Suomi-sarjasta tuttu taistelupari bonuspistejahtiin

MESTIS / Ennakko
Jokipojat ja Esa Lehikoinen ovat saaneet ylivoimakuviot kuosiin.
Revanssiviikonlopun kaksi kohtaamista ovat Hermekselle ja Jokipojille kauden ensimmäiset keskinäiset taistot. Varsin eri asetelmista viikonloppuun lähtevien joukkueiden edellinen kohtaaminen on Suomi-sarjan finaaleista viime keväältä.

Hermes saa perjantai-illaksi vastaansa kaikin puolin mainion alkukauden pelanneen Jokipojat. Joukkue majailee sarjataulukossa mukavasti kolmantena, ja etenkin vieraskentillä peli on kulkenut.

Jokipojat on pelannut kuluvalla kaudella kymmenen vierasottelua, joista peräti yhdeksän on päättynyt punamustien juhliin. Viimeisimmät voitot tulivat viikonlopun vieraspeleistä Turusta ja Vantaalta.

Kokkolalaisjoukkue taas on sarjan kuntopuntarissa viimeisenä neljän ottelun tappioputken myötä. Viime viikolla joukkue kärsi tappiot JYP-Akatemialle, Jukureille ja Hokille.

Kurssia saapuvat kääntämään Vaasassa viime ajat olleet Ville Rajala ja Felix Westermarck, jotka ovat taattuja vahvistuksia kotijoukkueen rivistöön. Puolustaja Ossi Ikonen palaa pelikiellostaan, ja hänet nähdään Hermes-paidassa viikonlopun otteluissa.

Sen sijaan lähtijöiden listalle nimensä sai Joensuussakin pelannut puolustaja Niko Korhonen, joka suuntaa takaisin Ruotsiin. Ässälaina Joonas Huovinen taas on palannut sopimusseuransa kokoonpanoon.

Jokipoikien ongelmana on ollut heikko ylivoima, mutta viime viikolla sekin osa-alue joensuulaisten pelissä lähti kulkemaan. Joukkue iski kaikissa kolmessa ottelussaan ylivoimamaalin, eli yksi murheenkryyni on ainakin osittain jäänyt pois.

− Ykkösylivoimamme alkaa pikkuhiljaa toimimaan, ja Juuso Kaijomaa ottaa nyt sitten kakkos-yv:n pyöritettäväkseen, viittaa päävalmentaja Ari Aaltonen kehiin palaavaan sentteriin verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Kaijomaan lisäksi Jokipoikien vahvuuteen palaavat Joni Muranen ja Jesse Paukku. Jobinpostia toi viime aikoina hienosti pelanneen Mikko Siermanin loukkaantuminen, ja niin ikään tehokkaasti pelanneen Ossi Pellisen pelikunto on vielä kysymysmerkki. Maalilla aloittaa Samuel Jukuri, joka toistaiseksi on torjunut joensuulaisille pelkkiä voittoja.

Seuraa Heitä

Ville Rajala #9 |

Laitahyökkääjä

Liigavisiitillään koviakin kokenut voimahyökkääjä palaa nyt kotihalliinsa. Iso palanen Hermeksen rimpuilussa pois tappioputkesta.

Samu Pitkänen #44 |

Laitahyökkääjä

Viime viikolla kolme ottelua ja tehopisteet 2+6 sekä Peliitat-kamppailun ratkaissut rankkari. Taituri on noussut jo pistepörssin jaetulle kärkisijalle. Kapteeni ja pelin sielu.

» Lähetä palautetta toimitukselle