Joensuussa tasainen koitos tiedossa

MESTIS / Ennakko
Etukäteen kaksi häntäpäähän veikattua joukkuetta ottavat toisistaan mittaa, kun Järvenpään Haukat matkaa kauas itään Joensuuhun. Haukoilla on alla niukka voitto Kokkolan Hermeksestä. Jokipojat puolestaan onnistui nappaamaan edellisessä ottelussa kotivoiton FPS:sta.

Vierasjoukkueen otteet eivät viime ottelussa vakuuttaneet voitosta huolimatta. Sarjan peränpitäjäksi juuttunut Hermes oli lähes kaikessa parempi, mutta Heikki Kokkosen hyvä peli ja Miikka Lindholmin mainio esitys hyökkäyspäässä käänsi pelin lopulta Haukoille.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti piti omiensa esitystä heikkona ja toivookin selvää piristymistä seuraavaan otteluun.

Kokoonpano vierasjoukkueella on lähes sama kuin edellisessä ottelussa. Sairastuvalla majailevat edelleen Matti Luoma ja Sami Taanonen. Lisäksi Aleksi Putkonen joutuu armeijan takia jättämään tämänkin ottelun väliin.

Etukäteisarvioiden mukaan maalissa aloittaa Tomi Räisänen. Haukat on peluuttanut tasaisesti molempia maalivahteja ja tähän mennessä ei kumpikaan ole varsinaisesti epäonnistunut veräjänvartijana.

Suurinta huolta tällä hetkellä Haukoilla on se, että joukkueesta ei saada läheskään koko potentiaalia esille. Joukkueen puolustus on paperilla hyvää Mestis-tasoa, mutta kiekollinen peli on ollut todella heikkoa. Vain Kai Öhberg on pystynyt jotenkin auttamaan hyökkäyksiä, mutta muut ovat kiekon kanssa olleet todella avuttomia. Mikäli yhteissäveltä ei hyökkäystriojen kanssa löydy, tulee Haukkojen omassa päässä helisemään pahemman kerran.

Jokipojilla kovat odotukset

Kotijoukkueelle kelpaa tästä pelistä vain voitto. Edellisen ottelun 3-0 –voitto FPS:sta oli odotettu vaikka se hieman nihkeällä pelillä tulikin. Kokoonpano pysyy Haukkoja vastaan samana ja maalilla jatkaa hyviä otteita esittänyt Ari Reunanen.

Jokipoikien luotsi Kari Rauhanen pohti FPS:n pelin jälkeen seuraavaa ottelua.

- Tästä lähdetään mamman soppakattilalle ja pistetään perunat kitaan. Huomenna taas jalka käy, koetetaan saada vastustajan maalivahdille toisessakin erässä torjuntoja enemmän kuin kaksi ja pistetään välillä kiekkoja sisäänkin.

Vastustajasta ei Rauhanen paljoa kommentoinut. Ainoastaan Haukkojen suuri pelaajavaihtuvuus kirvoitti kommentteja Jokipoikien käskijältä.

- En minä oikein tiedä, millainen se Haukat edes on. Sehän on kuin Pasilan asema, porukkaa tulee ja menee. Mutta hyviä poikia sielläkin on.

» Lähetä palautetta toimitukselle