SaPKo mittaa kärjen vireen

MESTIS / Ennakko
KooKoon ja SaPKon väliset ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä.
Kuva © Antti Varonen
Sarjataulukossa kuudennella sijalla majaileva savonlinnalaisryhmä mittauttaa viime aikoina ailahdelleen KooKoon vireen. Joukkueiden aikaisemmat ottelut ovat päättyneet useimmiten vain yhden maalin erolla.

Kouvolan jäähallissa jännitetään sitä, että jatkuuko kotijoukkueella sama vire, jolla se nöyryytti edellisessä ottelussaan KeuPan lukemin 7-1. Kotijoukkueen viimeaikaiset otteet ovat kuitenkin olleet ailahtelevaisia. Etenkin puolustuspää on vuotanut, ja KooKoo on edellisistä viidestä ottelustaan hävinnyt neljä, joista yhden SaPKolle. Joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat tällä kaudella 3-1 kotijoukkueen hyväksi.

Savonlinnan kiekkoylpeydet eivät lähde otteluun nöyristelemään

Pässirinnat lähtevät otteluun kaksi tappiota niskassaan. Joukkue on kuitenkin nälkäinen ja sillä on varmasti muistissa se, että aikaisemmat ottelut ovat olleen tasaisia, ja voitonmahdollisuus on olemassa.

Mestiksen pistepörssin toisella sijalla oleva Miika Roine on tehnyt maalin jokaisessa KooKoo-ottelussa, mutta mies on vielä pitkään sairastuvalla leikkausta vaatineen keskivartalovamman vuoksi. Roineen paikkaaminen lienee mahdotonta, mutta ainakin Kai Lehtinen (10+18) ja Mikko Nuutinen (10+17) pystyvät horjuttamaan KooKoota.

Harjoittelun kautta oikeille raiteille?

Kotijoukkeen päävalmentaja Petri Mattila kertoi hyvän KeuPa-ottelun perustuneen huolelliseen jääharjoitteluun sekä taktiseen valmistautumiseen. Mattilan muistissa on sarjajärjestelmän tarjoama ottelusuma, jossa joukkue joutui ennen joululomalle siirtymistään ahkeroimaan 15 päivän sisällä kahdeksan ottelua, joista viisi vieraskaukalossa. Nyt joukkue on levännyt, harjoitellut ja täynnä voitontahtoa.

Ratkaiseeko tämä ryhmä ottelun?
Kuva © Timo Savela

Kotijoukkeen kärkikenttä ottanee tänäänkin suurta vastuuta. Maalipörssin kolmannella sijalla viilettävä Joona Karevaara (14+16), mailataituri Juuso Rajala (9+23) ja energinen Teemu Rinkinen (13+12) muodostavat kotijoukkueen ykkösketjun.

On varmaa, että SaPKo on ottanut tämän kolmikon huomioon valmistautumisessaan. Kysymys kuuluu: Onko SaPKolla aseita pysäyttää tätä hurjaa kolmikkoa?

Luvassa on kahden jo I-divisioonassa pelanneen perinteikkään joukkueen kamppailu. Ottelu on viimeistä edellinen runkosarjaottelu näiden kahden joukkueen välillä, ja etenkin SaPKo tarvitsee pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikkansa.

Seuraa Heitä

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Maalinteko oli Karevaaralle viime kaudella hieman tuskaista. Tällä kaudella on verkko alkanut heilua.

Kai Lehtinen #29 | Espoo United

Puolustaja

SaPKon tehokkain pistemies loukkaantuneen Miika Roineen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle