Lyökö lauantai bensaa liekkeihin?

MESTIS / Ennakko
Nappaako KooKoo toisen kiinnityksen?
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Pudotuspelit etenevät kovaa vauhtia, kun KooKoo kohtaa lauantaina kotonaan SaPKon. Ottelusarja on tasan 1-1.

Edellisen ottelun ratkaisu

KooKoolla on ollut usein vaikeuksia, kun se on pelannut SaPKon kotikentällä. Perjantaisen ottelun alku ei sujunut kouvolalaisten kannalta hyvin, sillä joukkue joutui kahdessa erässä 1−3-tappioasemaan. Mustaoranssit tulivat kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin. 

Ottelun ratkaisu saatiin KooKoon kirin takia vasta jatkoerässä, kun SaPKon Kristian Kangas toi joukkueelleen ensimmäisen kiinnityksen.

Pääpointit kolmanteen otteluun

KooKoon täytyy säilyttää taisteluasenteensa. Otteluparin ennakkosuosikki pystyy ratkaisemaan pelejä nopeilla maaleilla, mikäli se niin tahtoo. SaPKon täytyy siis olla hereillä koko pelin ajan ja iskeä jokaiseen paikkaan, jos se tahtoo pysyä kiinni jatkopaikassa. 

Savonlinnalaisten täytyy pitää puolustuksensa yhtä tiiviinä kuin betoniseinä, sillä joukkueen maalivahti Petteri Similä ei ole osoittanut pelkästään hyviä merkkejä. Oululaisvahti on päästänyt kahdessa ottelussa jo seitsemän maalia, mikä on liikaa KooKoota vastaan.

Tämä pudotuspelisarja ratkaistaan kuitenkin osittain pään sisässä. Joukkueet ovat soittaneet suuta, hanskanneet ja nahistelleet sydämensä kyllyydestä, mistä lukuisat väkivaltaisuusjäähytkin kertovat. Tärkeintä voiton kannalta on tunteiden kurissa pitäminen. 

Erikoista

Kumpi oli ensin: maali vai jäähy? 

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa yhteensä kuusi kertaa, joista viidellä ainakin yksi maalintekijä otti saman ottelun aikana kaksiminuuttisen. Jokaisessa ottelussa vähintään yksi tehopisteitä merkkauttanut pelaaja kulutti jäähypenkkiä kahden minuutin verran. 

Sama kaava on toistunut myös pudotuspeleissä, sillä esimerkiksi perjantain ottelussa maalin tehneet Jarno Lippojoki (3-2), Tomi Peltonen (1-1) ja Kristian Kangas (2-1 sekä 4-3) saivat vierailla jäähyboksin puolella. 

Seuraa Heitä

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä teki perjantaina kaksi maalia KooKoon verkkoon, eikä ole istunut ottelusarjan aikana kertaakaan jäähyllä. KooKoon täytyy pitää tämä pelimies vahvasti kurissa.

Tomi Peltonen #14 |

Keskushyökkääjä

Peltonen nousi edelliskaudella korkeaan lentoon juuri pudotuspeleissä. Sentteri on tehnyt jo kaksi maalia - alkaako tamperelaisen kone käynnistyä kevättä varten?

» Lähetä palautetta toimitukselle