KooKoo hyvästelee Talvisalon lehterit

MESTIS / Ennakko
Viimeksi Niklas Appelgren iski voittomaalin ajassa 59:35.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon ja KooKoon välillä on tällä kaudella nähty erittäin tasaväkisiä otteluita. Toistaiseksi kaikki kolme ottelua ovat päättyneet KooKoon hyväksi vain yhden maalin erotuksella. Keskiviikkoillan kohtaamisesta ei tunnetta puutu, sillä KooKoo vierailee Talvisalossa viimeisen kerran Mestis-tasolla.

Viime keskiviikkoisen rumalukuisen tappion jälkeen SaPKo pelasi LeKiä ja TUTOa vastaan eittämättä kauden parhaat pelinsä. Lempäälässä LeKi kaatui suvereenisti 6-0 ja Turussa TUTO ehjällä esityksellä 5-2. Viikko kääntyi siis voitolliseksi ja pässipaidoille sateli kiitosta niin omilta kuin vastustajiltakin.

SaPKon joulukuu on kuitenkin ollut ailahteva. Kuudesta ottelusta on kertynyt kolme voittoa ja yhtä monta tappiota. KooKoota vastaan SaPKo pelaa vasta toisen kotiottelunsa joulukuussa. Viimeksi Talvisalon jäällä nähtiin Mestis-kiekkoa vajaa puolitoista viikkoa sitten. 

Viime viikolla Mikko Nuutinen heilutteli SaPKon tahtipuikkoa tehdessään yhden maalin ja viisi syöttöpistettä. Savonlinnalaisten kultakypärä Miika Roine jatkoi jo kymmenen ottelun mittaiseksi venynyttä pisteputkeaan. Roine on joulun kynnyksellä Mestiksen pistepörssissä toisena tehoilla 10+25. 

Useat alkukaudella hieman pimennossa olleet pelaajat ovat niin ikään nostattaneet päätään. Muun muassa Joonas Toivanen onnistunut säännöllisin väliajoin ja saanut jalansijaa SaPKon terävimmistä tulosyksiköstä. Myös Mika Hyvärinen ja Joonas Hyttinen ovat esiintyneet nousujohteisesti.

Petteri Similän viime viikko oli katastrofaalisen Jukurit-pelin kolmannen erän jälkeen varsin vakuuttava. Oululainen torjui LeKiä ja TUTOa vastaan 97,7 prosentin varmuudella. 79:stä laukauksesta selän taakse upposi siis vain kaksi. 

KooKoon minikiertue jatkuu

KooKoolla on edessään syyskauden viimeinen rypistys. Lempäälästä joukkue kurvaa ensin Kouvolaan ja sieltä Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. Samalla vajaan vuosikymmenen kestäneet kohtaamiset tulevat Talvisalossa tiensä päähän.

Kouvolalaisten viime viikko ei aivan sujunut käsikirjoituksen mukaisesti. Kolmesta ottelusta saldona oli kaksi tappiota ja voitto lauantaina Hokista. Se tosin helpotti tämän viikon koitoksiin valmistautumista. 

Joukkueella on taipumus ailahdella pelin sisällä etenkin alkuviikosta. Tiistain 2-1-tappio LeKille puoltaa tätä trendiä vahvasti. KooKoo hallitsi peliä ja vei laukaukset selvästi, muttei saanut missään vaiheessa ulosmitattua vahvuuksiaan.

SaPKollekin tuttu Joona Karevaara on ollut jo useamman viikon vireessä. Juuso Rajalakin on pelannut jatkuvasti korkealla tasolla. Puolustaja Jarno Lippojoki on koko syyskauden osalta ollut melkoinen yllätys. Mies kun tunnetaan enemmän vahvasta oman pään pelaamisesta kuin kiekollisesta suoritusvarmuudesta.

Mikko Rämö on viime aikoina saanut päävalmentaja Petri Mattilalta luottamusta osakseen Frédéric Cloutieria enemmän. Rämö pelasi viime viikolla suurimman osan peleistä ja oli aloittava maalivahti myös tiistaina. 

Seuraa Heitä

Mika Hyvärinen #15 |

Laitahyökkääjä

Hyvärinen oli viime lauantaina Turussa ehdoton onnistuja maalin ja syöttöpisteen myötä. Kuopiosta lähtöisin oleva hyökkääjä pelaa Savonlinnassa kolmatta kauttaan ja viilettää SaPKon ykkösketjussa yhdessä Kristian Kankaan ja Joonas Toivasen kanssa.

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Karevaara on jo vuosia ollut Mestiksen yksi tasaisimmista pelaajista. Tämäkään kausi ei ole poikkeus, sillä 32 ottelussa on syntynyt tehot 13+13. Karevaaralla on vastuuta sekä pelillisesti että tuloksellisesti kouvolalaisten nimivahvassa ryhmässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle