi puolustusvirheiden myötä liian yksin, ja kahden maalin johtoasemasta huolimatta turkulaiset hävisivät jatkoajalla 5-6.

Kirkkonummelle saapuu todennäköisesti valmentaja Ismo Lehkosen tilitysten myötä joukkue, jonka asenne kunnossa, mutta luistin luultavasti jo hieman painaa otteluruuhkan keskellä.

- Sen täytyy olla se kolmetuntinen tapahtuma. Pitää olla sellainen asenne, että sinne lähtee duunarit. Siellä on pieni kaukalo ja siellä tulee varmasti mustelmia. Meillä on yhdeksältä harjoitukset, ja olen sanonut, että pelaajat joita aristuttaa tai ei uskalla pelata, niin jäävät kotiin reilusti aamusta asti, Lehkonen tuumaa Kirkkonummen vierailusta.

Tomi Karlssonilla aivotärähdys

Kapeassa kotikaukalossaan neljästä ottelusta neljä voittoa napannut Salamat on selkeä suosikki. Ei vähiten otteluohjelman takia, sillä edellinen peli oli keskiviikkona, ja siitäkin oli tuloksena henkeä nostattava komea 4-2-voitto Hermeksestä. Eikä valmentaja Vesa Surenkin usko, että komea lähtötilanne toisi mukanaan asenneongelmia.

- Ei meillä ole sen tyylisiä pelaajia. Pelaajamme ovat sitoutuneet koko kauden mittaiseen projektiin. Eivät kahden tai kolmen pelin voitot saa olla vielä isoja juttuja, Surenkin tuumaa.

Salamoiden vahvuus lienee vastustajan väsymyksen lisäksi keskushyökkääjien peli. Kirkkonummelaisten tasaisen vahva sentteriosasto on vahvoilla vertailussa TuTon kokemattomiin kollegoihin. Turkulaisten ketjukoostumukset ovat vaihdelleet, mutta loukkaantuneen Forsellin pelintekijän taidot eivät ole korvattavissa.

Täysin ongelmitta ei Salamatkaan otteluun pääsee, sillä muutama avainpelaaja on sivussa kokoonpanosta. Viime kauden pörssikärki Karo Koivunen parantelee yhä kättään, ja erinomaisen alkukauden pelannut Tomi Karlsson joutuu huilaamaan harjoituksissa saamansa aivotärähdyksen takia. Heikki Laine on vasta toipumassa sairastelustaan, ja puolustaja Tommi Pelkonen seikkailee kurkkusalaatit päällä.

Hyviin uutisiin lukeutuu Tuomas Tikkasen pelikuntoisuus sormivamman jäljiltä. Uutena kasvona ryhmässä on mukana HIFK:n A-nuorten puolustaja Juha Uotila, joka korvaa takaisin petopaitojen mukaan palanneen Rami Hovisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle